39 mm regn så langt

Artikkelen er over 11 år gammel

Etter 50 døgn med regn er vi nå inne i høstens våteste døgn. Vi har 12 timer med regn foran oss.

DEL

Det er "lovet" mellom 50 og 80 mm i løpet av noen timer i natt. Meteorologene ber folk være på vakt.

HOLD SLUK ÅPNE
- Så veldig mye er det ikke å gjøre, annet enn å holde sluk og kummer åpne, og håpe det ikke blir skjer noen skade, sier meteorolog Olav Krogsæter ved Storm Wether Senter.

På hans egen nedbærmåler på Nøstet er det så langt (klokken 2125) registrert 39 mm nedbør det siste døgnet. Men det kommer mer.

- Vi regner med at vi er inne i høstens våteste døgn. Prognosene tilsier regn i 12 timer fremover nå. opplyser han til BA.no.

Ifølge de offisielle målingene, kl 1900 søndag kveld, var rekorden så langt notert på Takle i Sogn og Fjordane. Der var det da falt 43 mm nedbør det siste døgnet. Ellers er det notert 30 mm regn i Modalen, 25 mm i Fjærland og 21 mm på Kvamskogen.

- Men det var målinger kl 1900. Det har regnet betydelig etter det, understreker Krogsæter overfor BA.no.

Nedbøren varierer noe fra bydel til bydel. På denne private stasjonen i Inndalsveien kan du følge utviklingen live. Klikk her.


Vinden har ikke blitt så omfattende i bergens-området som det tidligere så ut til. I ettermiddag ble det varslet at Sotrabroen sto i fare for å bli strengt. Ved 2100-tiden har vinden løyet noe, og broen blir trolig ikke stengt.

ISOPORREGN
Vinden har så vidt BA kjenner til ikke forårsaket de store skadene. Men ved motorveien fra Gullgruven mot Vågsbotnen i Åsane "regnet" det isopor og annet byggematriler i ettermidadg mens det blåste som verst. Materialene stammer fra nytt bygg som Veidekke Entreprenør holder på å sette opp like ved Plantasjen kjøpesenter i Åsane.

I Fyllingsdalen kom regnvannet i kveld både ovenfra og nedenfra. Da vår fotograf passerte Melkeplassen i tett regn, fosset vannet også opp gjennom et bekkalokk midt i veien i Øvre Fyllingsvei.

Artikkeltags