Gå til sidens hovedinnhold

Bergen slipper trolig unna orkanen Gonzalo

Artikkelen er over 6 år gammel

Men det blir likevel mye vind og litt regn.

Natt til onsdag blir Sør-Norge truffet av restene av den tropiske orkanen Gonzalo. Det betyr enda mer vind og masse regn.

Det er Meteorologisk institutt som søndag varsler om at orkanen er på vei oppover Atlanterhavet, mot Europa og Norge. Da Gonzalo traff Bermuda denne uken, var det med en vindstyrke opp mot 185 kilometer i timen.

– USIKKERHET

Restene treffer Sør-Norge er det med betydelig mindre vindstyrke, men det er ikke til hinder for at det kommer til å blåse friskt og regne kraftig.

– Det er fremdeles en viss usikkerhet i forbindele med lavtrykkets bane, men slik det ser ut nå, slipper Bergen unna, sier meteorolog Jørgen Grønneberg ved Vervarslinga på Vestlandet.

Han sier at det er den sørlige delen av Vestlandet, altså Rogaland, Agder og Telemark som vil kjenne på restene av orkanen.

– VI FÅR EN LIGHT-VERSJON

Den vil nok treffe den sørlige delen av landet tirsdag kveld eller natt til onsdag, sier Grønneberg.

– Det er ikke i Bergen det bil mest regn og vind. Vi får en light-versjon, kan du si. Det ser ut til at vi får opp til sterk kuling ytterst på kysten. Det ser faktisk ikke ut som det blir så mye nedbør, men litt blir det, sier Grønneberg.

Han forklarer at grunnen til at orkanen Gonzalo ikke treffer Bergen, er at vi ligger i le. Det er den den sørlige delen av Sør-Norge som vil bli rammet.

Kommentarer til denne saken