Torsdag formiddag sendte Meteorologisk institutt ut et gult farevarsel for styrtregn i Bergen.

– Foreløpig ligger det meste av nedbøren ute i havet, men det ser ut til å treffe Bergen rundt midnatt. Det vil være fare for lokale oversvømmelser og vanskelige kjøreforhold. Derfor har vi sendt ut et gult farevarsel, uttalte vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt, Dina Stabel på dagtid torsdag.

Styrtregnet vil imidlertid ikke vedvare.. Allerede fredag formiddag vil bygen bevege seg forbi Bergen og ta fatt på Østlandet.

Gode nyheter for alle bergensere som ser frem til en helg fullspekket med artige ting å finne på.

– Mer stabilt vær

Denne helgen arrangeres det nemlig verdenscup i triatlon, Høydenfestivalen, Gabrielle-konsert på Plenen, Løvstakkdagene og mer. Værgudene har i det minste ikke tenkt til å sette en stopper for stemningen.

Fredagen vil være preget av oppholdsvær og en gradvis forbedring utover dagen. Ifølge Stabel, vil denne forbedringen bare fortsette.

– Det bygger seg opp et høytrykk vest for Bergen som vil gi en mer stabil værsituasjon som strekker seg over helgen og inn i den neste uken, sier meteorolog Stabel.

Lørdagen vil preges av oppholdsvær, sol og en temperatur på rundt 15 grader. Søndagen vil bli ennå bedre, med sol, blå himmel og temperaturer mot 18 grader store deler av dagen.

Stabel forteller den gledelige nyheten at denne værtypen vil fortsette inn i den kommende uken.