Tirsdag ettermiddag kunne meteorologene ved Meteorlogisk institutt i Bergen konstatere at byen har slått den gamle rekorden fra 2006 med 0,3 grader.

– Ja, i dag kunne vi måle 13,5 grader i Bergen, så det kan man ikke klage på for de som vil ha vår, sier meteorolog Martin Granerød til BA.

Det er den høyeste registrerte februar-temperaturen noensinne.

– Den forrige rekorden for februar ble registrert i 2006 og var på 13,2 grader, sier Granerød.

3,7 mer enn normalt

Også resten av måneden har vært varm med en middeltemperatur på 5,2 grader hittil, med to dager igjen av måneden. Det er langt over normaltemperaturen, som er 1,5 grader.

– Generelt har det vært en varmere måned enn vanlig. Det har også vært tørrere, med 74 prosent nedbør av det som er normalt.

Hele Hordaland har fått merke det uvanlige februarværet. Nedbørsmengdene har ligget langt under normalen, med unntak av fjellområdene lenst øst i fylket, der det har ligget et godt stykke over.

Østlandet får regnet

Årsaken til varmen og tørken er en østavind mot Skagerak.

– Da er det Østlandet som får nedbøren istedet for Vestlandet, forklarer meteorologen.

Han mener man ikke kan skylde på global oppvarming for det tidlige vårværet.

– Da må man se på statistikk over en lengre periode for å kunne slå fast det. Det er ingen grunn til å være nervøs for varmen nå, det kan bli motsatt til neste år.

Fønvinden tirsdag vil imidlertid ikke vare. I løpet av tirsdag kveld og onsdag vil det komme noe nedbør, men torsdag og fredag kan bli fine dager med noen solgløtt. Lørdag kommer nedbøren tilbake, muligens med noe vind.