Gå til sidens hovedinnhold

E16 stengt frem til i kveld

Artikkelen er over 2 år gammel

Veien stengt etter steinras onsdag kveld. Det er kø og mye trafikk på omkjøringsveiene.

Geolog er på stedet og vurderer rasområdet. I en vegmeldingsrapport fra Statens vegvesen går det frem at veien mellom Dale og Bolstad vil være stengt frem til klokken 1800 torsdag.

– Det ligger fortsatt en større steinblokk igjen ganske høyt oppe i fjellveggen. Det ser ut som at den ligger på jord, sier geolog i Statens vegvesen, Njål Farestveit til BA.

Veien er dermed ikke trygg før steinblokken er fjernet.

 

– Planen nå er å sende opp et helikopter som skal spyle ned blokken. Jeg vet ikke når det vil skje, det jobbet nå med å hente utstyr. Men vi vil komme med en ny vurdering av sikkerheten klokken 1800. Da kan vi forhåpentlig se resultatet av spylingen, sier Farestveit.

I 2230-tiden onsdag kveld fikk nødetatene melding om at et steinras var gått mellom Kluftafjellstunnelen og Trollkonetunnelen. En stor stein skal ha truffet en trailer og en buss, men ingen personer er meldt skadet.

–  Det var to store steiner på en til to kubikk, det vil si fem tonn, sier Farestveit.

Det var imidlertid en del dieselsøl i veibanen, i tillegg til en stor stein som det kreves gravemaskin for å få fjernet. Veien ble stengt av veivesenet.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

 

Ved 0830-tiden torsdag ankom en geolog rasstedet og undersøkte området. En halv time senere ble det sendt ut melding fra veivesenet om at E16 mellom Dalseidetunnelen og Hyvingtunnelen er midlertidig stengt frem til ny vurdering klokken 1800.

Omkjøring er via Granvin og Norheimsund, opplyser Veitrafikksentralen.

Trafikkmengden er økende og køer har dannet seg.

– Beregn ekstra god reisetid. Vurder om reisen kan utsettes, er oppfordringen fra Veitrafikksentralen på Twitter.

Ifølge BAs fotograf i området er det mange bilister som må snu fordi de kke har fått med seg at veien er stengt.

Tungtrafikken stoppes ved Trengereid.

Kommentarer til denne saken