Gå til sidens hovedinnhold

Vellykket minnesending: – Annerledes og flott

Flere hundre valgte å følge markeringen direkte på BAs nettsider. Det gleder arrangørene.

Koronasituasjonen gjorde at den årlige minnemarkeringen ble noe annerledes i år.

Sammen med BA sendte 26. november-komiteen fra gatene på Møhlenpris, der elleve av dem som ble drept i Auschwitz bodde.

– Jeg syns det gikk kjempefint og jeg er godt fornøyd med hele opplegget. Det ble veldig sterkt å gjøre det på denne måten også, sier Per Kristian Sebak etter sendingen torsdag kveld.

Folk hadde tatt oppfordringen om å ikke møte opp for å unngå trengsel. Det førte til stor oppslutning digitalt.

Snakket til barnebarn i Israel

Man har trodd at der ikke finnes etterkommere etter noen av jødene i Bergen, men i fjor fikk Sebak opprettet kontakt med barnebarn av paret Alice og Paul Borinski.

– Jeg sendte en e-post til dem med link til sendingen- Jeg håper de så meg på nett i Israel da jeg snakket til dem utenfor Welhavensgate 73, som var hjemmet til besteforeldrene, sier Sebak.

– Det var veldig spesielt da vi leste opp alle navnene på de 17 jødene fra Bergen, og så viste BA bilder av dem alle på skjermen. Det var utrolig fint.

Laksovprisen

TIdligere på dagen ble «Amalie Laksovs minnepris til vern om menneskerettighetene» delt ut i en seremoni på Raftohuset.

I år gikk Laksovprisen 2020 til Skeiv Verden Vest for deres innsats i å fremme og ivareta grunnleggende menneskerettigheter for lesbiske, homofile, bifile, transpersoner, interkjønnpersoner og skeive personer (lhbtiq) med minoritetsbakgrunn i Norge.

– Det er en gruppe som ikke får så mye oppmerksomhet. Vi mener prisen på 50.000 kroner har gått til en verdig vinner, avslutter Sebak.

Kommentarer til denne saken