– Jeg veldig glad for at vi får til denne kampen, sier den bergenske boksedronningen, som mandag møtte norsk presse i Oslo og snakket om fremtidsplanene. Der ymtet hun om at kampen kan bli hennes siste som profesjonell bokser.

– Det tror jeg kan bli en verdig avslutning på en karriere. Hvis det blir avslutningen, da. Vi får se, sier hun.

Oppvarmingskamp

Men før et stormøtet med den irske verdensmesteren i høst, skal Brækhus i ringen til en «oppvarmingskamp».

– Vi holder på å få på plass de siste bitene når det gjelder motstander og arena.

– Vi er vel enige om at det blir en oppkjøringskamp før sommeren, både for meg og Taylor. Vi trenger det, begge to. Så blir det å bygge opp mot denne megakampen over sommeren.

Brækhus har vunnet samtlige av sine 36 kamper som proffbokser. Hun er verdensmester i weltervekt i forbundene WBA (World Boxing Association), WBC (World Boxing Council), WBO (World Boxing Organization), IBF (International Boxing Federation) og IBO (International Boxing Organization).

Opp og ned i vekt

I «treningskampen» før Taylor-duellen kommer Brækhus til å gå ned en vektklasse.

– Det er vel det som blir realistisk, ja. Hun (Taylor) ønsker å bygge seg litt opp, og jeg ønsker å gå ned i vekt, sier Brækhus til NTB om én av årsakene til at boksefansen må vente en del måneder på storkampen.

Taylor er verdensmester i fire forbund i lettvektsklassen og i ett forbund i superlettvekt. Oppgjøret vil trolig gå i sistnevnte klasse.

Surfing og sykdom

Brækhus bokset sin forrige kamp 30. november, da hun slo Victoria Noelia Bustos på poeng i Monaco. Nå vender hun blikket igjen mot USA, som er mest aktuell for «treningskampen». Allerede tirsdag reiser hun på treningsleir i Big Bear Lake i California. Og hun har en del jobb å gjøre.

– Etter Monaco var jeg på ferie på Hawaii, der jeg forsøkte å lære meg å surfe. Så kom jeg hjem til Norge og fikk skikkelig influensa, så jeg ble liggende hele julen, forteller hun.