MÜNCHEN (BA): – Jeg ble rimelig «pissed» når han der polakken ikke ville dra en meter! Og da jeg endelig fikk han til å kjøre fremst, syklet han dritseint, sukker Vetle Bergsvik Thorn (23).

Åsane-gutten var fortsatt ganske oppgitt da han og Casper Stornes (25) møtte BA like etter målgang i triatlon i Olympiaparken i München lørdag kveld.

Stornes har fått første del av sesongen ødelagt av sykdom og armbrudd i en stygg sykkelkrasj, og forventet ikke så mye av løpet lørdag. Men Thorn har vært i form inn mot mesterskapet, der Kristian Blummenfelt og Gustav Iden ikke var med. De satser på lengre distanser (Ironman) i år.

Dermed var Thorn Norges fremste håp i EM i München. 23-åringen ble i starten av juli nummer ni i VM-serien i Hamburg, og klarte nesten å holde følge med de 13 som i tetgruppen på svømmedelen i EM lørdag.

Men nesten slår som kjent ingen mann av hesten, og Thorn klarte aldri å tette luken på syv sekunder opp til gruppen på 13 som kastet seg først på sykkelen. I stedet slet han seg ut i forsøket. For han lå helt alene, noe som mildt sagt er lite gunstig på sykkelsetet.

«Gjorde ikke en dritt»

Så falt polakken Michal Oliwa av tetgruppen, og Thorn håpet at de to kunne kjøre på lag for å hente de foran. Der tok han grundig feil. Polakken «gjorde ikke en dritt», som bergenseren sier. Oliwa kom da heller aldri til mål.

– Jeg tror rett og slett ikke han er så sterk på sykkel, men det var jo fryktelig irriterende. For jeg visste godt at min sjanse på en topplassering lå i å hente inn den tetgruppen, forklarer Thorn.

Men uten noen hjelp, endte det med at forsøket tappet 23-åringen for krefter. Til slutt måtte han slippe seg ned til neste gruppe, og se at håpet om medalje forsvinne.

– Jeg visste jo at det skulle holde hardt å å tette luken uansett. Jeg Alene var det svært vanskelig, men jeg kunne ikke gjøre annet enn å prøve. Det kunne jo hende de der foran ble sittende og skule på hverandre, og kjøre seint. Men i stedet samarbeidet de godt, forklarer han.

– Da jeg måtte gi opp, ble det tungt. Løpingen ble til slutt bare en seig affære. Det var tungt mentalt å ta ut alt etter å ha vært så nære å henge med de beste, sier europamesteren for junior i 2018.

– Mangler det lille ekstra

Casper Stornes kom bak fra start av, og sier rett ut at svømmingen hans var for dårlig. Så har heller ikke askøyværingen hatt den beste oppladningen, med armbrudd i slutten av mai, pluss sykdom og ribbensbrudd tidligere i vår.

Stornes ble til slutt nummer 20, Thorn nummer 27, henholdsvis 1,43 og 1,44 minutter bak vinner Léo Bergere fra Frankrike.

– Jeg mangler det lille ekstra. Det er ikke sånn at jeg plutselig blir utrent fordi jeg er litt ute med skader, men det er marginer det er snakk om i konkurranse. Og den siste biten mangler jeg nå, sier Stornes.

– Det var uansett godt med en gjennomblåsning, så satser vi på å hevde oss i toppen på mixed-stafetten søndag, sier han til BA.

Les om semifinalen til Erling Øyasæter fra Os lørdag: