Gå til sidens hovedinnhold

Vi bør få spille fotball

At Vinmonopolet og utesteder har vært tilgjengelige så mye i løpet av koronaen, mens idretter har vært mye stengt ned, synes jeg er helt feil.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Dette annerledes året har bydd på både oppturer og nedturer. Koronaviruset har nå vart i over et år, men likevel må både meg og andre leve annerledes enn det vi gjort før. Hele hverdagen ble endret da dette viruset kom, og det har i hvert fall jeg selv fått erfart.

Jeg som driver med fotball har måtte levd med en usikkerhet fra dag til dag. Usikkerheten om jeg kan gå og gjøre det som jeg syns er det gøyeste i hele verden, nemlig å spille fotball. Lenge har jeg og andre i idrettsmiljøet bidratt på denne dugnaden. I perioder har vi ikke kunne spilt fotball i det hele tatt, og vi har også i perioder spilt fotball med en meters avstand.

Heldigvis fikk vi begynne å spille nesten som normalt igjen på høsten 2020, og til å med spille kamper mot andre lag. Personlig opplevde jeg at det gikk helt fint å spille fotball mot andre lag utendørs, og jeg har ikke opplevd å ha blitt smittet av viruset. Selv om det var en risiko å spille fotball på grunn av koronaviruset, følte jeg at det var 100 prosent verdt det. Jeg kan skjønne at jeg ikke bare setter meg selv i fare med å gjøre det, men også andre.

For både meg og andre ungdommer er det utrolig viktig å være sosial og aktiv med hverandre. Det jeg ikke helt forstår er at det er så viktig for de voksne å drikke og feste sammen. Jeg kan skjønne at de også må være sosiale, men at Vinmonopolet og til dels utesteder har vært tilgjengelige så mye i løpet av koronaen, mens både fotballen og andre idretter har vært mye stengt ned, synes jeg er helt feil.

Jeg sier ikke at vi i idretten skal bli sett synd på, og har hatt det helt forferdelig. Jeg synes bare det har blitt tatt feil avgjørelser, og at vi har måtte tatt en større støyt i forhold til andre.

Året 2021 skulle bli et bra år, og det så slik ut frem til vi fikk vite at seriespillet ble utsatt. Vi skulle begynne i april, men nå ikke før nærmere sommeren. Jeg synes at de må avlyse alle andre arrangementer som ikke handler om idrett om vi i fotballen ikke får spille ordentlig.

For meg og tusenvis av andre barn og ungdommer i dette landet er det ekstremt viktig å få gleden av å være sosial gjennom fotball og idrett.

Hvorfor avlyse idrettsarrangementer og konkurranser som flest foregår ute, når smittetallene har vært betydelig lavere enn steder der man er samlet inne? Idretts-Norge har tatt hensyn til smittereglene og vært tålmodige i lang tid.

Jeg synes at vi har tatt vår støyt og bør få begynne å drive som normalt igjen. Hvis smittetallene skulle gå opp om vi startet som normalt, synes jeg det er helt rimelig å avlyse og stenge ned igjen.

Helt til slutt vil jeg si at i at jeg håper virkelig at vi får starte opp igjen som normalt så fort som mulig. For både barn og ungdom kan skaden bli verre for både psykisk og fysisk helse om vi ikke får spille og drive som normalt igjen snart.

  • Hvordan har det siste året vært for deg? Send ditt innlegg til debatt@ba.no

Les også

Vi unge trenger all støtten vi kan få gjennom pandemien

Kommentarer til denne saken