Så ble det uavgjort for femte gang på rad, og vi begynner å nærme oss den smått parodiske uavgjort-rekorden vår fra 1992 der vi avsluttet sesongen med åtte strake poengdelinger - hvorav de fem siste endte 1-1! I den grad det er noe mål (det er det jo ikke, vi skal selvsagt vinne!), men ny rekord både i strake uavgjort-kamper og strake 1-1-kamper er altså såvidt innenfor rekkevidde før vi lukker den småfrosne ytterdøren for denne sesongen.

For er det noe vi kan, så er det så avgjort uavgjort! Og det gjenspeiler så mye i byen vår. Bare se på politikken her! Ting blir ikke avgjort.

Men alle uavgjort-kampene gir neppe Lars Arne Nilsen mange nye venner.

Fremdeles har Brann under LAN riktignok tatt tredje flest poeng av alle eliteserielagene, uansett om man regner frem til dags dato f.o.m. 2016 (første året etter opprykket), 2017 eller 2018. Med grei margin til og med. Det er kun pengesterke Rosenborg og Molde som har tatt flere poeng i alle disse tidsintervallene. Ingen kan si noe på Branns totale prestasjon siden opprykket. Faktisk var perioden 2016-2018 i poengsnitt vår beste treårsperiode noen gang.


Men fotball er ferskvare og utviklingen er dessverre ikke positiv.:

Sesong

Poeng pr kamp

Mål pr kamp

Bakl. pr kamp

2016

1,80

1,40

0,90

2017

1,57

1,70

1,20

2018

1,93

1,50

1,03

2019

1,42

1,15

0,96

Halvsesong

Poeng pr kamp

Mål pr kamp

Bakl. pr kamp

Vår 2016

1,73

1,00

0,80

Høst 2016

1,87

1,80

1,00

Vår 2017

1,80

2,00

0,73

Høst 2017

1,33

1,40

1,67

Vår 2018

2,27

1,40

0,60

Høst 2018

1,60

1,60

1,47

Vår 2019

1,53

1,13

1,00

Høst 2019

1,27

1,18

0,91

Vi har tatt færre og færre poeng det siste halvannet året, antallet mål har totalt sett gått nedover, og det samme vil nok mange si om underholdningsverdien også. Det eneste er at antallet baklengs har gått nedover det siste året, men er likevel en del høyere en i fjor vår. Jeg er spent på klubbens evaluering av prestasjoner og personer etter sesongen.


(Foto: Alexander Osdal)

Kampen:


Fra den svake kampen i Sarpsborg var det gjort noen endringer starteelleveren: Bismar Acosta var i karantene, og ut var også Gilli Rólantsson gått. Inn kom Fredrik Haugen til sin første seriekamp fra start på over fire måneder. Og ikke minst en av de store snakkisene i det siste; Daouda Bamba. Dette var hans comeback etter … ganske mye egentlig.

Brann åpnet friskt og Bamba fikk kampens første avslutning allerede etter 30 sekunder, men skuddet fra 13 meter gikk via en gulkledd og inn til keeper.

Branns offensiv skulle dessverre bare vare fem minutter før Glimt skulle kjapt ta over. Allerede etter drøye åtte minutter tok de da også ledelsen. Det skjedde etter noe passivt forsvarsspill av rødtrøyene, da Victor Boniface først fikk heade fra 14 meters hold på et høyt innlegg. Her slo Håkon Opdal til med en god redning. Men så fikk Philip Zinckernagel plukke opp returen ved dødlinjen og legge inn til Ulrik Saltnes som avsluttet fra syv meter, uten at Fredrik Haugen klarte å forhindre ham i det. Ballen gikk inn helt nede ved venstre stolpe.

Og så jeg som hadde trodd det skulle løsne i dag…

Etter elleve minutter var nordlendingene på gang igjen, og vi ble reddet av Vito Wormgoor som nesten holdt på å snuble ballen inn i eget mål.

Etter 21 minutter var det Jens Petter Hauge som kom til avslutning i feltet for gultrøyene, men skuddet fra 15 meter gikk over.

Noe senere fikk Gilbert Koomson muligheten fra skrått hold i feltet, men markkryperen var hverken hard eller velplassert nok til at Glimt-keeper Ricardo Friedrich fikk problemer.

Nå var Brann plutselig inne i en god periode, og bare førti sekunder senere måtte Friedrich slå til med en redning på et Berisha-skudd fra skrått hold. Og nye 35 sekunder senere skjøt Koomson knallhardt like utenfor fra 18 meter. Nå hadde Brann hatt tre gode muligheter på 75 sekunder!

Seks minutter før pause fikk Vito en kjempemulighet da en dårlig keeperboksing landet hos ham og kun to utespillere stod mellom ham på fjorten meters hold og det keeperløse målet. Men nederlenderen fikk aldri med seg hvor god tid han hadde, og at han hadde tid til å dempe ballen. Så han bare satte frem en fot og forsøkte på en direkte avslutning. Noe som ikke gikk så bra nei…

To minutter etter hvilen fikk Bamba til et bra hodestøt på et frispark fra Haugen, men rett på keeper.

Noen minutter senere ble det fullt kaos i feltet etter at Ruben Yttergård Jenssen mistet ballen til Patrick Berg på midten. Men Ruben Kristiansen fikk forstyrret og Håkon Opdal fikk blokkert da Zinckernagel skapte vill panikk i feltet. Dansken ville for øvrig ha straffe da han gikk i bakken med Gilli såvidt borti ryggen, men dommer Rohit Saggi gjorde nok rett i å ikke peke på ellevemeteren.

Så, etter 52 minutter, skulle utligningen - og vårt første seriemål på Stadion på 234 minutter - endelig komme. Det skjedde da den ferdigsonede Bamba feilvendt mottok en heading fra Vito på corner. Bamba vippet opp til seg selv, snudde rundt og headet inn 1-1 fra tre meter. Endelig Brann-scoring på Stadion! Og for en nydelig prestasjon av The Comeback Kid!

For øvrig var dette hans fjerde scoring på de fire siste startene. Her kan vi ha gått glipp av noen mål mens vi har ventet på returen tilbake til samfunnet.

Men etter utligningen - som var gultrøyenes første baklengs på 384 serieminutter - skulle det bli mer og mer Glimt:

Bare drøye minuttet etter var det nemlig stor fare for ny Glimt-ledelse da Jens Petter Hauge var igjennom, men Opdal og Vito stoppet ham i siste liten.

Et dårlig klareringsforsøk gjorde at gultrøyene fikk en ny mulighet da det begynte å nærme seg timen, men Zinckernagels skudd fra skrått hold gikk over motsatt kryss.

Ved omtrent halvspilt andre omgang, mistet Jenssen ballen nok en gang på midtbanen. Men denne gangen modererte han seg til å gjøre det på Glimts banehalvdel. De gule fosset fremover nok en gang, og Zinckernagel var på nytt på farlig ferde i feltet. Heldigvis fikk vi blokkert denne gangen også.

Kvarteret før slutt var det Zinckernagel igjen. Begynner å bli lei av å skrive det navnet. Denne gang på et skudd fra 17 meter som Opdal måtte bokse over.

Det var bare Glimt nå, og nordlendingene kom til den ene muligheten etter den andre. Elleve minutter før slutt var det Bjørkan sin tur til å avslutte fra relativt spiss vinkel, men også denne gang ble vi reddet av hanskemannen fra Odda.

Med ti minutter igjen var det klart for en Brann-debutant i seriesammengeng. Da kom nemlig Emil Kalsaas inn for Fredrik Haugen.

Fem og et halvt minutt før slutt så det veldig stygt ut da Hauge ble spilt igjennom for gjestene og satte ballen i mål. Heldigvis ble målet annullert for offside. Men reprisene viste at det antagelig var en gal avgjørelse. Så der var vi griseheldige!

Halvannet minutt senere var Glimt frempå igjen, men heldigvis valgte Zinckernagel å være egoistisk og skyte fra spiss vinkel. Det skuddet gikk utenfor.

Til tross for Glimt-press mot slutten, kom ikke de gule til flere avslutninger. Dermed endte det 1-1 og vår femte uavgjorte kamp på rad.

Det endte faktisk 9-9 (uavgjort - hva ellers?) i antall angrep med avslutninger i feltet, noe som gir inntrykk av det var en helt jevn kamp. Det var det dessverre ikke. For Glimts sjanser var jevnt over større, og i tillegg hadde nordlendingene mange farligheter der heroisk forsvarsarbeid av oss gjorde at de aldri fikk avsluttet - samt noen farlige langskudd. Glimt var nok det beste laget, og vi ble reddet av en fortsatt god Håkon Opdal, og denne gang også noe så overraskende som et medlem av dommerkvartetten. Det er heldigvis sjelden vi møter et lag som skaper så mye på oss hjemme på Stadion, og vi så et bortelag vi kan strekke oss etter når det gjelder fart i kontringsspillet. Ja der kan vi faktisk strekke oss etter ganske mange.

Samtidig skal det likevel sies at også vi skapte mer enn vi har gjort i mange av årets hjemmekamper. Uten at det nødvendigvis sier så mye. Rundt midten av første omgang hadde vi blant annet flere bra sjanser på ganske kort tid. Men om første omgang hadde vært ganske jevn, så tok Glimt over i andre og hadde nok alt i alt fortjent alle tre poengene.

Ellers vil man huske kampen for en del håpløse balltap på midten, og da spesielt Ruben Yttergård Jenssen utmerket seg spesielt negativt i så måte.

I det minste taper vi ikke kamper for tiden. Det hadde selvsagt vært typisk at Glimt hadde fått sin første naturgress-seier på to år - akkurat mot oss. Det skjedde ikke. Og det gir et håp om at vi faktisk også kan unngå «det åpenbare tapet» som nærmest er skrevet i stein neste helg. Ja, for er det ikke klassisk hvis Vålerengen, som ikke har vunnet på tolv kamper, snur formen og får seier igjen akkurat nå når de skal møte oss? Men vi unngikk at Glimt «snudde det» (formen på naturgress) mot oss, så da kan vi kanskje også unngå at det snur for VIF neste helg?

(Foto: Alexander Osdal)

Rim og regler:

*

Sølvplasserte Glimt

var neste oppgjør på menyen

Brann sin form va' svak,

det murret kraftig her i byen

Vi taper ikkje lenger,

men vi vinner ikkje heller

Og ska' man henge med,

så é det tre poeng som teller

*

Og Bodø/Glimt tok ledelsen

før ni minutters spill

Da glapp vi bak i forsvaret,

lot Saltnes slippe til

Vi reiste oss og skapte

noen sjanser no og da

Sånn midtveis ut i omgangen

va' vi faktisk bra!

*

Bamba va' tilbake

fra en lengre karantene

Scoret også mål,

men lot det bli med kun det ene

Heller ingen andre traff,

men Bodø/Glimt var nære

Linjemann og Opdal

reddet sammen våres ære

*

Fem på rad med uavgjort,

det ligner nitti-to

da alle åtte siste

ble poengdeling - og no...

står veldig svake VIF for tur,

da vet vi ka så skjer;

«De hjelpeløses hjelper»,

ja eg sier ikkje mer…

*


Publikum:

8875 tilskuere. Det er det laveste antall betalende siden starten av fjorårssesongen. Det reelle fremmøtet var vel sikkert ikke mer enn 5000. Kanskje mindre. Og etter alle solemerker årsverste også på det.

Branns snitt er nå 10958, og vi trenger 7007 på hver av de to siste for å tangere fjorårets snitt. Med 7000 partoutkort, blir det vanskelig å ikke klare det… For å klare 11000 i snitt, trenger vi 11275 på hver av de to siste. Selv med den sedvanlige kampanjen rundt «sesongavslutning for idrettslag» som pleier å være på siste hjemmekamp, skal det meget godt gjøres å klare det.

Det var tynt besatt på Store Stå også, men det har faktisk vært enda verre tidligere i år. Det samme kan sies om stemningen. Den var dårlig, men jeg syns det har vært enda verre.

-

Tabellsituasjonen:

Fire runder før slutt ligger vi på en flau 7.plass. I poeng er vi nærmere kvalik - og like nærme direkte nedrykk, som vi er Glimt på andreplass. Glimt. Ikke Rosenborg. Glimt. Vi er 19 poeng bak Molde, 13 poeng bak Glimt og ni poeng bak Odd. Det er syv poeng opp til Rosenborg, og vi er henholdsvis tre og to poeng bak lag som Viking og Kristiansund.


——

Slik tryller vi frem en usannsynlig bronsemedalje:

Brann nå:

37


Odd nå:

46


RBK nå:

44

-motst.:- motst.:- motst.:


VIF b

3


Mjønd. h

1


Godset b

0

Odd h

3


Brann b

0


Glimt h

1

Godset b

3


TIL h

1


Viking b

0

Viking h

3


FKH b

0


Ranh. h

3

TOTALT:

49


TOTALT:

48


TOTALT:

48

Fra nå:Fra nå:Fra nå:


4-0-00-2-21-1-2


Viking har 40 poeng. Taper de mot Brann, som i skjemaet over, kan de max få 49. For å unngå at målforskjell blir avgjørende, bør derfor Viking i tillegg få et poengtap til i en av de øvrige kampene mot LSK (h), FKH (b) eller RBK (h).

Kr.sund har 38 poeng. De må gå på et poengtap i løpet av kampene mot Molde (b), S08 (h), Glimt (b) eller Godset (h).

Slik får vi en nesten like usannsynlig 4.plass - som KAN gi E-cup:

Brann nå:

37


RBK nå:

44


Viking nå:

40

-motst.:- motst.:- motst.:


VIF b

3


Godset b

0


LSK h

3

Odd h

3


Glimt h

1


Haug. b

1

Godset b

3


Viking b

0


RBK h

3

Viking h

3


Ranh. h

3


Brann b

0

TOTALT:

49


TOTALT:

48


TOTALT:

47

Fra nå:Fra nå:Fra nå:


4-0-01-1-22-1-1


Kr.sund har 38 poeng. De må gå på et poengtap i løpet av kampene mot Molde (b), S08 (h), Glimt (b) eller Godset (h).

Slik får vi femteplass:

Brann nå:

37


Viking nå:

40


KBK nå:

38

-motst.:- motst.:- motst.:


VIF b

1


LSK h

3


MFK b

0

Odd h

3


Haug. b

0


S08 h

3

Godset b

1


RBK h

1


Glimt b

0

Viking h

3


Brann b

0


Gods. h

3

TOTALT:

45


TOTALT:

44


TOTALT:

44

Fra nå:Fra nå:Fra nå:


2-2-01-1-22-0-2


Ingen av lagene bak oss kan oppnå 45 poeng.

Kuriosa:

* Brann har seks seriekamper på rad uten seier (0-5-1). Siste seier kom mot Lillestrøm 1. september da vi vant 3-1 på Åråsen. Forrige gang vi hadde seks seriekamper (eller obligatoriske kamper) på rad uten seier, var høsten 2013 da vi hadde syv på rad (0-3-4).

* På Stadion har vi fire strake seriekamper uten seier (0-3-1). Siste hjemmeseier kom 21. juli da vi slo Stabæk 2-1. Forrige gang vi spilte fire hjemmekamper på rad i serien (eller i obligatoriske kamper) uten å vinne, var fra august til oktober 2014 (0-1-3).

* Brann har fem seriekamper på rad uten tap (0-5-0). Siste tap kom mot Kristiansund 15. september da vi tapte 0-1 på Nordmøre. Forrige gang vi hadde fem seriekamper på rad uten tap, var i juni til august da vi hadde seks (3-3-0). I obligatoriske kamper, var forrige gang da vi hadde 16 på rad uten tap f.o.m. siste serierunde i 2017 og t.o.m. mai 2018 (12–4-0).

* På Stadion har Brann tre seriekamper uten tap (0-3-0). Siste hjemmetap kom 25. august da Tromsø slo oss 2-3. Forrige gang vi fikk tre hjemmekamper på rad uten tap, var i juni og juli (2-1-0). I obligatoriske kamper, var forrige gang også i juni og juli da vi fikk fire uten tap (2-2-0) - hvorav én i europacupen.

* Brann har fem uavgjorte på rad i serien. Siste ikke-uavgjorte var altså bortetapet mot Kristiansund 15. september. Forrige gang vi spilte fem uavgjorte på rad i serien, var da vi avsluttet 1992 med åtte strake uavgjorte! Forrige gang vi spilte fem uavgjorte på rad (uten ekstraomganger) i obligatoriske kamper, var da vi gjorde det i august og september 2011. Men den gang slo vi Viking etter ekstraomganger i cupen.

* På Stadion har vi tre uavgjorte på rad. Forrige gang vi spilte tre uavgjorte på rad hjemme i serien (eller i obligatorisk kamper), var sommeren 2010.

* Brann har scoret i to seriekamper på rad. Sist vi ikke scoret, var da vi spilt 0-0 mot Molde på Stadion 6. oktober. Forrige gang Brann scoret i to seriekamper på rad, var da det ble mål i fem på rad fra juli til september.

* På Stadion var Brann før mandag målløse i to seriekamper på rad. Forrige gang vi scoret, var da vi tapte 2-3 for Tromsø 25. august.

* Brann har sluppet inn mål i to seriekamper på rad. Sist vi holdt nullen var i 0-0-kampen mot Molde i forrige hjemmekamp. Forrige gang Brann slapp inn mål i to seriekamper på rad, var da det ble baklengs i fire strake i august og september.

* På Stadion hadde Brann før mandag holdt nullen i to seriekamper på rad. Forrige gang vi slapp inn mål hjemme, var da vi tapte 2-3 for Tromsø 25. august.

Brann etter 26 runder de siste sesongene:

År

Se

Ua

Ta


Ba


+/-


Po


Slutt-plass

2019

9

10

7


30

25


+5


37


?

2018

15

7

4


39

25


+14


52


Nr. 3

2017

11

7

8


43

30


+13


40


Nr. 5

2016

13

6

7


35

22


+13


45


Nr. 2

2014

6

5

15


34

47


−13


23


Nr.14

* Brann har 37 poeng. Det er 15 færre enn i fjor og det minste vi har hatt siden 23 i 2014.

* Brann har 30 mål. Det er ni færre enn i fjor, 13 færre enn i forfjor, og det minste vi noen gang har hatt etter 26 runder i de sesongene (1961/62 og alle f.o.m. 1995) der vi har spilt så mange kamper. Det nest minste vi har hatt, er 34 i 2014.

* Brann 25 baklengs. Det er det samme som i fjor.

* Brann har +5 i målforskjell. Det er ni dårligere enn i fjor og det dårligste siden -13 i 2014.

Brann etter 13 hjemmekamper de siste sesongene:

År

Se

Ua

Ta


Ba


+/-


Po

2019

4

6

3


12

11


+1


18

2018

7

4

2


20

10


+10


25

2017

7

3

3


26

13


+13


24

2016

9

3

1


20

4


+16


30

2014

3

1

9


13

18


−5


10

* Brann har 18 hjemmepoeng. Det er syv dårligere enn i fjor og det minste vi har hatt siden ti poeng i 2014.

* Brann har tolv hjemmemål. Det er åtte færre enn i fjor, 14 færre enn i forfjor, og det minst vi noen gang har hatt etter 13 hjemmekamper i de sesongen vi har hatt spilt så mange. Dvs. 1961/62 og alle f.o.m. 1995. Det nest dårligste er 13 i nedrykksåret 2014.

* Brann har elleve hjemme-baklengs. Det er ett mer enn i fjor.

* Brann har +1 i målforskjell hjemme. Det er ni dårligere enn i fjor, femten dårligere enn i 2016, og det dårligste siden minus fem i 2014.

-

Brann innbyrdes mot Glimt i serien:

Sted:

Ka

Se

Ua

Ta

Ba

Bergen

22

11

3

8

41

30

Bodø

22

7

4

11

33

47

Totalt

44

18

7

19

74

77

* Brann er uten tap mot Glimt i de seks siste seriekampene (4-2-0). Siste serietap mot dem kom da vi tapte 1-2 i Bodø 26. oktober 2014.

* På Stadion er Brann uten tap i de tre siste seriekampene mot Glimt (2-1-0). Sist vi tapte hjemme mot dem, var da det ble 1-2 16. mai 2014.

* Brann har scoret i de seksten siste seriekampene mot Glimt. Sist vi ikke scoret mot dem, var da vi tapte 0-3 i Bodø 21. september 2003.

* På Stadion har Brann scoret i de åtte siste seriekampene mot Glimt. Sist vi ikke scoret mot dem hjemme. var da vi tapte 0-2 for dem 29. mai 2003.

* Brann har sluppet inn mål i de tre siste seriekampene mot Glimt. Sist vi holdt nullen mot dem, var da vi slo dem 2-0 på Stadion 18. mars i fjor.

* På Stadion hadde Brann før mandag holdt nullen mot Glimt i de to siste seriekampene. Forrige gang de scoret mot oss på Stadion, var 16. mai 2014 da de vant 2-1.

-

Hendelsene:

00:30 - Brann: Ruben Kristiansen legger lavt inn til en feilvendt Daouda Bamba om får snudd seg og skutt fra 13 meter. Skuddet går via en Glimt-spiller og inn til keeper Ricardo Friedrich.

06:30 - Glimt: Brede Moe slår langt frem til Victor Boniface som får ballen rett utenfor feltet. Taijo Teniste tar heldigvis ballen fra ham.

08:22 - 0-1, SCORING GLIMT; ULRIK SALTNES: Erlend Dahl Reitan slår et godt innlegg frem til Boniface som får til en meget god heading fra 14 meter. Håkon Opdal må slå til med en av sine glimrende redninger. Philip Zinckernagel plukker ballen opp ved dødlinjen og legger inn, og på syv meters hold

klarer Fredrik Haugen ikke å forhindre Ulrik Saltnes i å avslutte. Ballen går inn helt nede ved venstre stolperot.

11:00 - Glimt: Boniface spiller frem Zinckernagel som legger farlig inn, og Vito Wormgoor holder på å snuble ballen inn i eget mål. Men det blir heldigvis bare corner.

15:20 - Brann: Haugen slår et godt frispark fra høyre, men Saltnes header vekk.

18:25 - Brann: Et langt innkast fra Teniste blir headet videre av Christian Eggen Rismark, men Vegard Bergan får klarert og så får også Friedrich frispark fordi han selv løper inn i Veton Berisha…

21:20 - Glimt: Saltnes demper ballen feilvendt i feltet og legger igjen til Jens Petter Hauge som skyter fra 15 meter. Det går over.

22:45 - Brann: Gilbert Koomson kommer til innlegg fra nesten ved dødlinjen etter å ha lurt av Fredrik Bjørkan, men Bergan klarerer.

24:50 - Brann: Bamba hælsparker til Veton Berisha som gir på tvers i feltet til Kristoffer Barmen. Sistnevnte nøler med å avslutte fra vel tolv meter, og vender i stedet rundt og gir ut til Gilbert Koomson som er alene på høyresiden av feltet. Bamba skyter fra 12-13 meters skrått hold, men markkryperen blir for enkel for Friedrich.

25:30 - Brann: Berisha får ballen tilbake etter å ha headet den ned til Bamba, og egersunderen skyter fra ti-tolv meters skrått hold. Friedrich slår til med en god redning.

26:05 - Brann: Kristiansen legger inn på tvers og Koomson skyter knallhardt fra 18 meter. Det går utenfor.

27:30 - Glimt: Boniface har Zinckernagel med seg helt alene til høyre for seg, men han velger heldigvis å skyte fra 27-28 meter i stedet. Det går høyt over når Ruben Yttergård Jenssen takler ham i skuddøyeblikket. Det blir corner.

33:20 - Glimt: Saltnes skyter langt utenfor fra 22 meter.

38:00 - Brann: Bamba kan gi ut til Koomson på høyresiden, men velger å skyte fra 27-28 meters noe skrått hold. Det går i Bergan og ballen spretter ut til corner før Friedrich når frem

38:40 - Brann: Friedrich feilberegner en utboksing og Vito har kjempegod tid når ballen lander hos ham i feltet. Men Vito setter bare ut en fot, og ballen går rolig inn til en gulkledd på femmeteren. Antagelig ikke engang i retning det keeperløse målet.

42:40 - Brann: Teniste slår høyt inn, men Friedrich plukker innlegget ned.

43:40 - Glimt: Bortelaget med fine kombinasjoner og hælspark på sin venstre side, men Vito får klarert innlegget som kommer.

45:00 - Brann: Haugen slår for høyt inn i etterkant av en cornersituasjon.

45:00 + 1:15 - Glimt: Opdal plukker ned et frispark som slås høyt inn i feltet.

45:00 + 1:20: Pause. Glimt leder 1-0, men Brann har 4-2 i antall angrep med avslutninger i feltet.

- 2. omgang: -

45:00 -> bytte Brann: Gilli Rólantsson inn for Taijo Teniste.

45:00 -> bytte Brann: Thomas Grøgaard inn for Veton Berisha.

46:30 - gult kort, Glimt: Patrick Berg for en takling på Bamba.

47:10 - Brann: Haugen med frispark fra høyre. Bamba stanger til det fra ti meters hold, men rett på keeper.

48:30 - Brann: Rismark slår langt frem til Koomson, men dessverre er mottaket for dårlig. Hadde han fått kontroll på ballen umiddelbart, hadde han vært alene igjennom fra like utenfor sekstenmeteren.

49:30 - Glimt: Berg stjeler ballen fra Jenssen åtte meter inne på vår halvdel. Evjen overtar og sender frem til Zinckernagel som kommer inn i feltet. Kristiansen får forstyrret ham nok til at han ikke kommer til avslutning. Zinckernagel beholder imidlertid ballen og får vendt seg rundt. Skuddet hans fra ti meter går i kaoset rett i en liggende Opdal. Han får imidlertid kriget ballen til seg igjen, men går i bakken med Gilli Rólantsson i ryggen. Færøyingen ser ikke ut til å gjøre noe verre enn en bitteliten dytt, og så får innbytter Thomas Grøgaard ordet opp.

51:50 - Brann: Haugen er på ferde inn i feltet, men ramler når han skal avslutte fra elleve meters hold. Brede Moe er borti ballen, slik at den går til corner.

52:22 - 1-1, SCORING BRANN; DAOUDA BAMBA: På en corner fra Haugen mot bakerste, rager Vito høyt opp og stanger til fra ti meter. Fire meter fra mål lander ballen hos en feilvendt Bamba som vipper ballen opp, snur seg og stanger inn fra tre meter.

Etter dette stod det 6-3 til Brann i antall angrep med avslutninger i feltet.

53:30 - Glimt: Bjørkan sender igjennom til Hauge som har fri bane fra skrått hold, men Opdal kommer ut og blokkerer, mens Vito seiler ballen vekk og til corner i samme øyeblikk.

54:35 - Glimt: Evjen skyter fra 27-28 meters skrått hold. Det går over med god margin.

56:10 - Brann: Koomson gir på tvers over til Haugen som skyter fra seksten meter. Det går høøøøyt over!

57:25 - Glimt: Gilli misser med et klareringsforsøk, Glimt vinner ballen tilbake, og Zinckernagel kommer seg inn på deres venstre side av feltet, utfordrer Gilli og kommer til skudd fra tolv meters ganske skrått hold. Det går like over motsatt kryss.

59:35 - Brann: Grøgaard forsøker å finne Bamba på bakerste med et høyt innlegg, men Friedrich plukker det ned.

62:00 - Glimt: Plutselig er Evjen alene igjennom, men heldigvis er linjedommeren oppe med flagget. Marginal men korrekt avgjørelse.

63:25 - gult kort, Brann: Fredrik Haugen for å ha armen oppi trynet til Boniface, men det så ikke ut til å være gjort med forsett.

63:50 - Glimt: Evjen herjer utenfor feltet før han gir til Zinckernagel som skyter fra skrått hold like utenfor feltet. Rismark blokkerer.

65:40 - Glimt: Jenssen mister ballen nok en gang, men denne gang i det minste på Glimts halvdel. De gule fosser fremover, Evjen gir til Zinckernagel som kommer inn i feltet. Han må ta en piruett før han kommer på skuddhold, men like utenfor femmeteren blir han taklet av Kristiansen.

67:25 - Glimt: Hauge kommer inn på deres venstre side av feltet, utfordrer Gilli, men innlegget går via sistnevnte og inn til Opdal.

69:25 - Brann: Barmen forsøker å legge inn, men ballen forandrer retning og går rett opp. Kristiansen header nedfallsfrukten fra utenfor femmeterhjørnet, men det går langt utenfor. Under tvil bokføres det som avslutningsforsøk.

72:55 -> bytte Glimt: Vegard Leikvoll Moberg inn for Victor Boniface.

73:40 - Glimt: Saltnes skyter fra 14 meter, men det blokkeres av Rismark.

75:05 - Glimt: Zinckernagel skyter fra 17 meter. Opdal må bokse over.

77:00 - Glimt: Enda et balltap på midten, denne gang når Koomson sklir. Glimt går rett i angrep igjen. Zinckernagel avslutter fra ti meters relativt spiss vinkel, men via Vito og til corner.

78:45 - Glimt: Evjen spiller igjennom Bjørkan som kommer til avslutning fra syv meters spiss vinkel, men Opdal redder med beina.

79:15 - Brann: Vi får et kontringsforsøk ved Bamba som forsøker å slå frem til Koomson, men sistnevnte klarer ikke å få kontroll på ballen. Glimt rydder opp.

79:55 -> bytte Brann: Emil Kalsaas inn for Fredrik Haugen.

82:45 - Brann: Koomson legger inn og Barmen header fra elleve meter. Keeper plukker ned ballen som uansett ville gått langt utenfor.

84:25 - Glimt: Evjen spiller igjennom Hauge som er alene igjennom og setter ballen i mål under Opdal fra syv-åtte meters skrått hold. Imidlertid avvinkes det for offside. Noe som viste seg å antagelig være feil.

85:50 - Glimt: Zinckernagel velger heldigvis å skyte fra ti meters ganske spiss vinkel i stedet for å sentre til bedre plasserte spillere. Skuddet går utenfor lengste stolpe.

86:40 - Glimt: Hauge trekker inn mot midten og skyter fra 18 meter. Det går et par meter til side for mål.

89:15 - Glimt: Innbytter Moberg får to muligheter til å legge inn i retning Zinckernagel, men begge blir blokkert av Rismark.

90:00 + 3:10 - Kampen er slutt. Bodøværingene hadde presset mot slutten, men kom ikke til avslutning. Det ender 1-1 etter 9-9 i angrep med avslutninger i feltet.

-

KAMPFAKTA:

Brann - Bodø/Glimt 1-1 (0-1)

Eliteserien fotball menn.

Stadion. 8875 tilskuere.

Dommer: Rohit Saggi, Drafn.

Gult kort: Fredrik Haugen, Brann. Patrik Berg, Glimt.

0-1: Ulrik Saltnes (08:22). 1-1: Daouda Bamba (52:22).

Brann (4-3-3): Håkon Opdal - Taijo Teniste (Gilli Rólantsson fra 46.), Vito Wormgoor, Christian Eggen Rismark, Ruben Kristiansen - Fredrik Haugen (Emil Kalsaas fra 80.), Ruben Yttergård Jenssen, Kristoffer Barmen - Gilbert Koomson, Daouda Bamba, Veton Berisha (Thomas Grøgaard fra 46.).

Bodø/Glimt (4-3-3): Ricardo Friedrich - Erlend Reitan, Brede Moe, Vegard Moe, Fredrik Bjørkan - Håkon Evjen, Patrick Berg, Ulrik Saltnes - Philip Zinckernagel, Victor Boniface (Vegard Moberg fra 73.), Jens Petter Hauge.


-

Kampstatistikk:

Ballbesittelse: 53 % til Glimt (NTB), 53 % til Brann (VG Live)

Sjanser: 10-6 til Glimt (VG Live), 9-4 til Glimt (BT)

Avslutninger: 14-8 til Glimt (NTB), 11-8 til Glimt (VG Live)

Avslutninger på mål: 5-5 (NTB og VG Live)

Angrep med avslutninger i feltet: 9-9 (mine tall). 1. omg.: 4-2 til Brann. 2. omg.: 7-5 til Glimt.

Oppdaterte statistikker for sesongen:

(Beklager veldig at vi sliter med å få disse statistikkene skarpe).

Mediene om kampen:

BA

BA Live

BTs kommentar

VG

VG Live

Dagbladet

TV2

NRK

Brann.no