De sa Aalesunds poengrekord var uslåelig ... De 79 poengene de tok i 2019 var visstnok en rekord «for evigheita». Da to runder gjenstod av årets serie var AaFKs rekordtrener, Lars Bohinen, ute og bruste med fjærene på Twitter: I den formen Brann var i nå (vi hadde tapt for Mjøndalen og bare vunnet 3-0 over Skeid), kom vi ikke til å klare å ta den rekorden fra dem.

Men vi klarte det! 4-1 over KFUM gjorde at vi endte opp med 81 poeng av 90 mulige. Vi fikk altså vanvittige 90 % uttelling på poengfangsten! «Evigheita» til Aalesund varte bare tre år. Og målforskjellen vår ble i tillegg 37 mål bedre – og 28 bedre enn noen tidligere har klart i denne divisjonen. Gå hem og ta dåkkar et tebrød, Aalesund og Lars Bohinen!

Greit nok, vi er den største klubben som iblant stikker innom denne divisjonen. Men det har også vært andre store klubber på visitt her de siste årene. Og det ble ingen «walk in the park» for verken Viking eller Lillestrøm. Ikke oss selv i 2015 heller.

Rykker man ned som storklubb, er man årets happening for samtlige 15 motstanderlag. Og Brann får smake dette mer enn både de to nevnte og kuriøse klubber som Aalesund. Kampene mot Brann er de desiderte høydepunktene for resten av divisjonen. Kampene de hadde gledet seg til siden nedrykket vårt og terminlisten for 2022 ble presentert. For noen klubber, som KFUM, Grorud og Stjørdals-Blink, var kampene mot oss kanskje også tidenes største kamper.

Ta også med det faktum at vi strengt tatt har vært klare for opprykk halve sesongen og at det var definitivt klart hele syv runder før slutt. Aldri har et opprykkslag spilt så mange «ubetydelige» kamper på slutten av en sesong.

Når Brann da likevel setter ny poengrekord og knuser både målrekorden, baklengsrekorden og selvsagt da også målforskjellrekorden for divisjonen, tror jeg vi enkelt kan konkludere med at dette må ha vært tidenes klart beste førstedivisjons-sesong for noe lag noen gang.

Imidlertid skal jeg innrømme at jeg har hatt mine tvil underveis om at vi kunne klare poengrekorden. Da vi spilte 1–1 hjemme mot Stabæk i den 14.-runden trengte vi 44 av 48 mulige poeng på de 16 siste. Det kunne vel ikke gå? Neppe hvis opprykket var et faktum en drøss runder før slutt? Noe det også var. Men jo, vi tok 45 av 48 mulige!

Men selvsagt kom ikke poengrekorden helt uten dramatikk. For åttende gang i årets serie scoret nemlig motstanderen først. I en ellers atypisk Brann-sesong hadde det vært ganske typisk oss å rote det vekk i siste runde. Vi klarte jo tross alt å miste «ubeseiret-sesongen» i innspurten.

Imidlertid snudde vi kampen og vant, som vi har gjort i fem av de åtte kampene vi har kommet under. Og som så ofte før; det løsnet helt på slutten. 4–1-målet var nemlig vår niende overtidsscoring i årets andreomganger. Bård Finnes scoring i tilleggstiden gjorde også at vi slo vår 60 år gamle klubbrekord i antall seriemål på én sesong.

Serieavslutningen var ikke av våre beste kamper denne sesongen – spesielt en periode etter pause var ikke veldig imponerende. Motstanderen var da også av de vanskeligere vi har hatt på besøk i år – noe også deres fjerdeplass på sluttabellen forklarer.

Alle endringene og ikke minst fraværet av Sivert Heltne Nilsen hadde nok sitt å si. Men Brann gjorde ingen dårlig kamp heller, og seieren var da også fullt fortjent ettersom Brann helt klart var det beste laget. Best av alle var kanskje Felix Horn Myhre som også scoret «hele» to mål!

Den nevnte scoringen til Finne på overtid førte ham til delt førsteplass på den endelige toppscorerlisten for 1. divisjon. Med 16 mål må han dele den plassen med Stabæks Gift Orban. Sistnevnte klarte det riktignok på bare 22 kamper, mens Finne trengte 29. Men Stabæk-spilleren startet 19 kamper og fikk 1611 minutter i årets serie. Finne startet bare 12 og hadde bare 1138 minutter!

En kortversjon(!)-oppdatering etter 30. runde på sluttabell-rekordene:

(Det som står som «1. divisjon» er altså rekordene for alle klubber i divisjonen – ikke bare Branns klubbrekorder. Det som står som «klubbrekord» er uansett divisjon. Rekordene er for sesonger med 30 serierunder, dvs. 2001–2009 og 2011–2022 i 1. divisjon og 1961/62 + f.o.m. 2009 i Eliteserien).

* POENGREKORDER:

– Poengrekord 1. divisjon: Denne tok vi.

– Poengrekord hjemmekamper 1. divisjon: Denne tok vi ikke.

– Poengrekord bortekamper 1. divisjon: Denne tok vi.

– Klubbrekord poeng: Denne tok vi.

– Klubbrekord poeng hjemme: Denne tok vi.

– Klubbrekord poeng borte: Denne tok vi.

* REKORDER I ANTALL SEIRE:

– Antall seire 1. divisjon: Denne tok vi.

– Antall hjemmeseire 1. divisjon: Denne tok vi ikke.

– Antall borteseire 1. divisjon: Denne tok vi.

– Klubbrekord antall seire: Denne tok vi.

– Klubbrekord antall hjemmeseire: Denne tangerte vi.

– Klubbrekord antall borteseire: Denne tok vi.

* REKORDER I ANTALL TAP (LAVESTE):


– Antall tap 1. divisjon: Denne tangerte vi.

– Antall hjemmetap i 1. divisjon: Denne tangerte vi.

– Antall bortetap i 1. divisjon: Denne tok vi ikke.

– Klubbrekord antall tap: Denne tok vi.

– Klubbrekord antall hjemmetap: Denne tok vi.

– Klubbrekord antall bortetap: Denne tok vi.

* SCORINGSREKORDER:

– Scoringsrekord 1. divisjon: Denne tok vi.

– Scoringsrekord hjemmekamper i 1. divisjon: Denne tok vi ikke.

– Scoringsrekord bortekamper 1. divisjon: Denne tok vi.

– Klubbrekord scoringer: Denne tok vi.

– Klubbrekord scoringer hjemme: Denne tangerte vi.

– Klubbrekord scoringer borte: Denne tok vi.

* BAKLENGSMÅL-REKORDER (LAVEST):

– Baklengsrekord 1. divisjon: Denne tok vi.

– Baklengsrekord 1. divisjon hjemmekamper: Denne tok vi.

– Baklengsrekord 1. divisjon bortekamper: Denne tok vi ikke.

– Klubbrekord baklengs: Denne tok vi.

– Klubbrekord baklengs hjemme: Denne tok vi.

– Klubbrekord baklengs borte: Denne tok vi.

* MÅLFORSKJELL-REKORDER:

– Målforskjell-rekord 1. divisjon: Denne tok vi.

– Målforskjell-rekord 1. divisjon hjemmekamper: Denne tangerte vi.

– Målforskjell-rekord 1. divisjon bortekamper: Denne tok vi.

– Klubbrekord målforskjell: Denne tok vi.

– Klubbrekord målforskjell hjemme: Denne tok vi.

– Klubbrekord målforskjell borte: Denne tok vi.

* SEIERSMARGIN-REKORDER:

– Rekord 1. divisjon, avstand nr. 1 til 2: Denne tok vi.

– Rekord 1. divisjon, avstand nr. 1 til 3: Denne tok vi.

Av 20 rekordmuligheter for 1. divisjon på sluttabellen satte vi tolv rekorder, tangerte tre – og gikk bare glipp av fem.

Av 18 klubbrekord-muligheter på sluttabellen satte vi 16 nye rekorder, tangerte to – og gikk ikke glipp av en eneste!

Vi har i tillegg etter lørdagens kamp tangert klubbrekorden på 17 strake obligatoriske hjemmekamper uten tap, forbedret den pågående klubbrekorden til 32 strake seriekamper med scoring – og tangert klubbrekorden på 33 strake obligatoriske kamper med scoring.

Se for øvrig mer detaljert under «Statistikkbonanza» lenger nede

(Fortsetter under bildene)

Kampen:

Fra seieren i Fredrikstad var det blitt gjort hele fire bytter på laget – alle i de to fremste lagdelene: Sivert Heltne Nilsen, Ole Didrik Blomberg, Bård Finne og Kasper Skaanes var alle ute. Inn kom Mathias Rasmussen, Frederik Børsting, Aune Heggebø og Niklas Castro.

Brann gikk rett i angrep fra start, men Niklas Jensen Wassberg var ikke høy nok til å nå opp med hodet på Frederik Børstings innlegg.

Etter ni minutter kom Niklas Castro til en avslutning fra elleve-tolv meters skrått hold, men ballen gikk like utenfor nærmeste stolpe.

Det var likevel tabelltreeren som skulle ta ledelsen etter tretten minutter: Ruben Kristiansen nådde ikke frem til å få klarert et fremspill fra Johannes Hummelvoll Nuñez og Petter Nosakhare Dahl tok igjen dette like utenfor feltet og satte ballen mellom beina på utrusende Mathias Dyngeland og inn i tomt mål. Dermed 1–0 til de kristne unge menn. Supportergjengen Profetene begynte å tale i tunger.

Jahah ... Skulle vi dumme oss ut i kampen der poengrekorden skulle hentes? Skulle alt hva denne høsten har handlet om etter at opprykket ble sikret, kastes bort da det skulle avgjøres?

Men det skulle bare gå tre minutter og 38 sekunder før vi utlignet: Aune Heggebø tapte en hodeduell på femmeteren etter innlegg fra Castro, men ballen havnet hos Felix Horn Myhre som avsluttet på direkten fra elleve meter og satte ballen inn via keeper! Dermed 1-1, noe som var veldig viktig med tanke på at bortelaget dermed ikke kunne ri på noe resultat lenger. Kåffa måtte nemlig antakelig gå for seier hvis de skulle beholde tredjeplassen og et bedre utgangspunkt for kvaliken.

Brann fortsatte å angripe og etter tyve minutter hadde Castro et skudd fra skrått hold som gikk like utenfor lengste stolpe. Like etter hadde KFUMs Moussa Nije et ikke like farlig skudd fra relativt spiss vinkel, og Dyngeland hadde da også kontroll.

Etter 25 minutter fikk Heggebø en sjanse fra åtte meter, men var i ubalanse og fikk avslutningen blokkert. Like etterpå hadde Børsting et skudd like utenfor fra atten meter.

Da 32 minutter var spilt fikk Børsting en solid mulighet, men avslutningen fra syv-åtte meter gikk rett på keeper før Castro headet returen over fra syv meter. Rett etter hadde Børsting en kjempesleiv på direkten fra fjorten meter. Her burde han dempet ballen først, ettersom han strengt tatt var alene med keeper. Videre hadde Castro et skudd som gikk en meter over vel fire minutter før pause.

Tilleggstiden for omgangen var i ferd med å renne ut da vi skulle ta ledelsen: Det skjedde da Wassberg la ut til Felix som skjøt fra seksten meter. Skuddet gikk over keeper og i mål. Pent! 2-1! Psykologisk utrolig viktig å få den scoringen så tett innpå pausen, og ikke minst var det en meget fortjent ledelse!

I andre omgang startet vi med et stort press, men uten å komme til avslutninger på en stund. Men så kom en kort periode der KFUM kom til noen småfarligheter på kort tid.

Etter en time hadde David Wolfe et skudd fra spiss vinkel som keeper Brauti fikk en hånd på før Heggebø sekunder senere headet over fra fem meter. Minuttet etter hadde Håkon Hoseth et skudd over målet på motsatt banehalvdel fra femten meters ganske skrått hold.

Med 29 minutter igjen kom våre to første bytter: Heggebø og Børsting gikk ut til fordel for Bård Finne og Ole Didrik Blomberg.

Umiddelbart kom innbytter Blomberg ned mot dødlinjen og ga til Felix som skjøt fra elleve-tolv meters skrått hold, men Brauti reddet igjen. Nå hadde vi fortjent et tredje mål her!

25 minutter før slutt ble det gjensyn med Brann-eiendom Filip Delaveris som kom inn for kristenforeningen.

Med 21 minutter igjen kom vårt tredje bytte: Kasper Skaanes inn for Wassberg. Kampen ble etter hvert ganske hendelsesløs, men kvarteret før slutt hadde KFUM-innbytter Robin Rasch et skudd fra femten meter rett på Dyngeland.

I det 80. minutt kom vårt fjerde og siste bytte for ettermiddagen: Nå var det Vegard Leikvoll Moberg som skulle erstatte Mathias Rasmussen.

To minutter senere så Blomberg ut til å bli felt av Aaron Kiil Olsen i feltet, men dommer Eivind Bodding avviste straffeforespørselen.

Fem minutter før slutt kom Blomberg til skudd fra tolv meter, men rett på keeper Brauti.

Med drøyt ett minutt igjen av ordinær tid fikk Wolfe en bra mulighet fra spiss vinkel, men skuddet gikk like utenfor lengste stolpe.

Skulle vi aldri få punktert denne kampen da? Skulle vi risikere at poengrekorden røk på en sen tilfeldighet?

Men nei; åtte sekunder før ordinær tid var ute, kom endelig avgjørelsen da Castro fikk gå alene opp på seks meter og stange inn 3–1 på en corner. JAAAAA!!!! Kampen var i praksis avgjort! NÅ KOM VI TIL Å KLARE POENGREKORDEN!!!

Og drøye to minutter på overtid fikk vi også 4-1: Vi kontret, Finne slo over til Blomberg som ga ballen tilbake til Finne. Sistnevnte kom dermed alene med keeper Brauti og satte inn tremålsledelsen fra tretten meter. Dermed hadde vi også satt ny klubbrekord i seriescoringer en sesong. Nå hadde vi nemlig én mer enn de 94 vi klarte i gullsesongen 1961/62.

Mer skjedde ikke i denne kampen. Vi vant 4–1 og satte altså ny poengrekord på nivå to i Norge.

(Fortsetter under bildene)

Publikum: 12859 solgte billetter og årets tredje høyeste tilskuertall i 1. divisjon. Det er høyst akseptabelt til en kamp som ikke handlet om annet enn å sette poengrekord og å feire et opprykk som var definitivt klart for snart to måneder siden. OK stemning, men det var først og fremst tifo'en ved innmarsj som var den store tribuneliv-snakkisen etter kampen: Tifo-gjengen hadde laget et meget spektakulært arrangement som dekket hele kortsiden.

Tilskuersnittet på årets hjemmekamper ble 10429. Dette er ny norsk rekord for nivå to. Den gamle rekorden var fra da vi sist var nede, da vi klarte 10124 i snitt.

Lyrikkhjørnet:

Det gjensto bare én

av årets tredve ligarunder

For Brann sin del har hele

dette året vært et under

Med seier i den siste

ville Brann jo faktisk slå

den gjeldende poengrekord

som var hos AaFK

*

Vi fylte opp tribunene

og tifo'en var stilig

Men Kåffa bremset festen

med en scoring ganske tidlig

De fikk jo faktisk scoring

på sin aller første sjanse

Da svarte Felix raskt

så vi fikk opprettet balanse

*

Det gikk mot U til halv tid,

men fikk endret litt på det

da Felix scoret nok en gang

og ett poeng ble tre

da kampen gikk til pause

det var viktig å få den

Det burde dras i land nå,

hvis vi ikke sovnet hen!

*

Men spenning var det fortsatt,

når vi ikke scoret flere

Vi hadde våre sjanser,

men fikk aldri helt punktere

den nerven som jo var der,

før i siste kampminutt

Da Castro fikk vårt tredje,

så var nervekjøret slutt

*

Og Finne scoret også

– inni overtiden, det!

seieren ble 4–1

Poengfangsten ble tre

dermed ble det ny rekord,

vi klarte åtti-én

Ja denne her sesongen

har vært helt suveren!

*

STATISTIKKBONANZA:

Seire på rad:

* Brann har nå tre strake seire på rad i serien. Sist vi ikke vant var da Mjøndalen slo oss 3–1 8. oktober.

Hjemme: Vi har nå åtte serieseire på rad på Stadion. Forrige gang vi klarte det var fra april til august 2016 da vi vant åtte strake hjemmekamper i serien. Forrige gang vi ikke vant hjemme var da vi spilte 1–1 mot Stabæk 10. juli. Vi har for øvrig 12-1-0 på de siste 13 seriekampene hjemme.

Kamper på rad uten tap:

* Hjemme: Dette var vår 16. strake hjemmekamp i serien uten tap (13-3-0). Forrige gang vi spilte så mange hjemmekamper i serien uten tap var fra oktober 2006 til mai 2008 da vi hadde 18 (15-3-0). I obligatoriske kamper var dette vår 17. strake hjemmekamp uten tap (14-3-0). Dette er tangering av klubbrekorden (hvis vi holder kretskamper før krigen utenfor) fra mai 1996 til mai 1997 da vi også hadde 17 (12-5-0). (Vi hadde også 17 strake uten tap (17-0-0) fra 1923 til 1929, men da kun cupkamper. Forrige hjemmetap kom 28. november i fjor da Molde slo oss 1–0.

Scoringer:

* Vi har nå scoret i 32 strake seriekamper med Brann-scoring. Dette er en forbedring av klubbrekorden i serien. Den gamle klubbrekorden var 29 strake fra august 2008 til august 2009. Sist vi ikke scoret i seriekamp var da vi tapte 0–1 hjemme for Molde 28. november i fjor.

* Vi har nå scoret i 33 strake obligatoriske kamper. Sist vi ikke scoret i tellende kamp var da KFUM slo oss 1–0 i Oslo i cupen 12. mars. Dette er tangering av klubbrekorden (hvis vi holder kretskamper fra før krigen utenfor) som vi satte fra mai til desember i 2004.

* Hjemme: Vi har scoret i 16 strake seriekamper hjemme. Forrige gang vi klarte det var fra august 2006 til august 2008 da vi scoret i 26 strake hjemmekamper. Forrige gang vi ikke scoret hjemme var da Molde slo oss 1–0 på Stadion 28. november i fjor.

* Hjemme: Vi har scoret i 17 strake obligatoriske hjemmekamper. Det har vi ikke klart siden da vi scoret i 21 strake fra august 2006 til september 2007. Forrige gang vi ikke scoret i en tellende hjemmekamp var da Molde slo oss 1–0 på Stadion 28. november i fjor.

Baklengsmål:

* Brann har nå sluppet inn mål i to strake seriekamper. Det hadde ikke skjedd siden 2.–5. runde da vi slapp inn mål i fire strake. I obligatoriske kamper hadde det ikke skjedd siden juni da vi slo Blink 2–1 borte før vi Os 6–1 borte i cupen.

* Hjemme: Dette var første gang siden 1-1-kampen mot Stabæk 10. juli at vi slapp inn mål på Stadion. I mellomtiden holdt vi nullen i syv strake hjemmekamper i serien – noe som er klubbrekord. I antall minutter ble det 689 minutter + tilleggstid uten baklengs hjemme. Vi scoret 28 hjemmemål mellom baklengsmålet mot Stabæk og baklengsmålet mot KFUM.

HELE SESONGEN:

(NB! Det er kun i 1961/62 og f.o.m. 2009 at Brann har spilt 30 seriekamper/ 15 bortekamper. På nivå to har Brann kun spilt så mange kamper i 2015, mens 1. divisjon som helhet har hatt minst 28 kamper 2001–2009 og f.o.m. 2011).

* Poeng:

– Vi endte opp med 81 poeng. Det er ny poengrekord for 1. divisjon. Den gamle rekorden hadde Aalesund med 79 poeng i 2019. 81 poeng er soleklar ny klubbrekord i en Brann-sesong og vår tidligere klubbrekord (omregnet til tre poeng for seier alle sesonger) for 30 kamper var 67 poeng da vi tok gull i 1961/62.

– Hjemme: På hjemmebane tok vi 39 poeng. Dette ble slått av Aalesund så sent som i 2019 da de tok uslåelige 45 av 45 mulige poeng. Men 39 poeng er ny klubbrekord. Branns gamle klubbrekord (omregnet til tre poeng for seier alle sesonger) for 15 hjemmekamper var på 38 poeng i gullsesongen 1961/62.

* Seire:

– Vi vant 26 kamper i årets serie. Det er ny 1. divisjonsrekord. Den gamle tilhørte Aalesund som klarte i 25 i 2019. Ny klubbrekord er det også. Den gamle var på 21 i 1961/62.

– Hjemme: Vi vant 12 hjemmekamper i årets 1. divisjon. Det klarte HamKam så sent som i fjor. Vi hadde 12 hjemmeseire forrige gang i gullsesongen 1961/62.

* Tap:

– Vi tapte kun én kamp i årets serie. Det er tangering av rekordene for sesonger med 30 kamper i 1. divisjon. Dette klarte nemlig også Sandefjord i 2014 og Aalesund i 2019. Kun ett tap i en sesong med 30 kamper er også ny soleklar klubbrekord. Den gamle var på fem i gullsesongen 1961/62 og på nivå to i 2015.

– Hjemme: Vi tapte ingen hjemmekamper i årets serie. Det gjorde heller ikke Aalesund så sent som i fjor. Vi selv har aldri gått uten tap i en hel sesong med 15 hjemmekamper tidligere. Den gamle klubbrekorden var på ett hjemmetap i 1961/62 og i 2016 (begge på nivå én). Vi hadde imidlertid en ubeseiret hjemmesesong i serien i 2007, men da var det bare 13 hjemmekamper.

* Scoringer:

– Vi scoret 95 mål i årets serie. Det er det desidert meste noe lag tidligere har scoret på en hel 1.-divisjonssesong i årene der divisjonen har vært samlet i én nasjonal avdeling (f.o.m. 1997). Den gamle rekorden tilhørte Glimt som klarte 83 mål i 2017. Imidlertid klarte Fredrikstad 84 mål på de 22 rundene i 1983, men den gang var divisjonen delt inn i to avdelinger. Det slo vi allerede i 27. runde mot Mjøndalen. Brann har også satt ny klubbrekord for seriemål i en sesong. Den gamle var på 94 mål over 30 kamper i gullsesongen 1961/62.

Hjemme: Vi endte opp med 49 scoringer i serien på Stadion. For en hel sesong med 15 hjemmekamper er 1. divisjonsrekorden Aalesunds 54 mål i 2002. Den klarte vi altså ikke. Det var også sist gang noen scoret mer enn 49 mål på hjemmebane en sesong i 1. divisjon. 49 scoringer er tangering av Branns klubbrekord for 15 hjemmekamper. Vi klarte nemlig det også i gullsesongen 1961/62.

* Baklengs:

– Vi slapp inn 16 mål i årets serie. Det er ny rekord for en 30-kampers 1. divisjon med klar margin. Den gamle bestenoteringen for noe lag en hel 1.-divisjonssesong med 30 kamper hadde HamKam med 21 i fjor. Det er også ny klubbrekord for Brann. Vår gamle klubbrekord (lavest antall) for en sesong på 30 kamper var 27 i 2016.

– Hjemme: På Stadion slapp vi inn fem mål i årets serie. Det er det laveste noe lag har klart på 15 hjemmekamper en sesong i 1. divisjon. For en hel sesong med 15 hjemmekamper var den gamle 1. divisjonsrekorden på syv. Det klarte Sandefjord i 2014 og Glimt i 2013. Fem hjemmebaklengs er også ny klubbrekord for en 15-kampers hjemmesesong. Branns gamle klubbrekord for 15 hjemmekamper var fra 2016 da vi hadde seks baklengs.

* Målforskjell:

– Vi endte opp med 79 plussmål i årets serie. Det er soleklart ny rekord i 1. divisjon. Den gamle rekorden for noe lag en hel 1.-divisjonssesong med 30 kamper tilhørte Aalesund som klarte 51 plussmål i 2002. 79 plussmål er også ny klubbrekord. Branns gamle klubbrekord for en sesong på 30 kamper var på +50 i 1961/62.

– Hjemme: Vi fikk 44 plussmål på Stadion i årets serie. Det er tangering av hjemme-målforskjellen for en hel sesong i 1. divisjon med 15 hjemmekamper. De andre som har klart det er Aalesund som hadde 44 plussmål i 2002. 44 plussmål er også ny klubbrekord. Branns gamle klubbrekord for 15 hjemmekamper var på +33 i gullsesongen 1961/62.

* Avstand til nummer to og tre:

– Vi endte 23 poeng foran nummer to. Dette er klar ny rekord for en 30-kampers 1. divisjon. Etter 30 kamper har nemlig ingen i denne divisjonen tidligere vunnet med større seiersmargin enn Glimts 16 i 2017.

– Vi endte 27 poeng foran nummer tre. Dette er klar ny rekord for en 30-kampers 1. divisjon. Etter 30 kamper har nemlig ingen tidligere serievinner i denne divisjonen hatt større avstand til nummer tre enn Starts 21 i 2004.

Brann i OBOS 2022 vs. Brann i OBOS 2015:



Målforskj.

Målforskj.

Poeng

Brann 2022

Etter 30 kamper

95–16

+79

81

Brann 2015

Etter 30 kamper

46–35

+11

53






Brann 2022

Etter 15 hjemmekamper

49–5

+44

39

Brann 2015

Etter 15 hjemmekamper

30–17

+13

31






Brann 2022 Etter 15 bortekamper 46–11 +35 42
Brann 2015 Etter 15 bortekamper 16–18 -2 22

Sjekk den enorme forskjellen på årets sesong og forrige gang vi var nede!

Vi scoret over dobbelt så mange mål i år, vi slapp inn under halvparten så mange mål i år – og vi tok over 52 % flere poeng!

På bortebane i år scoret vi nesten tre ganger så mange mål og tok nesten dobbelt så mange poeng.

Hendelsene:

00:08 – Brann: Vi går rett i angrep og Felix Horn Myhre spiller frem til Frederik Børsting på høyresiden. Sistnevnte legger inn fra dødlinjen og på bakerste er Niklas Jensen Wassberg akkurat for kort til å nå opp med hodet.

01:34 – Brann: Børsting skyter fra 19 meter, men Fredrik Kristensen Dahl blokkerer i skuddøyeblikket.

07:10 – Brann: Niklas Castro med et innlegg fra nesten dødlinjen som KFUM-keeper Jonas Vatne Brauti må slå over tverrligger til corner.

09:14 – Brann: Wassberg finner Castro ute på venstresiden. Sistnevnte kommer seg inn i feltet, utfordrer og skyter fra 11–12 meters skrått hold. Det går en halvmeter utenfor nærmeste stolpe.

13:11 – 0-1, SCORING KFUM; PETTER NOSAKHARE DAHL: Oslo-laget vinner ballen midt på egen halvdel. Etter hvert slår Håkon Hoseth frem til Johannes Hummelvoll Nuñez som får ballen ved midtlinjen. Han slår videre frem i bakrommet, Ruben Kristiansen når ikke frem til å få til noen klarering og Dahl når ballen tre-fire meter utenfor feltet. Sistnevnte skyter fra atten meters noe skrått hold når Mathias Dyngeland kommer ut og ballen går mellom beina til vår sisteskanse og triller inn midt i det tomme målet.

16:49 – 1-1, SCORING BRANN; FELIX HORN MYHRE: Vi vinner ballen midt på vår halvdel og arbeider oss fremover. Vi holder på å miste den på midtbanen, men får den videre. Etter hvert sender Wassberg ut til Castro på venstresiden. Sistnevnte legger høyt inn mot Aune Heggebø som taper hodeduellen mot Dahl på femmeteren. Men ballen havner hos Felix som avslutter på direkten fra vel elleve meter. Ballen går mot venstre, via keeper og i mål.

18:22 – Brann: Castro slår inn fra venstre mot Børsting, men ballen blir for høy og havner hos keeper.

19:57 – Brann: Heggebø forsøker å skyte fra skrått hold en halvmeter innenfor feltet, men det blokkeres av Simen Hestnes i skuddøyeblikket.

20:13 – Brann: Castro skyter fra ganske skrått hold centimeter utenfor feltet, men ballen går en meter utenfor lengste stolpe.

21:22 – KFUM: Moussa Nije utfordrer Svenn Crone på deres venstreside av feltet og skyter fra 13–14 meter relativt spiss vinkel. Det blir ikke vanskelig for Dyngeland.

24:52 – Brann: Børsting slår på tvers inn fra høyre og finner Heggebø rett innenfor feltet. Heggebø lurer av Aaron Kiil Olsen og forsøker i ubalanse å avslutte fra åtte meter, men Jørgen Hammer slenger seg ned og blokkerer.

25:59 – Brann: Børsting får ballen tilbake fra Felix og skyter fra 18 meters noe skrått hold, men skuddet går en halvmeter utenfor lengste stolpe.

26:57 – Brann: Castro slår inn fra venstre, men det er for høyt for Børsting og ballen går rett inn til Brauti.

28:16 – Brann: Mathias Rasmussen skyter fra 27–28 meter. Det går et par meter over.

30:29 – Brann: Castro legger inn fra venstre. For høyt for Heggebø som hopper opp på femmeteren.

31:57 – Brann: Felix sender til Børsting som får ballen på høyresiden av feltet og skyter fra syv-åtte meters skrått hold. Rett på keeper. Returen header Castro halvannen meter over fra syv meter.

32:44 – Brann: Castro slår høyt opp i luften til Børsting som i praksis alene med keeper skyter på direkten fra fjorten meter. Det blir en kjempesleiv og ballen går langt utenfor. Her burde han dempet ballen først.

34:57 – gult kort, Brann: Fredrik Pallesen Knudsen for en takling på Nunez på midtbanen når han kommer på en overgang.

37:00 – Brann: Vi presser og presser, men kommer ikke til avslutning.

37:38 – KFUM: Tore André Sørås skyter fra 25 meter, men det lave skuddet går rett inn til Dyngeland.

39:07 – Brann: Crone legger ut fra dødlinjen til Børsting som forsøker å slå på tvers til Heggebø som er på femmeteren, men han treffer ikke med pasningen og KFUM får klarert.

41:09 – Brann: Castro skyter fra 13–14 meters ganske skrått hold. Det går en meter over.

45:00 + 1:08 – 2-1, SCORING BRANN; FELIX HORN MYHRE: Wolfe flikker videre til Wassberg som får ballen på venstresiden av feltet. Kniklas avanserer noen meter innover før han legger ut til Felix som skyter fra seksten meter. Ballen går over keeper og i mål!

45:00 + 1:50: Pause. Brann leder 2–1 etter 8–1 i angrep med avslutninger i feltet.

– 2. omgang: –

53:23 – KFUM: Sørås kommer på en farlighet ved dødlinjen bare fire meter fra stolpen, men vi får klarert til corner.

53:51 – KFUM: Hoseth står i returrommet etter en corner og skyter fra 14 meters skrått hold, men vi får klarert. Sekunder senere skyter Nuñez fra 25 meters skrått hold, men vi blokkerer igjen.

54:57 -> bytte KFUM: Robin Rasch inn for Johannes Hummelvold Nuñez.

59:46 – Brann: Wassberg gir til Wolfe som skyter fra åtte meters spiss vinkel. Brauti får en hånd på skuddet. Så kommer Crone til innlegg fra høyre og Heggebø header to meter over fra fem meter.

60:53 – KFUM: Hoseth skyter fra ganske skrått hold noen meter innenfor feltet. Det går en meter over.

61:13 -> bytte Brann: Bård Finne inn for Aune Heggebø.

61:25 -> bytte Brann: Ole Didrik Blomberg inn for Frederik Børsting.

62:11 – Brann: Blomberg legger ut fra nesten ved dødlinjen og til Felix som skyter fra 11–12 meters skrått hold. Brauti redder og slår vekk!

62:42 – Brann: Rasmussen slår en corner fra venstre mot nærmeste hvor Wolfe kommer til heading innenfor femmetershjørnet, men den går noen meter utenfor lengste hjørne.

64:31 -> bytte KFUM: Ayoub Aleesami inn for Keivan Ghaedamini.

64:40 -> bytte KFUM: Remi-André Svindland inn for Simen Hestnes.

64:58 -> bytte KFUM: Filip Delaveris inn for Petter Nosakhare Dahl.

68:21 – Brann: Finne skyter fra 22 meter. Ballen triller et par meter utenfor.

68:51 -> bytte Brann: Kasper Skaanes inn for Niklas Jensen Wassberg.

73:58 -> bytte KFUM: Håkon Stavrum inn for Tore André Sørås.

75:01 – KFUM: Rasch skyter fra skrått hold en meter innenfor feltet. Det lave skuddet går rett på Dyngeland.

79:34 -> bytte Brann: Vegard Leikvoll Moberg inn for Mathias Rasmussen.

81:29 – Brann: Kiil Olsen feller tilsynelatende Blomberg i feltet, men dommer Eivind Bodding avviser forespørselen om straffe.

81:54 – Brann: Finne går over ende i feltet, men en straffe ville nok vært billig.

85:28 – Brann: Finne slår frem til Blomberg som skyter fra tolv meter. Rett på Brauti som gir retur, men Hammer klarerer. Etter hvert kommer Blomberg til innlegg, men Finne får ikke skikkelig treff og header svakt langt utenfor lengste stolpe fra femmetershjørnet.

88:42 – Brann: Castro sender frem til Wolfe i øyeblikket før han blir taklet hardt av Rasch like utenfor feltet. Wolfe avslutter fra en meter eller to utenfor siden av femmeteren. Skuddet fra spiss vinkel går like utenfor.

89:52 – 3-1, SCORING BRANN; NIKLAS CASTRO: Finne slår en corner fra høyre, og av en eller annen grunn får Castro gå helt alene opp på seks meters hold og stange ballen over keeper og i mål.

90:00 + 2:14 – 4-1, SCORING BRANN; BÅRD FINNE: Vi vinner ballen i egen sekstenmeter og kontrer. Finne slår etter hvert ballen frem på tvers til Blomberg som får ballen syv meter inne på KFUMs halvdel. Han stormer fremover og får Dahl mot seg. Men da gir Blomberg tilbake til Finne som får ballen ved sekstenmeteren og er helt alene med Brauti. Fra 13 meter setter han ballen forbi Brauti og ballen triller inn til høyre i målet.

90:00 + 3:45: Kampen er over. Vi vinner 4–1 etter 15–4 til Brann i angrep med avslutninger i feltet. Poengrekorden er vår!

--

Kampfakta:

Brann – KFUM Oslo 4–1 (2–1)

1. divisjon fotball menn. Brann Stadion. 12.859 tilskuere.

Dommer: Eivind Bodding, Haga.

Gult kort: Fredrik Pallesen Knudsen, Brann.

Mål: 0–1 Petter Nosakhare Dahl (13:11), 1–1 Felix Horn Myhre (16:49), 2–1 Myhre (45:00 + 1:08), 3–1 Niklas Castro (89:52), 4–1 Bård Finne (90:00 + 2:14).

Brann (4-3-3): Mathias Dyngeland – Svenn Crone, Fredrik Pallesen Knudsen, Ruben Kristiansen, David Wolfe – Felix Horn Myhre, Mathias Rasmussen (Vegard Leikvoll Moberg fra 80.), Niklas Jensen Wassberg (Kasper Skaanes fra 69.) – Frederik Børsting (Ole Didrik Blomberg fra 62.), Aune Heggebø (Bård Finne fra 62.), Niklas Castro.

KFUM Oslo (3-4-3): Jonas Vatne Brauti – Jørgen Hammer, Aaron Kiil Olsen, Fredrik Kristensen Dahl – Keivan Ghaedamini (Ayoub Aleesami fra 65.), Simen Hestnes (Remi-André Svindland fra 65.), Tore André Sørås (Håkon Stavrum fra 74.), Håkon Hoseth – Petter Nosakhare Dahl (Filip Delaveris fra 65.), Johannes Hummelvoll Nuñez (Robin Rasch fra 55.), Moussa Njie.

Kampstatistikk:

Avslutninger: 20–6 til Brann (NTB Live)

Avslutninger på mål: 8–5 til Brann (NTB Live)

Angrep med avslutninger i feltet: 15–4 til Brann (mine tall). 1. omg.: 8-1 til Brann. 2. omg.: 7–3 til Brann.

Spillerstatistikken:

Tallene for hver kamp er minutter spilt.

Stjerne bak tallet indikerer innbytte.

R bak tallet indikerer rødt kort.

Tabellen kan skrolles til siden for flere kamper.

mot ->

Ran

Åsa

Ske

Sog

Kåf

Ulf

FFK

KIL

Mjø

Stj

Gro

Bry

IKS

Stb

Rau

KIL

Bry

IKS

Stb

Rau

Sog

Ran

Åsa

Gro

Ulf

Stj

Mjø

Ske

FFK

Kåf










b

h

b

h

b

h

h

b

h

b

b

h

b

h

b

h

b

h

b

h

b

h

b

h

b

h

b

h

b

h


TOTAL

KAMP

START

MÅL

GULE

GUL-RØD

DIR. RØD

Blomb.


10*



28*

12*

4*

18*

20*

18*

34*

19*

31*

45

22*

29*

28*

18*

35*

65

27*

29*

28*

45*

19*

28*

24*

17*

75

29*


757

27

3

5

1



Børst.

90

62

79

90

85

90

90

89

90

72

74

71

59

27*

68

61

90

45

55

25*

63

61

62

45

82

15*

66

62

15*

61


1944

30

26

4

3



Castro

20*

28

90

74

90

86

86

81

70

89

56

72

79

90

90

90

62

73

86

88

76

71

76

45

71

62

80

90


90


2161

29

27

11




Crone

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

20*

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90


2630

30

29

2

3



Dynge.

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90


2700

30

30


1



Finne

70

80

11*


62

4*

4*

9*

21*

18*

56

19*

59

45*

68

74

62

72

55

57

14*

19*

21*

45*

8*

28*

25*

28*

75

29*


1138

29

12

16

1



Hegge.

85

67

90

90

90

90

90

81

69

72

89

71

31*

63

22*

16*

28*

45*

35*

33*

76

71

69

90

82

62

65

73

15*

61


1921

30

22

13

2



Hjort.





5*

5*



14*


1*








4*


6*

6*







14*



55

8


1




Knuds.

90

90

90

90

18



1*

12*

1*


4*

4*

45

11*


48*

90

90

90

90

90

90

90

90

75

67

90

90

90


1636

26

19

3

4



Kristia.

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90


2700

30

30


3



Moberg

5*

23*

37*

74











11*


15*


18*

2*

14*

19*

14*


7*


10*

17*

15*

11*


292

16

1

3

1



Myhre

90

80


16*

62

9*

4*

17*

21*


16*

18*

31*

90

45*

16*

45*

90

72

56

90

90

90

90

71

45

25*

62

90

90


1521

28

16

7




Nilsen

84

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

45

90

90

90

90

90

90

90

90

45

90

90

90

90

90



2514

29

29

5

3



Rasmu.

90

90

90

67R


85

89

73

76

90

90

71

59

70

90

90

45

90

90

90

84

84

63

62

90

90

90

45*


79


2222

28

27

15

3

1


Skaan.




16*



1*

9*

69

30*

34*

90

90

45*

79

74

75

17*


34*



27*

28*


45*


28*

90

22*


903

20

7

5




Skovg.

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

79

90

42







45*

8*

15*

23*

45




1607

22

18

1

1



Torsvik




















2*

6*

19*










27

3






Wassb.

6*

10*

53

90

28*

78

86

72


60


19*

11*

45










45*

19*

75

65

73

76

68


889

18

11

3




Wolfe





72*

81

86

90

78

90

90

86

86

45*

90

90

90

90

90

88

84

71

90

45

83

90

90


75

90


2060

25

23


2



Les mer:

BA

NTB Live

BT

BT

VG

Dagbladet

TV 2

NRK

brann.no