Sett opp skilt

– Det bør settes opp skilt utenfor tunnelene om at det ikke er lov å kjøre gjennom med el-løperhjul.

Jeg var ny her i byen og stolte på Google Maps som viste vei gjennom en tunnel, men da fikk jeg 1300 kroner i bot!

Miguel

Respektløst

– I det siste, når det har vært fint vær, har jeg lagt merke til at folk tror at den nye kirkegården til Åsane kirke er en park der foreldre lar små unger leke og løpe fritt. Og folk med hunder tror det er fritt frem å slippe hunden løs. For noen dager siden så jeg en familie som hadde mat med seg og satt på gresset og spiste mens unger og hunder løp fritt rundt. Jeg har også sett foreldre ta med seg unger inn der for å lære dem å sykle. Jeg syns dette er uforskammet på en kirkegård. Hunder som løper rundt og pisser og driter alle steder og unger som tror de kan plukke blomster på nye graver.

Hva tenker disse foreldrene med? Man skal ha respekt for dem som ligger der. Jeg har gitt beskjed til folk som sykler der, men får bare kjeft tilbake. Og jeg har sagt ifra til mange hundeeiere. Dette er uforskammet, de eier ikke respekt for de døde. Dessuten er det båndtvang!

Tommy NilsenFlott by

– Jeg stortrives i Bergen. Det er trygt og rent, og så flott å bo så nær fjellene. Det var jobben som forsker på UiB som fikk meg til Bergen for 2,5 år siden. Før det bodde jeg ti år i England, men jeg er opprinnelig fra Brasil.

Regnet er OK, men det kunne gjerne vært flere barer og restauranter ute når solen skinner!

Leonardo

Buss eller bane?

– Jeg vil gjerne ha bybane til Sandviken, men ikke hvis den skal gå over Bryggen. Da er det bedre med buss.

Federico Mutti(30)

Bryggen

– Bybanen bør ikke gå over Bryggen. Det vil ruinere imaget til Bryggen.

Miguel Isla (29)

Norway Rob

– Jeg leste innlegget til Camilla 5. april, og må si jeg er fullstendig overrasket! Jeg hadde absolutt ingen anelse om at Skyss og Tide har reklamer!

Når det er sagt er jeg helt enig med henne, Skyss og Tide bør kjenne sin besøkelsestid og samarbeide med «Bus Daddy», og det FØR han går over til noen andre, tenk om han hadde begynt for Bergen Taxi?

Heia Bus Daddy, may you always shine!

– Eirik, en gammel og bitter mann på 37

Hell i uhell

– Jeg vil sende bamseklemmer til alle de skjønne menneskene som jobber på Hotel Admiral og Comfort Hotel i Gågaten.

Jeg var så heldig å få bo en måned på Comfort og Admiral en måned. Tenk å sitte på Admiral og se over på Bryggen mens man spiser frokost! Det var som å være på ferie i egen by. Vidunderlig. Og de som jobber der er virkelig noen gullmennesker. Jeg kommer aldri til å glemme det!

Tusen takk,

alle sammen!

Hilsen Anita

Har alt en mening?

– Det er en mening med det, hører en gjerne uttalt når andre eller en selv står i livets besværlige eller leie situasjoner. Finn deg i det som er din lodd. Elsk din skjebne. Det er bare å underkaste seg. Eller kan en, om en virkelig vil, råde over sin egen skjebne?

En vis mann har uttalt at det er viktigere hvordan et menneske bærer sin skjebne enn hvordan denne skjebnen er. Undertegnede vil være forsiktig med noen konklusjoner her, om meninger eller skjebner i livet. Men en liten fortelling om en rabbiner som underviste studentene sine, og startet med å si at alt i Guds skaperverk har en mening, kan jo være noe å ta med seg videre i livets vandring. «Mener du at også gudsfornektelse har en hensikt?» spurte en av elevene. «Hva skulle meningen være med det?» «Å, et utmerket spørsmål», svarte rabbineren. «Gudsfornektelsen fyller en meget viktig oppgave. Hver gang du står overfor et menneske i nød, skal du si til deg selv: Det finnes ingen Gud. Jeg er den eneste som kan hjelpe dette mennesket.»

Vi er så mange mennesker og vi har så mange meninger. Når én ikke godtar mitt synspunkt, hvorfor ikke prøve hans synspunkt.

Den amerikanske psykologen E. Becker mente at vi ikke har noe svar på hva vår oppgave er, hva vi burde gjøre her på jorden. Vi lever i det ytterste mørket med hensyn til hvem vi er og hvorfor vi er her, og dog vet vi at det må ha en mening.

Når livet er en virkelighet, må det ha sin mening.

Å si ja til livet er å si ja til seg selv.

Tilbake til rabbineren. Han var utvilsomt en klok lærer. Midt i påskefestuken er det betimelig å stille spørsmål om livets mening. Kanskje ikke for mye meningen med eget liv, men oppleve seg selv som den livet retter spørsmålet til.

Jarle Johannessen,

Loddefjord

Les flere summetoner her: Vi trenger en fast plass for foodtrucks