«Og så kom våren og seriestarten», heter det i sangen. Men det var verken vår eller serie da årets første tellende kamp ble spilt på søndag. Ikke gikk turen «til Stadion for full musikk» heller - som det heter i fortsettelsen, selv om det var hjemmekamp. For turen gikk ut mellom kjøpesentrene og åsene i Åsane, og til vår første tellende hjemmekamp som ikke gikk på Stadion siden Royal League for 18 år siden.

Det var ikke engang årets cup vi spilte, men fjorårets. Så da var det jo kledelig at vi vant kampen - slik vanen var hele det året.

For Brann fortsatte der man slapp i fjor - og i grunn har fortsatt med i vinterens oppkjøring; med triumf og strengt tatt ganske god kontroll på begivenhetene.

De røde var best også mot Haugesund, selv om de såkalte «araberne» yppet seg litt etter pause. Og når vi ledet med to mål allerede før ti minutter var spilt, var avansementet aldri truet - kanskje bortsett fra de fem minuttene i andre omgang der Haugesund hadde halvert vår ledelse. Den reduseringen ga vi altså raskt svar på. Noe som kjennetegner et lag i flyt og med selvtillit.

Det var intet fyrverkeri av en kamp. Det var ingen sjanseorgie. Men det var det jeg vil kalle god kontroll. Og jeg sitter med en følelse av at vi hadde hatt et ekstra gir å gå på hvis det var nødvendig å bruke det for å sikre avansementet. Det var kanskje nettopp det vi viste da vi økte til 3-1 kort tid etter at Haugesund hadde laget litt spenning igjen.

Bård Finne er i hvert fall på gang og fortsetter å score, slik han gjorde i fjor og slik han har gjort i hele vinter. På søndag scoret han to til og sto for hele syv av Branns tolv avslutningsforsøk i motstanderens felt.

Nye klubbrekorder

I fjor satte Brann mange nye klubbrekorder. Og i 2023-sesongens første tellende kamp fortsatte vi like godt rekordkjøret med to nye: 1) Aldri før har vi scoret i 34 strake obligatoriske kamper. Sist vi ikke scoret var 12. mars i fjor. Altså ett år siden nå. 2) Aldri før har vi unngått tap i 18 strake obligatoriske hjemmekamper. Sist vi tapte hjemme var i november 2021!

Dessuten: Ikke på nesten 100 år har vi scoret minst tre mål i syv strake obligatoriske hjemmekamper. (Se for øvrig under «Statistikkbonanza» lenger nede).

Neste runde:

Allerede til helgen møter vi Sandefjord i vår første kvartfinale på nesten ni år. Laget fra hvalfangerbyen var høstsesongens dårligste lag i fjorårets eliteserie (4 poeng på 15 kamper), men slo merkelig nok høstsesongens fjerde beste lag, Odd (26 poeng på 15 kamper), hele 4-1 i helgens cuprunde. Men likevel må nok Brann regnes som klare favoritter til å gå videre til semien, som i så fall antakelig blir hjemme mot Molde - alternativt borte mot Stabæk. En semifinale i år vil i så fall bli vår første av den sorten siden fadesen mot 1. divisjonslaget Hødd i 2012.

Blir det den regjerende seriemesteren på Stadion i Norgesmesterskapets nest siste runde, kommer det godt med at vi har god hjemmestatistikk i cupen! Etter 1984 har Brann kun tre hjemmetap i NM etter ordinært spill: 2-4 for Glimt i semifinalen 1993, 2-3 for Rosenborg i semifinalen 1998 - og 1-2 for Mjøndalen i 3. runde 2013. I tillegg har vi to ganger røket ut på straffer på hjemmebane: 5-6 på straffer etter 1-1 eeo. mot Aalesund i 4. runde 2002 og 1-4 på straffer etter 0-0 eeo. mot Sarpsborg i 4. runde 2015.

Men først må vi altså slå Sandefjord, som vi selvsagt må ta på alvor etter deres nedsabling av Odd.

-

Rim og regler:


Og kom våren

og fjerde runde

Skjønt, vår var det ikke,

men tørt? Noenlunde

Og kaldt og med snø

og en ball som var rød

Ja, mange vil hevde

at cupen er død

*

De kalte det «hjemme»

Åsanes bane

Der langt utpå landet

en mil fra urbane

og bynære strøk,

der hvor Stadda var stengt

og skøyter var det

SK Brann hadde trengt

*

da ble det cup

på det kunstige gresset

Og hjemmekamp «borte»,

men Brann-laget presset

og før ti minutter

kom det to i en fei

femti sekunder

var Brann på god vei

*

til kvarten, for da

scoret Bård nedi hjørnet

Og scoret Rasmussen,

Haugesund mørnet

Men laget fra fylket i sør

kom tilbake

En stund ut i andre

mistet vi taket

*

De blåhvite scoret

da ble det litt spenning

Man fryktet at dette

ga dem mere tenning

Men Brann kom tilbake,

og økte til tre

ved Finne, og da

tydet ting på at det

*

ble seier - og jaggu

det ble det nå og

går vi all in;

hotell, fly og tog

til Oslo i mai

vi har helt sikkert rett;

at cupen i år,

den blir lekende lett!

*

-

Kampen:

Mot lillebror i sør stilte vi med samme startellever som i den gode treningskampen mot Vålerengen ni dager tidligere. Det betydde at Thore Pedersen, fra nettopp Haugesund, fikk sin første tellende kamp i Brann-trøyen allerede fra start. Også Japhet Sery Larsen startet i sin første obligatoriske kamp etter tilbakekomsten.

Bortelaget begynte best i kulden, men allerede etter ni minutter skulle vi likevel ta ledelsen. Det skjedde da Bård Finne mottok en klarering etter en Mathias Rasmussen- corner og skjøt ballen inn nede i det venstre hjørnet fra vel fjorten-femten meter. 1-0 til oss og vi hadde dermed satt ny klubbrekord i antall obligatoriske hjemmekamper på rad med scoring.

Og kun 49 sekunder etter 1-0, femten sekunder etter FKHs avspark og ni sekunder etter at vi vant ballen tilbake, så sto det jaggu meg 2-0! Vi vant nemlig ballen tolv meter inne på egen halvdel, etter hvert havnet den hos Ole Didrik Blomberg som stormet fremover og ga ut til Rasmussen som han hadde med til høyre for seg. Lyngdølen kom mer eller mindre alene med keeper og satte ballen i mål fra vel åtte meter.

Helt utrolig! På godt under ett minutt hadde vi scoret to ganger og tatt et langt steg mot kvartfinalen!

Dette så virkelig lyst ut! Et Brann-lag fullt av selvtillit kunne vel ikke rote dette vekk? Kunne bli storseier dette!

Brann fortsatte å dominere, selv om Haugesund hadde en bedre periode rundt vel atten-nitten minutter der de nærmet seg Branns mål.

For øvrig fikk Japhet Sery Larsen en del juling de første tyve, der de hvite og blå fikk to gule for taklinger på ham.

Til tross for at vi stort sett dominerte, kom vi faktisk ikke til vår tredje avslutning i feltet før nesten halvtimen var spilt. Det var nemlig ikke så veldig hendelsesrikt de tyve minuttene etter 1-0 og 2-0.

Og etter en halvtime kunne Alexander Søderlund fort fått sitt andre gule kort for dagen, men slapp med tilsnakk.

To minutter senere kunne vi fått en meget minneverdig 3-0-scoring, men arabernes keeper fikk slått vekk Siverts spektakulære skuddforsøk på brasse fra tretten- fjorten meter.

Like etter burde Rasmussen økt ledelsen da han fikk ballen servert på sølvfat fra Blomberg, men nærmest alene med Selvik sleivet han voldsomt fra tolv meter og trillet ballen tre meter utenfor.

Også ni minutter før pause kunne vi fått 3-0, men Finnes skudd fra elleve meter gikk i foten til keeper Selvik. På drøyt tre og et halvt minutt hadde vi nå plutselig kommet til fem avslutninger i feltet.

Stillingen holdt seg til pause.

I andre omgang begynte Haugesund å yppe seg mer, men etter en time kunne det fort blitt en lekker scoring til Brann: Vi kontret, Blomberg driblet av to mann - og en av dem to ganger, før han etter hvert hælsparket tilbake til Rasmussen som i sin tur sendte frem til Finne. Bergenseren kom til avslutning fra ti meters ganske skrå vinkel, men rett i foten til Haugesunds keeper. Hadde blitt en flott scoring - ikke minst på grunn av Blombergs raid fra midt på egen halvdel!

Umiddelbart etter dette gjorde vi vårt første bytte da Aune Heggebø kom inn for Frederik Børsting.

Men 25 minutter før slutt skulle Haugesund få reduseringsmålet sitt. Et tilsynelatende greit avansement var plutselig ikke så «avgjort» likevel. For Bilal Njie slo høyt inn mot bakerste hvor Magnus Christensen fikk en altfor lett jobb med å vinne på hodet mot vår nylig innbyttede spiller - og sette inn 2-1 fra omtrent en meters hold.

Veldig unødvendig at de skulle få los på oss i denne kampen som vi hadde hatt et så bra grep om og egentlig burde ledet med minst ett mål til.

To og et halvt minutt etter reduseringen fikk Finne en bra sjanse da han kom igjennom mot keeper Selvik, men avslutningen hans ble en litt slapp markkryper fra seksten meter som sistnevnte ikke fikk for store problemer med å ta.

Men med tyve minutter igjen - og mindre enn fem minutter etter reduseringen - fikk vi i praksis punktert kampen etter et angrep med femten trekk. Det avsluttet med at Finne, som også hadde hatt våre fire foregående avslutninger i feltet, fikk ballen fra Myhre og skjøt ballen nede i hjørnet fra tolv-tretten meter. Så da sto det 3-1 og vi så dermed ut til å kunne puste lettere resten av kampen.

Med fjorten minutter igjen kom Niklas Jensen Wassberg og Svenn Crone inn for Rasmussen og Pedersen.

Noen minutter senere hadde Sondre Liseth et skudd fra femten meters skrått hold etter et Japhet Sery Larsen-balltap ute på siden, men Dyngeland reddet.

Resten av kampen ble mest en transportetappe der vi hadde full kontroll på avansementet. Vi vant fullt fortjent 3-1 og møter Sandefjord i kvartfinalen som skal spilles i Bergen til helgen.

-

Publikum: Ikke noe kjempekok, men egentlig ikke dårlig heller. Helt på det jevne. Men det er en del lyd som forsvinner ut «bakveggen uten vegg». Det ble innført en ny sang på Store Stå, men den var litt treig etter min smak. Og for øvrig er det bare tull å bruke energi på å prøve å få med sittetribunen på vekselrop.

For øvrig var det blitt solgt ca. 3200 billetter til Brann Stadion da salget ble stanset på grunn av baneflyttingen. Ikke ille at bare noen hundre av disse ramlet av på veien til Åsane etter 1) flytting til et mindre tilgjengelig stadion, 2) flytting til et kanskje mindre ideelt kamptidspunkt (fra 1700 til 1300), 3) alle billettkjøpere måtte hente ut nye billetter - noe som visstnok var ganske komplisert for dem som hadde kjøpt flere i samme bestilling - og 4) man grunnet flyttingen og uttak av nye billetter fikk en mulighet til å trekke seg da man så hvor kaldt og vinterlig det ble (noe man gjerne ikke visste da man kjøpte billetten for kanskje flere uker siden)-

At man ikke fikk solgt ut samtlige av de noen hundre restbillettene som kom «kom i retur» (eller aldri ble hentet ut på nytt) er i grunn ikke så rart når de ikke ble tilgjengelige før lørdag kl. 2100 (og noen ikke før søndag kl. 0900) og kampstart var søndag kl. 1300. Da hadde gjerne folk lagt andre planer - eller kanskje mange ikke engang hadde fått med seg at det var lagt ut nye billetter. Tross alt var kampen, grunnet flyttingen til Åsane Arena med kapasitet 3300-3500, annonsert utsolgt fra tirsdag til lørdag kl. 2100.

Hadde kampen gått på Stadion vil jeg tro det ville kommet 6-7000 tilskuere. Det var jo solgt 3200 allerede tirsdag, og normalt selges jo mest de siste dagene før kamp.

-

STATISTIKKBONANZA:

Seire på rad:

* Vi har nå fire strake seire i obligatoriske kamper. Sist vi ikke vant en tellende kamp var 8. oktober da vi tapte 1-3 borte for Mjøndalen.

* Hjemme: Vi har nå ni seire på rad i obligatoriske kamper på hjemmebane. Forrige gang vi klarte det var fra mai til oktober 2012 da vi vant ti strake hjemmekamper i serien. Forrige gang vi ikke vant hjemme var da vi spilte 1–1 mot Stabæk 10. juli. Vi har for øvrig 14-1-0 på de siste 15 obligatoriske kampene hjemme.

Kamper på rad uten tap:

* Vi har nå fire strake obligatoriske kamper uten tap (4-0-0). Sist vi tapte en tellende kamp var 8. oktober da vi tapte 1-3 borte for Mjøndalen. Vi har for øvrig 16-0-1 siste 17 obligatoriske og 28-1-1 siste 30 obligatoriske og 30-3-1 siste 34 obligatoriske kamper.

* Hjemme: I obligatoriske kamper var dette vår 18. strake hjemmekamp uten tap (15-3-0). Dette er ny klubbrekord hvis vi holder kretskamper før krigen utenfor. Den gamle gikk fra mai 1996 til mai 1997 da vi hadde 17 (12-5-0). Vi hadde også 17 strake uten tap (17-0-0) fra august 1923 til august 1929, men da kun cupkamper. Forrige hjemmetap kom 28. november 2021 da Molde slo oss 1–0.

Scoringer:

* Vi har nå scoret i 34 strake obligatoriske kamper. Dette er ny klubbrekord! Sist vi ikke scoret i tellende kamp var da KFUM slo oss 1–0 i Oslo i cupen 12. mars i fjor. Den gamle klubbrekorden (hvis vi holder kretskamper fra før krigen utenfor) var på 33 fra mai til desember i 2004.

* Hjemme: Vi har scoret i 18 strake obligatoriske hjemmekamper. Det hadde vi ikke klart siden da vi scoret i 21 strake fra august 2006 til september 2007. Forrige gang vi ikke scoret i en tellende hjemmekamp var da Molde slo oss 1–0 på Stadion 28. november 2021.

* Hjemme: Vi har scoret minst tre mål i alle de syv siste obligatoriske hjemmekampene. Holder vi kretsserie før krigen utenfor, har det ikke skjedd oss siden vi klarte det i ni strake (kun cupkamper) fra 1923 til 1927. Sist vi ikke klarte minst tre mål i en tellende hjemmekamp var da vi slo Start 1-0 4. august.

Baklengsmål:

* Brann har nå sluppet inn mål i tre strake obligatoriske kamper. Det hadde ikke skjedd siden 2.–5. serierunde i fjor da vi slapp inn mål i fire strake.

* Hjemme: Dette var første gang siden juli at vi slapp inn mål i to obligatoriske hjemmekamper på rad. Sist vi holdt nullen i en tellende hjemmekamp var da vi slo Skeid 3-0 på Stadion 17. oktober.

-

Mot Haugesund i obligatoriske kamper:

* Dette var første gang vi møtte Haugesund i cup.

* Etter tre strake tap mot dem, fikk vi nå vår første seier i obligatorisk kamp mot Haugesund siden 17. juni 2020 da vi vant 2-1 på bortebane.

* Dette var første gang siden 17. april 2017 at vi klarte å slå Haugesund i en tellende kamp på hjemmebane. I mellomtiden hadde vi fire uten seier (0-2-2).

* Vi har scoret i de to siste obligatoriske kampene mot Haugesund. Sist vi ikke scoret mot dem, var da vi tapte 0-1 i Haugesund 24. juni 2021.

* Vi har scoret i de tre siste obligatoriske hjemmekampene mot Haugesund. Sist vi ikke klarte det, var da det ble 0-0 21. september 2019.

* Vi har sluppet inn mål i de fem siste obligatoriske kampene mot Haugesund. Sist vi holdt nullen mot dem var da det ble 0-0 på Stadion 21. september 2019.

* Vi har sluppet inn mål i de tre siste obligatoriske hjemmekampene mot Haugesund. Sist vi holdt nullen mot dem var da det ble 0-0 i 2019.

-

Hendelsene:

04:00 - FKH: Oscar Krusnell legger inn fra dødlinjen på vår venstreside. Tre meter fra mål får Ruben Kristiansen eller David Wolfe klarert. Thore Pedersen gir til corner.

04:35 - FKH: I returrommet etter corneren står Krusnell klar og skyter fra vel tyve meter. Det går lavt, fire meter utenfor.

09:08 - 1-0, SCORING BRANN; BÅRD FINNE: Mathias Rasmussen slår en corner fra høyre. Den klareres først, men havner hos Finne som skyter fra 14-15 meter. Ballen går inn helt nede i det venstre hjørnet.

09:57 - 2-0, SCORING BRANN; MATHIAS RASMUSSEN: Vi vinner ballen tolv meter inne på egen halvdel, bare seks sekunder etter at Haugesund har tatt avspark. Frederik Børsting header fra midten frem til Ole Didrik Blomberg som får ballen ni meter inne på de hvite og blå sin halvdel. Sistnevnte stormer fremover og vel 25 meter fra mål gir han ut til Rasmussen som han har med seg til høyre. Lyngdølen får ballen på sekstenmeteren og kommer alene med keeper Egil Selvik. Fra vel åtte meter setter Rasmussen ballen til side for Selvik og nesten midt i målet i omtrent halvannen meters høyde. 2-0!

11:00 - gult kort, FKH: Alexander Søderlund når han legger Japhet Sery Larsen i bakken midt på vår halvdel.

12:08 - Brann: Blomberg forsøker å nå frem til Finne, men sistnevnte blir løpt opp av Krusnell som lager corner.

13:40 - Brann: Rasmussen roter vekk ballen i fin skuddposisjon på tolv meters hold. Etter hvert får Finne lagt inn fra dødlinjen, men Selvik får en høyt hevet hånd på det.

14:57 - FKH: Bortelaget kommer tilsynelatende til en farlighet på dødball, men avblåses for offside.

16:59 - Brann: Sivert Heltne Nilsen skyter fra tyve meter. Det har ikke retning mål, og klareres da også av en haugesunder.

18:12 - FKH: Larsen klarerer til corner før ballen ellers ville nådd frem til Bilal Njie på femmeteren når FKH er på en sjelden visitt.

18:53 - FKH: Corneren slås vekk av Mathias Dyngeland og havner hos Krusnell som slår inn igjen mot bakerste, men vi får klarert.

19:16 - FKH: Sondre Liseth skyter fra 22-23 meter. Ballen går rett i Ruben som står rett innenfor sekstenmeteren.

19:35 - gult kort, FKH: Magnus Christensen - også han for en takling på Sery Larsen midt på vår halvdel.

23:15 - FKH: Julius Eskesen slår et frispark høyt inn i feltet. Dyngeland mister ballen og får ikke frisparket han mener vi skal ha. Vi får klarert ved Sery Larsen.

28:09 - Brann: Felix Horn Myhre blir felt på siden av sekstenmeteren. Dommer Espen Eskås mener det skjer utenfor og vi får frispark.

29:07 - Brann: Finne slår frisparket fra siden av sekstenmeteren mot nærmeste stolpe, men bortelaget får stoppet skuddet og etter hvert headet vekk på et vis. Men så havner ballen hos Blomberg som skyter fra ti-tolv meter. Ballen har retning mot det høyre, nedre hjørnet. Imidlertid får noen hvitkledde klarert i femmeteren.

30:15: Søderlund kunne fort fått sitt andre gule kort for dagen når han legger Blomberg i bakken, men slipper med tilsnakk.

32:17 - Brann: Felix header mot Sivert når FKH gjør et mislykket klareringsforsøk. Kapteinen slår til med et brassespark fra tretten-fjorten meter. Selvik må nesten i full strekk for å få det bokset vekk!

32:44 - Brann: Felix kommer til heading fra syv meter på den påfølgende corneren, men det går seks meter utenfor.

33:30 - Brann: Blomberg sender til Rasmussen som han har med seg til høyre for seg. Med kun Selvik mellom seg og hele målet sleiver lyngdølen veldig på sin avslutning fra tolv meter og ballen triller tre meter utenfor.

34:33 - Brann: Sery Larsen sender langt frem til Finne som avslutter fra vel tolv meters ganske skrått hold. Selvik redder uten for store problemer.

35:52 - Brann: Finne mottar ballen feilvendt fra Blomberg. Etter et par vendinger kommer han til skudd fra elleve meter. Selvik redder med foten.

39:25 - Brann: Finne skyter fra 21-22 meter, men ballen triller 5,5 meter utenfor.

42:45 - FKH: Liseth kommer til et småfarlig innlegg fra vår høyreside, men som forandrer retning i Ruben og blir stanset av Dyngeland.

45:00 + 0:57: Pause. Vi leder 2-0 etter 8-0 i angrep med avslutninger i feltet.

- 2. omgang: -

45:00 -> bytte FKH: Martin Samuelsen inn for Alexander Søderlund.

48:58 - gult kort, FKH: Anders Bærtelsen når han legger Felix i bakken.

50:24 - FKH: Bortelaget i et sjelden angrep, men verken Eskesen eller innbytter Samuelsen når frem på innlegget som David Wolfe får klarert.

52:57 - FKH: Njie skyter fra ganske skrå vinkel utenfor feltet, men ballen går utenfor lengste stolpe.

59:25 - FKH: Araberne kommer til sin første avslutning i feltet. Vi får ikke hindret Peter Therkildsen i å slå på tvers over til Njie, og heller ikke hindret sistnevnte i å snu seg rundt og skyte. Men skuddet hans fra elleve meters noe skrått hold blir blokkert av Pedersen.

60:44 - Brann: Vi kontrer, Blomberg får ballen midt på egen halvdel og stormer fremover. Han lurer av Christensen, Eskesen og Christensen igjen før han går mot sekstenmeterhjørnet. Så hælsparker han tilbake til Rasmussen som sender frem til Finne som skyter fra ti meters noe spiss vinkel. Men rett på keepers fot.

61:25 -> bytte Brann: Aune Heggebø inn for Frederik Børsting.

65:31 - 2-1, SCORING FKH; MAGNUS CHRISTENSEN: Njie legger inn etter en kort corner og det går høyt inn mot bakerste. Der vinner Christensen på hodet mot en tilsynelatende passiv Heggebø omtrent en meter fra mål og får ballen inn under tverrligger helt ved stolpen.

68:00 - Brann: Vi vinner ballen åtte meter inne på Haugesunds halvdel. Rasmussen sender frem til Finne som lurer av Søren Reese og avslutter fra sekstenmeteren. Men skuddet går langs bakken og blir ikke noe problem for Haugesunds sisteskanse å redde.

68:20 - gult kort, Brann: Thore Pedersen for en røff skuldertakling mot Liseth.

70:15 - 3-1, SCORING BRANN; BÅRD FINNE: Etter 47 sekunder med ballen og femten trekk, legger Finne på til 3-1! De siste sekvensene av angrepet er at Rasmussen snur med en lang pasning ut på motsatt hvor Blomberg plukker opp ballen ved dødlinjen. Han gir til Myhre som sender videre på tvers til Finne som får ballen på tolv-tretten meter, legger den over til høyrefoten og skyter fra omtrent samme hold. Ballen går inn nede i det høyre hjørnet!

72:30 - gult kort, FKH: Peter Therkildsen når han legger Wolfe i bakken.

75:56 -> bytte Brann: Svenn Crone inn for Thore Pedersen.

76:04 -> bytte Brann: Niklas Jensen Wassberg inn for Mathias Rasmussen.

78:44 - FKH: Sery Larsen mister ballen til Therkildsen som gir videre til Liseth som i sin tur skyter fra femten meters ganske skrått hold. Dyngeland redder og må gi retur, men Wolfe plukker den opp.

80:30 -> bytte FKH: Adrion Pajaziti inn for Sondre Liseth.

80:30 -> bytte FKH: Bruno Leite inn for Oscar Krusnell.

87:38 - gult kort, Brann: Ole Didrik Blomberg når han legger Leite i bakken.

90:00 + 0:13 - Brann: Wassberg gir til Finne som mottar ballen feilvendt inne i feltet. Han får kommet seg til avslutning fra vel åtte meters skrått hold, men sleiver to-tre meter utenfor nærmeste stolpe.

90:00 + 1:51 - Brann: En FKH-klarering havner hos Crone som skyter på direkten fra 23-24 meter. Men ballen spretter ikke i retning målet og keeper Selvik plukker ballen enkelt opp.

90:00 + 3:07: Kampen er slutt. Vi vinner 3-1 etter 12-3 til oss i antall angrep med avslutninger i feltet.


Kampfakta:

Brann - Haugesund 3-1 (2-0)

NM menn, 4. runde. Åsane Arena. 3033 tilskuere. Dommer: Espen Eskås, Bækkelagets SK. Gult kort: Thore Pedersen, Ole Didrik Blomberg, Brann. Alexander Søderlund, Magnus Christensen, Anders Bærtelsen, Peter Therkildsen, Haugesund.

Mål: 1-0: Bård Finne (09:08), 2-0: Mathias Rasmussen (09:57), 2-1: Magnus Christensen (65:31), 3-1: Finne (70:15).

Branns (4-3-3): Mathias Dyngeland - Thore Pedersen (Svenn Crone fra 76.), Japhet Sery Larsen, Ruben Kristiansen, David Wolfe - Mathias Rasmussen (Niklas Jensen Wassberg fra 77.), Sivert Heltne Nilsen, Felix Horn Myhre - Ole Didrik Blomberg, Bård Finne, Frederik Børsting (Aune Heggebø fra 62.).

Haugesund (4-2-3-1): Egil Selvik – Vegard Solheim, Anders Bærtelsen, Søren Reese, Oscar Krusnell (Bruno Leite fra 81.) – Magnus Christensen, Julius Eskesen – Peter Therkildsen, Sondre Liseth (Adrion Pajaziti (81.), Bilal Njie – Alexander Søderlund (Martin Samuelsen fra 46.).

-

Kampstatistikk:

Ballbesittelse: 54 % til Brann (NTB)

Avslutninger: 14-4 til Brann (NTB)

Avslutninger på mål: 10-2 til Brann (NTB)

Angrep med avslutninger i feltet: 12-3 til Brann (mine tall). 1. omg.: 8-0 til Brann. 2. omg.: 4-3 til Brann.

--

Spillerstatistikken, NM 2022/23:

Tallene for hver kamp viser minutter spilt.

Stjerne bak tallet indikerer innbytte.

Totalt = minutter spilt totalt.

Kamp = kamper spilt.

Start = kamper startet.Voss

Os

FFK

FKH


Totalt

Kamp

Start

Mål

Gule


b

b

h

hBlomberg

63

90

90

90


333

4

4

1

1

Børsting


45*

30*

61


136

3

1Castro


45*

60105

2

1

2


Crone

9*


90

15*


114

3

1Delaveris

90

90

1

1Dyngeland
90


90

1

1Finne

81

90

61

90


322

4

4

9


Heggebø


45

29*

29*


103

3

1

1


Hjorteseth

90

45
135

2

2Holmen J

90

90

90270

3

3Holten

27*

27

1
Hove

63

63

1

1Haaland

27*

27

1


1


Jonsson

90

90

1

1Knudsen


90

90180

2

2


1

Kristiansen


61

90

90


241

3

3Kvinge

27*

27

1
Larsen
90


90

1

1Moberg

45

45

1

1Myhre

90

90

90

90


360

4

4

2


Nilsen


45*

61

90


196

3

2Pedersen
75


75

1

1


1

Rasmussen


45*

29*

76


150

3

1

1


Skovgaard


90

61151

2

2Skaanes

63

45

45153

3

3Trengereid

45*

45

1


2


Torsvik

90

29*
119

2

1


1

Wassberg


45

45*

14*


104

2

1

1


Wolfe29*

90


119

2

1--

----

Mediene om kampen:

BA

NTB Live

BT

VG

TV 2

NRK

Branns hjemmeside

FKHs hjemmeside