Lørdag 3. august skal den hatefulle organisasjonen Stopp islamiseringen av Norge (SIAN) i utgangspunktet demonstrere på Festplassen etter tillatelse fra Bergen kommune. Dette er en organisasjon som sprer frykt, hets og konspirasjonsteorier mot muslimer.

Senest i år ble sentrale SIAN-skikkelser tiltalt etter å ha uttalt at muslimer er «kakkelakker» og «morderzombier». Slike folk har ingenting å gjøre i byen vår.

Det meste av internasjonal forskning viser at organisasjoner som sprer hatideologi fører til mer hat, fordi det normaliseres.

Politiet har selv sagt at kvinner i hijab kan være spesielt utsatt for hatvold. Enkelte ungdommer, som tilfeldigvis har foreldre fra et annet land, vil føle seg redde dersom vi aksepterer at SIAN får spre mer hat og hets i sine appeller.

I den tolerante og mangfoldige byen vår må vi gjøre alt vi kan for å hindre normalisering og fremvekst av rasisme. Derfor er vi i Bergen AUF, som LO, sikre på at byrådet ikke vil tillate at SIAN får fritt talerom til å spre hat, og gjøre den riktige avgjørelsen ved å trekke tilbake tilltalelsen.