Gå til sidens hovedinnhold

Vi tror Norge vinner rysaren

Artikkelen er over 2 år gammel

Det er vinn eller forsvinn for Norge i kveld.

Oddstips

Spillsentrets øvrige mandagsmeny:

Oddssingel La Liga: Eibar er best hjemme i Baskerland

Oddsingel Serie A: Milan er herjet av skader og karantener

Live: Overgangsvinduet januar 2019

Premier League: Alle Premier League-overgangene i januar

Mandagens langoddsprogram byr på den helt avgjørende VM-kampen i håndball mellom Sverige og Norge, der Norge må vinne for fortsatt å kunne ta seg til semifinale. I tillegg spilles det tre andre kamper i håndball-VM. I Italia spilles det to kamper i Serie A og som vanlig på mandager er det også kamp i La Liga. I Championship er det topp mot bunn når West Bromwich gjester Bolton. I Asian Cup er det nå klart for sluttspill og tre kamper spilles i den turneringen mandag. I NHL spilles det fire kamper natt til tirsdag.

NB! 83 millioner kroner i Vikinglotto-potten på onsdag. Her kan du levere kupongen!

Sverige – Norge 2,05 – 7,00 – 2,10 B (spillestopp kl. 1755)

Norges kamp mot Egypt ble mer spennende enn vi hadde forestilt oss. Vårt oddstips i går var at Norge skulle vinne kampen med seks mål eller mer, men nordafrikanerne holdt følge med Norge gjennom hele kampen.

Norge fikk en elendig start og havnet under 0-3, men etter ti minutter hadde Norge klart å snudd kampen. Da var stillingen 6–5. Deretter beholdt Norge ledelsen, men de klarte aldri å rykke ifra. Magnus Abelvik Rød og Sander Sagosen ble Norges mestscorende spillere. De scoret ti mål hver i 32-28-seieren.

Det blir interessant å se om Norge har klart å restituere seg etter den tøffe kampen mot Egypt. Norge har nemlig bare hatt 20 timer fra de gikk av banen mot Egypt til det er kampstart mot Sverige i kveld. Svenskene på sin side har ikke spilt kamp siden lørdag kveld. Det gir unektelig svenskene en fordel.

Norges landslagssjef Christian Berge prøvde å spare flere av sine beste spillere i kampen mot egypterne. Sander Sagosen spilte bare angrep i 2. omgang og Bjarte Myrhol spilte ikke forsvar hele kampen. Spørsmålet er om det var tilstrekkelig.

Da Norge møtte Sverige i mellomspillet i EM i fjor vant de 28-25, men svenskene tok seg likevel til semifinalen, hvor de vant 35–34 mot Danmark etter ekstraomganger. Svenskene møtte Spania i finalen og tapte 23–29.

Jim Gottfridsson ble kåret til mesterskapets mest verdifulle spiller i EM, men han er skadet. Linus Arnesson har overtatt hans rolle og levert på direkten. Jesper Nielsen kan være tilbake hos svenskene i kampen mot Norge.

Det er vinn eller forsvinn for Norge, og jeg tror det norske laget hever seg i kveld. Norge har vunnet seks av de siste åtte kampene mot Sverige.

Sverige vil være videre til semifinalen med seier i mandagens kamp, men selv om de taper mot Norge lever drømmen om en semifinale videre for svenskene før den siste gruppespillkampen mot Danmark på onsdag.

Sverige tok EM-sølv i fjor, og de er naturlig at de er gjort til knappe favoritter i denne kampen. Men: De mangler lagets viktigste spiller, Jim Gottfridsson. Det vil nødvendigvis svekke dem. Nabooppgjørene mot svenskene er spesielle, og jeg tror de norske spillerne vil løfte seg i mandagens kamp. Det kommer til å bli en rysare, men jeg tror på en knapp norsk seier. Oddsen er 2,10. Spillestopp er klokken 1755.

Klikk her for å levere dette spillet

Kommentarer til denne saken