Jeg er så oppgitt og fortvilet over at politikerne, «de som sitter med makten», sitter musestille i båten. Hvor er dere?

Er det ingen av dere som forstår alvoret i denne konflikten? Vi stemte jo på dere ved forrige stortingsvalg fordi vi trodde på dere da dere sa at elever, skole og utdanning er viktig å prioritere i Norge!

Dyktige pedagoger med lang utdanning og massevis av erfaring, hopper av læreryrket fordi det blant annet ikke er lønnsmessig attraktivt. Nå spør vi oss: Hvem skal være fremtidens lærere? Hvem VIL være fremtidens lærere med de premissene som ligger i potten nå? Det er DEN kampen vi prøver å vinne i denne streiken.

Og bare så det er sagt: Vi vil veldig gjerne tilbake til jobbene våre så raskt som mulig, men KS haler dette ut.

Jeg er svært bekymret for de langsiktige konsekvensene det vil føre til dersom streiken ender med tvungen lønnsnemnd, for andre år på rad! Studiet og yrket har for lengst mistet status i samfunnet, og tvungen lønnsnemnd fører til enda færre lærerstudenter og flere lærere som søker seg til andre yrker.

Dette er så tragisk, og det bør ringe mange alarmklokker både hos journalister som kan rette søkelyset der det må, og hos politikerne som kan legge pengene på bordet for å unngå katastrofen.

Og til dere som verken er journalist eller politiker: Vær så snill å sette dere skikkelig inn i denne saken før dere dømmer oss lærere som hever stemmen vår og kjemper for fremtidens skole!

Les også

Stadig færre unge vil bli lærere. Det er ikke så rart

Les også

1,5 millionar til styreleiaren i KS. Eg har aldri sett liknande.

Les også

Gimle-forelder fortviler: – De få timene de blir tilbudt, føles som første skoledag på nytt