– Erna Solberg virket svært positiv da vi snakket med henne, sier Camilla Kvalheim, som er grunnlegger og redaktør i TV Bra.

Hun har is i magen, selv om hun er klokkeklar optimist:

– Vi må se

– Etter at vi hadde intervjuet Erna Solberg om politikk og sånn, spurte en av reporterne våre, Kari Anne Revheim, om hva statsministeren mente om TV Bra sin situasjon.

– Kommer vi på statsbudsjettet, spurte Kari Anne. Da skal Erna ha svart noe sånt som at «vi må se om vi ikke kan finne plass til det», sier Kvalheim.

Dessverre ble ikke episoden filmet.

– Men det er klart vi ble glade. Vi har jobbet i mange år med dette. Det er nå vi har vår mulighet for å få til det vi drømmer vi om, nemlig å gi utviklingshemmede et talerør over hele landet. For å få det til, må vi inn på statsbudsjettet, sier Kvalheim til BA.

Konkret ber hun om 6,4 millioner kroner i året.

Må på budsjettet

– Da satser vi på å flytte inn i Media City og å ansette fem i Bergen – og like mange over hele landet. Det skjer gjennom samarbeidet vårt med «Helt Med», sier Kvalheim.

«Helt Med» jobber for inkludering av utviklingshemmede i det ordinære arbeidslivet.

– Hva om dere ikke får de pengene dere ber om?

– Da er mange års arbeid fånyttes. Skal vi fortsette prosjektet vårt, må vi inn på statsbudsjettet. Skjer ikke det, blir det ikke mer TV Bra, gjentar hun.

TV Bra-reporterne har ikke ligget på latsiden i Arendal. De har intervjuet både landbruksminister Olaug Bollestad (KrF), barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad (KrF) og kulturminister Trine Skei Grande (V) – i tillegg til statsministeren.

– Dette er et veldig spennende medieprosjekt. Det er kule folk, sa kulturministeren til BA.

Hun mente at også tradisjonelle medier hadde mye å lære av den lille redaksjonen.

Kule folk

Skei Grande ville derimot ikke svare direkte på om TV Bra var på plass i statsbudsjettet.

– Det kan jeg først si noe om når budsjettet legges frem. Men det er et flott prosjekt, så får jeg se om jeg kan få gjort jobben min i budsjettforhandlingene, sa hun til BA.

TV Bra hadde også invitert Ap-leder Jonas Gahr Støre og SV-leder Audun Lysbakken til teltet deres i Arendal.

– Støre ga beskjed om at han ikke kunne, mens Lysbakken ikke har svart på invitasjonen, sier Kvalheim.

– Likevel er det bred enighet om at dette prosjektet er viktig. Nå må politikerne handle. Er de så for det vi driver med, må vi inn på statsbudsjettet, hvis ikke er det over og ut for TV Bra, sier Kvalheim.

Organisasjonssjef i «Helt Med», Jann Aasbak, sier at han håper og tror på at TV-stasjonen kommer inn på statsbudsjettet.

– Dette vil bli et utmerket talerør for utviklingshemmede over hele landet, sier Aasbak, som legger til at TV Bra i så fall blir etablert som en egen stiftelse.