Gå til sidens hovedinnhold

Vil overta Frp-lokallaget i Bergen

Artikkelen er over 1 år gammel

Fylkesstyret i Vestland FrP innstilte mandag på å overta partiets lokallag i Bergen.

– Situasjonen i Bergen Frp har over lang tid vært preget av intern uenighet. Konfliktene har rammet partiet og har gjort det vanskelig for laget å jobbe politisk. Situasjonen har vært så uholdbar at fylkesstyret i høst måtte overta mye av valgkampen for partiet i Bergen. Fylkesstyre er nå nødt til å ta grep og rydde opp i en uakseptabel situasjon for partiet, sier Gustav Bahus, fylkesleder i Vestland Frp.

Frp gjorde et elendig valg i Bergen med 4,7 prosent av stemmene.

Det har lenge vært konflikter i partiet.

– Nå ber vi sentralstyre om å få anledning til å overta all aktivitet i Bergen. Målet vårt er å få slutt på de interne konfliktene. Tiden for krangel og bråk i Bergen FrP er over.

Maktkampene siste tiden i Frp har i all korthet vært slik: Christoffer Thomsen har liten, eller nesten ingen, tillit hos resten av styret i Bergen Frp. De har sågar forsøkt å kvitte seg med ham før årsmøtet, uten å lykkes.

Samboerparet på topp

Thomsen er samboer med Marte Monstad, som med Thomsens avgjørende stemme har både blitt gruppeleder i bystyret, og fått en 50-prosent stilling i en av bystyrekomiteene.

Motstanderne til Monstad og Thomsen i partiet har tatt side med Tor Woldseth. Den tidligere gruppelederen og varaordføreren i Bergen ble i vår forsøkt kastet. Også da ble det «truet» med å legge lokallaget ned fra Oslos side.

– Det dere gjør nå, er det i realiteten å legge lokallaget ned?

– Nei. Vi tar over styringen til vi har fått struktur og orden i lokallaget igjen, svarer Bahus som understreker at dette er noe de søker sentralstyret om tillatelse til å gjøre.

– Det er jo et av de sterkeste virkemidlene vi har, og det er ganske så upløyd mark. Det har vel vært gjort to ganger før i partiets historie.

– En sentral Frp-politiker beskrev engang årsakene til problemene i Bergen Frp slik: «Det er Bergen, og det er Frp». Hva tenker du om den analysen?

– Jeg tenker at vi nå skal gjøre den analysen til skamme, svarer Bahus.

Seniorer og «juniorer»

Han vil ikke kommentere selve konfliktene i partiet, som hadde sitt utgangspunkt i en kløft av mistillit mellom yngre og eldre medlemmer.

Leder i Bergen Frp, Christoffer Thomsen, melder at han ikke vil kommentere saken.

Organisatorisk nestleder Svein Rasmussen har ikke besvart BAs henvendelser. Styremedlem Thomas Flesland vil ikke kommentere saken.

Veteranen som ble vingeklippet for verv i bystyret, Tor Woldseth, ville heller ikke kommentere saken.

Her er en del lesestoff for de som skulle være interessert:

Les også

Maktkampen i Frp er ikke over. Monstad kan bli kastet igjen.

Les også

Maktkampen i Bergen Frp avgjort med loddtrekning

Les også

Mener Frp-leder Thomsen er inhabil på grunn av kjæresteforhold

Pride-konflikt i Bergen Frp

Eiler Macody Lund melder seg ut av Frp

Knallhardt oppgjør med Frp-Tor: – Han truet seg til makten

Bystyregruppen i Frp vil kaste Woldseth

Kommentarer til denne saken