– Det er en uoversiktlig situasjon, sier sportssjef Pål Hansen til BA onsdag ettermiddag. Han forventer at kampen søndag blir utsatt, noe Brann har søkt forbundet om.

For en tid tilbake ble Brann-kaptein Tuva Hansen smittet av korona. Denne uken var hun tilbake på treningsfeltet, men onsdag formiddag meldte BT at sykdomsproblemene har spredd seg blant de regjerende toppserie-mesterne.

12-13 utespillere

Et korona-utbrudd nå er alt annet enn god timing, for til helgen skal Brann-trener Alexander Straus og laget starte ferden mot en ny serietittel.

For øyeblikket er det bekreftet smitte på fem til seks spillere i en tropp på tyve. Det kan bety at bergensklubben må stille med så lite som 12-13 utespillere i helgens åpningskamp.

Hansen påpeker at det kan bli flere smittede innen den tid.

Vil utsette helgens kamp

– I løpet av formiddagen (onsdag) har vi fått et nytt smittetilfelle, og vi forventer at flere som ikke har hatt det kan få det påvist, sier han til BA.

Hvis Brann-ledelsen får det som de vil, blir altså kampen mot Røa på søndag utsatt. Klubben har sendt inn en søknad om dette til NFF, og sportssjef Hansen har stor tro på at det skal gå i orden.

– Vi forventer selvfølgelig å få innvilget søknaden. Det er et reelt problem for oss å stille, og vi søker fordi vi tror på at det skal gå i orden, forteller han.

Kapteinen er klar

Kaptein Tuva Hansen er i motsetning til daglig leder Pål Hansen klar for kamp.

– Vi vet selvfølgelig ikke hva som vil skje de neste dagene, men foreløpig er jeg innstilt på å spille. Jeg har trent med laget i dag, sier hun til BA onsdag.

Landslagsspillerne Lisa Naalsund og Elisabeth Terland er to av de smittede i Brann-troppen. Førstnevnte er klar for å spille om det blir avslag fra NFF.

– Det skal gå helt fint med meg inn mot seriestart. Jeg rekker kampen og er innstilt på det, sier Naalsund.

– Vi må takle det på best mulig vis. Jeg skal på trening igjen i morgen, og det er det er forholder meg til, sier Terland.