Terningkast 6: Lykkelig med Leitz

Leitz Eins Zwei Dry 2010, lys strågul.

Leitz Eins Zwei Dry 2010, lys strågul. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

To seksere blant hvit riesling.

DEL

Den ukronede kongen av rimelig hvit riesling med høy kvalitet, har vært Johannes Leitz. I Norge har få kunnet konkurrere med vinene hans i prisklassen 100-150 kroner. Han er også en produsent som lager meget eksklusiv vin. For ikke så lenge siden ble Leitz kåret til Tysklands beste produsent og vinene hans får priser i mange ulike kategorier. Vinene hans er anvendelige og de passer både som aperitiff, til salater, kylling, skalldyr, ost, fisk og kremoster. Ikke minst passer han til våren.

9120201

Leitz Rheingau Pinot Noir Rose 2010

12 prosent vol

Weing. Leitz

Rheingau/Tyskland

75 cl

139,90 kroner

Lys lakserød. Dufter luksuriøst og diskré av fioler, markjordbær og friske plommer. Smaken overrasker med å være veldig frisk og samtidig fruktig. Den er sitruspreget med masse mineraler, god konsentrasjon og en flott balanse. Dette er en rosé på ren sjarmøretappe og er en av de bedre rosévinene jeg har smakt de siste årene. Tipper den kan bli en slager i årene som kommer. Må bestilles.

9120301

Leitz Eins Zwei Dry 2010

12 prosent vol

Weing. Leitz

Rheingau/Tyskland

75 cl

134,90 kroner

Lys strågul. Duft av sitrus, grønne epler og blomster. Vinen har en uvanlig og deilig crispy munnfølelse med friskhet, fin sødmebalanse og en lang, delikat og luksuriøs finish. En flott aperitiff.

Artikkeltags