Terningkast 6: Sørafrikanske superviner

BAs vinekspert Tom Are Trippestad har funnet tre seksere denne uken.

BAs vinekspert Tom Are Trippestad har funnet tre seksere denne uken. Foto:

Artikkelen er over 10 år gammel

Tre seksere. Noe å varme deg på i førjulstiden?

DEL

-Det er viktig å ha flere ben å stå på som vinnasjon. Sør-Afrika er en av de regionene som er i med å lykkes å lage viner både til det rimelige markedet, de mellomdyre markedene og etter hvert luksusvinmarkedet, melder BAs vinekspert Tom Are Trippestad. Her er noen ekslusive viner som viser hvor bra Sør-Afrika er i ferd med å bli.

2019401 Stellenzicht Golden Triangle Pinotage 2006

15 prosent vol., Stellenzicht, Coastal region/Sør-Afrika, 75 cl kroner 169,90. Bestilling. Dyp mørk rød. Dufter kraftig og flott av blåbær, krekling, pepper, varm asfalt og blomster.

Silklemykt anslag. Vinen er kraftig på smak, her får du mye raus frukt, den er konsentrert og har en lang tørr fast fin ettersmak. Laget på den originale pinotage druen og er av de beste pinotage- vinene jeg har smakt.

5978201 Stellenzicht Cellarmasters Release Petit Verdot 2007

13, 5 prosent vol., Stellenzicht, Coastal region/Sør-Afrika, 75 cl kroner 225. Bestilling. Den dufter komplekst av plomme, bringebær og moreller. Den har også fin jordsmonnskarakter og dufter en anelse animalsk.

Smaken er konsentrert, røff og tørr med en frisk lang ettersmak som er elegant og gjør den egnet til kraftig mat, rustikke gryter, pinnekjøtt, kraftig vilt og biff.

3294501 Hamilton Russell Chardonnay 2008

13 prosent vol., Overberg/Sør-Afrika, 75 cl kroner 299,90. Lys strågul. Dufter elegant og komplekst av sitrusskall, grape, gule epler og blomster. Fin integrert eik. Fruktighet og deilig melnet eple i smak, nydelig syre og konsentrasjon med en elegant fast finish som er rik og mineralsk.

Dette er den beste sørafrikanske hvitvinen jeg har smakt noen gang. En flott gave. Den passer til elegante fiskeretter, kos, flørt og skalldyr.

Flere vinameldelser.

Artikkeltags