Terningkast 6: Syrah og Shiraz

Ukens vin passer godt til vilt, rått kjøtt, rustikke kjøttretter og lam.

Ukens vin passer godt til vilt, rått kjøtt, rustikke kjøttretter og lam. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Alkoholrik, sødmefull og varm vin.

DEL

Syrah heter druen i Frankrike. Shiraz heter den i Australia. De aller beste Syrah-vinene har tradisjonelt vært laget i Frankrike i Rhône. Men området sliter i dag med varmen. Alkoholen i vinen er høyere enn før, og selv om stilen er å være kraftig, kan de nå ofte være i overkant alkoholrike, sødmefulle og varme.

Australienerne har industrialisert syrahdruen. I de aller fleste tilfeller er de helt uinteressante, overdrevet med masse eik og kunstig syre. Ukens vin er heldigvis en god representant for Syrah og Shiraz som er stadig vanskeligere å finne. Dette er vin som passer til vilt, rått kjøtt, rustikke kjøttretter og lam.

91553 La Bernardine Châteaunufe-du-Pape 2009

14,5 prosent vol, M. Chapoutier

Rhône/Frankrike, 75 cl

299,90 kroner

Dyp fiolettrød. Flotte luksuriøse aromaer av roser, grønn pepper, tørket frukt, lær, kaffe og anis. Silkemykt elegant anslag, ren deilig frukt, lett, men likevel godt strukturert med kraft og eleganse. Smaker og dufter noe nytt hver gang du tar en ny slurk.

LES OGSÅ:

Artikkeltags