Vindheim selges til Malmö FF

Andreas Vindheim blir solgt til Malmö FF.

Andreas Vindheim blir solgt til Malmö FF. Foto:

Av , og
Artikkelen er over 3 år gammel

Brann selger høyrebacken til Åge Hareides klubb.

DEL

Etter noen uker med forhandlinger er det klart at Andreas Vindheim blir solgt til den regjerende seriemesteren i Sverige, etter det BA kjenner til.

– Jeg har ingen kommentar dette. Det har vært en dialog gjennom lang tid, men vi har ingen kommentar før prosessen er avsluttet på den ene eller andre måten. Enten blir vi ikke enige eller så blir både klubbene og spilleren enig. Først da er prosessen avsluttet, sier Branns fungerende sportssjef Rune Soltvedt til BA.

Bekreftes trolig torsdag

Salgssummen for spilleren skal være mellom 3,5 og fire millioner norske kroner. Den endelige salgssummen er avhengig av antall kamper han spiller og om Malmö FF kvalifiserer seg til Mesterligaen.

Vindheim drar til Malmö onsdag for å bli enig om sin personlige kontrakt. Etter det BA forstår skriver 19-åringen under en fireårskontrakt med den svenske klubben, som trenes av Åge Hareide. Etter den medisinske testen er bestått og den personlige kontrakten er signert vil trolig klubbene kunngjøre overgangen. Altså i løpet av torsdagen.

– Jeg kjenner ikke til dette, men jeg er ikke en part i forhandlingene mellom klubbene. Jeg regner med at jeg får en beskjed når de har kommet til en avklaring, og det håper jeg skjer raskt, sier spillerens agent, Stig Lillejord, til BA.

Ønsket overgangen

Spilleren selv har aldri lagt skjul på at han ønsker en overgang til Malmö FF.

– Det er klart at jeg kunne tenke meg å spille for Malmö FF, det må jeg innrømme, sa Vindheim til BA 2. mars.

Vindheim kom til Brann fra Nymark som 13-åring, og fikk sin debut på A-laget til Brann i 1. rundekampen mot Bjarg i cupen i 2012. I desember 2013 skrev han sin første proffkontrakt med Brann.

19-åringen fikk sitt store gjennombrudd forrige sesong for rødtrøyene, og spilte seg også inn på U21-landslaget forrige sesong. Vindheim har spilt 29 kamper for Brann, og scoret tre mål.

Skal kjøpe høyreback

Vindheim-salget gjør at Brann får muligheten til å kjøpe inn nye spillere.

– Dersom Andreas blir solgt vil det åpne seg rom for at vi kan hente inn en ny spiller, sier Soltvedt.

– På hvilken plass er det dere vil søke etter spillere da?

– Vi søker primært etter en back, forteller den fungerende sportssjefen.

Brann står igjen med Fredrik Heggland som alternativ på høyrebacken etter salget av Vindheim. Etter det BA forstår ønsker ikke Rikard Norling å bruke Amin Askar på backplass, men på midtbanen.