Backen Rasmus Sundgren (20) fra Södertälje er klar for én sesong i Bergen Ishockeyklubb.

– En spiller som fikk mye ansvar i Södertälje i fjor i Junior Super Elite-ligaen. Han styrte laget defensivt, hadde veldig bra fremgang og fikk mye ansvar som kaptein, beskriver BIK-trener Pål Erik Glomsaas overfor BA.

Svensken må ikke ta mindre ansvar når han kommer til Bergen.

– Vi er veldig fornøyd med å ha ham på plass og har store forventninger til ham. Han er en ung ledertype, og min beskjed til ham blir å ta ansvar. Det skal han gjøre som førsteårs senior, varsler Glomsaas.

KORT KONTRAKT

Partene har kun blitt enig om ettårskontrakt i første omgang.

– Vi har ikke diskutert mer enn det. Hvis vi klarer målet vårt kan avtalen bli lenger. Det er en sikkerhet for begge parter, sier Glomsaas.

– Og med "målet" mener du opprykk?

– Ja, det gjør vi, svarer Glomsaas.

Treneren presiserer at det ikke er etablerte toppspillere som hentes inn, men heller typer som kan bli det og samtidig har noe å lære bort.

– Vi er ute etter unge folk som har opptrådt på sitt høyeste nivå ute i Europa. De har en kultur i ryggmargen som våre spillere vil lære av, forklarer BIK-treneren.

TREDJE SVENSKEN

Sundgren er den tredje svenske forsterkningen til BIK i sommer. Tidligere har Glomsaas hentet landsmennene Fredrik Johansson og Philip Åman.

BIK har også hentet inn nordmennene Even Tangen Fosse fra Lillehammer og Thomas Andre Boxill fra Stavanger Oilers.

Men heller ikke etter Sundbergs ankomst har Glomsen fyllt opp troppen.

– Nei, har vi det da? Vi er fortsatt på utkikk, humrer Pål Erik Glomsaas.