Norges første jaktstartgull

Ole Einar Bjørndalen ble lørdag verdensmester etter å ha vunnet VM-sprinten i skiskyting i østerriske Hochfilzen.

Ole Einar Bjørndalen ble lørdag verdensmester etter å ha vunnet VM-sprinten i skiskyting i østerriske Hochfilzen. Foto:

Av
Artikkelen er over 13 år gammel

For første gang i VM-historien har Norge en mann øverst på pallen i jaktstart i skiskyting. Selvfølgelig heter han Ole Einar Bjørndalen.

DEL

For Bjørndalen slutter aldri å imponere. I stedet skriver han seg gang på gang inn i historiebøkene – med den ene kjempeprestasjonen etter den andre.

Søndag var det jaktstart som sto på programmet, og for første gang var det en norsk løper som vant – nemlig Ole Einar Bjørndalen.

Jaktstart var første gang i VM-programmet i 1997.

GODE SKI

– Vannvittig moro. Jeg hadde vannvittig gode ski. Veldig mye bedre ski enn konkurrentene i dag, sa Bjørndalen til NRK etter å ha sikret seg sitt andre gull i VM i Hochfilzen.

Den norske medaljegrossisten hadde ingen problemer med å sikre seg nok en gull medalje – selv om han bare startet 10 sekunder foran tyske Sven Fischer på jaktstarten.

Han ble likevel aldri truet – til tross for tre skivebom. I mål var Simostranda-ekspressen 49 sekunder foran nestemann på lista – sølvvinner Ilmar Bricis.

– Jeg hadde en bom på sisteskuddet på de tre siste skytingene. Jeg må derfor skjerpe meg til 20 kilometeren, sier Bjørndalen, som ikke tar det med ro selv om han er dobbelt gullvinner i Østerrike.

– Jeg har nådd et mål, sier han, og sikter til gullmedaljene.

– Men jeg har 7-8 løp igjen i år, og ønsker å avslutte i god stil.

IMPONERT DÆHLIE

En annen medaljegrossist, Bjørn Dæhlie, lot seg også imponere av Bjørndalen.

– Jeg kjenner godt til den følelsen han hadde da han kom i mål. Den har jeg kjent før, sa Dæhlie, før han fortsatte:

– Han er nok bedre enn meg(!).

For søndagens seier var Ole Einar Bjørndalens fjerde individuelle VM-gull, og hans 12 VM-medalje totalt. Seieren var også 30-åringens 53. i verdenscupen, og neppe den siste.

Artikkeltags