Vurderte å gi seg

Artikkelen er over 14 år gammel

Inzell (BA): For to år siden var Rune Stordal nær ved å legge opp. I går tok han et sensasjonelt VM-gull på 1500 meter.

DEL

– Hadde jeg ikke fått lov å trene sammen med Peter Mueller og landslaget den gangen, så hadde jeg fortsatt vært i Bergen og solgt sykler, forteller Stordal til BA.

På Hotell Kierberg, der BA får en lang prat med Stordal, feiret han med sjokaladekake. Men senere på kvelden var det bankett.

– Det har ikke gått helt opp for meg ennå hva som har skjedd. Jeg trenger nok en liten stund på at det skal synke inn, smiler Fana-gutten, mens han viser frem gullmedaljen.

SLO FORBILDET

Det var hans første medalje i et internasjonalt mesterskap. På gårsdagens 1500 meter sjokkerte bergenseren en hel skøyteverden da han knuste hele verdenseliten. Tiden 1.50,64 holdt til gull.

– Jeg begynte å gå på skøyter da jeg var 15 år. Den gangen trente jeg sammen med Remi Hereide. Han var det store forbildet mitt, forteller Stordal til BA.

Etter gårsdagens VM-gull er han bedre en forbildet sitt. For Remi Hereide klarte aldri å bli bedre enn nummer fire i VM.

Rune Stordal gir mye av æren for gullet til suksesstreneren Peter Mueller og sportssjef Finn Aamodt. Men ikke all.

– Uten det flotte skøytemiljøet i Fana hadde jeg ikke vært skøyteløper i dag, mener han.

– For å bli verdensmester må man ha god oppfølging også på aldersbestemt nivå. Det fikk jeg i Bergen hos Atle Isaksen, Hans Dankertsen og ikke minst Knut Bøe. Det er han som har lært meg det meste jeg kan om trening, sier bergenseren, som nå går for Buskerud-klubben Geithus.

TROR PÅ OL-GULL

Stordal har for lengst slått fra seg tanken om å plassere skøytene på hyllen. Nå skal jeg satse frem mot OL i 2010. Men han tror på OL-gull allerede neste år i Torino.

– Jeg er god nok til å gjøre dette igjen om ett år. Uten tvil, sier han.

Sportssjef Finn Aamodt er helt enig.

– Jeg visste han hadde sjanse på en medalje, men jeg torde ikke å tro på gull, sier han.

Aamodt mener Stordal allerede neste år er blant gull-favorittene under OL i Torino.

– Men han må trene mer på glattere is. Vi må få litt mer trening innendørs, forklarer han.

PS! Frem mot OL i Torino neste år vil Rune Stordal satse både på 1500 meter og 1000 meter. – Jeg kan ta medalje på begge deler i OL, mener han.

Artikkeltags