I fredagens super-G-renn kjørte Bjørnar Neteland inn til 29.-plass, 2,25 sekunder bak tyske Josef Ferstl som vant. 26-åringen forklarer avstanden til tyskeren med at hva som skjedde i starten av løpet.

– Jeg gjør en stor feil på toppen som koster veldig mye. Jeg fikk en rotasjon, så var jeg plutselig helt ute av det. Men derfra og ned var det helt greit, sier Neteland om løpet som tok han til 29.-plass.

I Beaver Creek kjørte han inn til 37.-plass.

Psykisk

– Jeg ligger rundt der hele tiden, men jeg har lyst til å ta steget opp.

– Hva må du gjøre for å ta det steget?

– Jeg tror det er mye psykisk. Erfaring, det å tørre å kjøre som man gjør på trening, det er det som det går på. Alpint er veldig mye psykisk, noen tar det veldig fort, mens for andre tar det litt lengre tid.

– Hva med deg?

– Jeg har brukt litt lengre tid enn andre, ler Neteland.

– Men jeg brukte lang tid på å finne ut av det i E-cupen også, og der har jeg jo vunnet totalen. Så det kommer nok.

– Ekstrem

Aksel Lund Svindal sa til NTB torsdag at han måtte psyke seg opp til å glemme smertene i kneet før han kjørte for å få ut mest mulig.

– Aksel er helt ekstrem, det viser han gang på gang. Han er helt vill mentalt., én av en million. Men det er sånn man finner ut av, det er veldig opp og ned.

Fredag ble Aleksander Aamodt Kilde beste nordmann på 4.-plass, og for første gang siden 2010 var det ikke en nordmann å se på pallen etter et super-G-renn i Val Gardena.

– Det tror jeg er mye tilfeldigheter. Jeg tror nivået er høyt i år, det er mange som kjører fort. Det er mange som har vunnet renn i år, og det er et tegn på at det er mange som kjører fort. Men det er ingen krisestemning i den norske leiren, forsikrer Neteland.