BYGGMAGASINET

i Bergen 2020

Balkongentreprenoren-5.jpg
Previous.png
Next.png

Nå vil alle ha helårsbalkonger

En balkong er mer enn bare en balkong. Den tilfører boligen et alternativt uterom som fanger opp årstidene på en unik måte, og representerer en stueforandring. Den bidrar til et godt bomiljø, som er viktig for trivsel og bokvalitet.

Balkongentreprenren - logo.png

ANNONSØRINNHOLD FRA

Balkongentreprenøren AS ble etablert i 2009 og er en totalentreprenør innen balkong- og fasadesystemer, som er et nisjemarked i bygg- og anleggsbransjen. Hovedkontoret ligger i Bergen, med avdelingskontorer i Oslo, Kristiansand og Stavanger.

– Vi har i dag rundt 50 årsverk der vi i all hovedsak har faste ansatte med fagbrev og lang erfaring. Vårt fokus er å alltid ha en høy fagmessig standard på utførelsen av arbeidet som gjøres. Vi har hatt en sterk vekst siden oppstarten, og i fjor omsatte vi for 140 millioner, sier daglig leder Runar Soltveit.

Den veletablerte bedriften tilbyr ulike balkong- og fasadesystemer. Målsettingen er å tilføre borettslag og sameier en helt ny bokvalitet, der samspillet mellom boligen, bomiljø og beboer står helt sentralt.

– Mange tenker at balkong bare er balkong, men i tilknytning til rehabiliteringsmarkedet, som vi retter oss mot, er det mange hensyn å ta. Det er langt mer vi må tenke på enn selve balkongen. En god helhetlig plan er noe av det viktigste. Dette er som oftest den største investeringen et borettslag gjør etter at blokkene er bygd, forklarer Runar.

Balkongentreprenoren-2.jpg

Jan Beyer er styremedlem og beboer i Hesjaholtet borettslag i Fyllingsdalen. Han er meget fornøyd med de innglassede balkongene og jobben som er utført av Balkongentreprenøren. – Disse balkongene gir oss beboere en helt ny bokvalitet. Nå kan jeg ta med kaffekoppen ut på balkongen uansett vær, sier han fornøyd.

Sitt ute – hele året

Balkongentreprenørens prosjekter er ofte et resultat av lange og kompliserte prosesser. Profesjonelle prosjektledere og kvalitet gjennomsyrer prosessen fra A til Å. Dyktige ansatte tar ansvar og er engasjert fra første møte. De bistår med alt under hele prosessen, fra prosjektering og utvikling til utførelse og oppføring av prosjektet.

– Vi er opptatt av å finne de beste løsningene for hvert enkelt borettslag gjennom å tenke bærekraftig og langsiktig. Våre produkter har høy kvalitet med lang levetid, noe som åpner for lengre låneperspektiv. Dette gir en vesentlig bedre likviditet for andelseierne, og man slipper ny rehabilitering etter kort tid, noe som har vært et stort problem for mange borettslag, sier Runar.

En såkalt åpen/lukket balkong er en utmerket løsning som gjør at du kan benytte balkongen hele året, uavhengig av vær og vind. Den tilfører leiligheten et ekstra rom, det betyr ekstra plass som for mange andelseiere er kjærkomment.

Runar forteller at ved å sette opp en ny balkong så oppnår du en vesentlig energibesparelse. Ofte går armeringsstålet inn i fasaden, dermed har leiligheten en kuldebro. Ved å kutte ned de gamle balkongene brytes denne kuldebroen. Mange andelseiere merker at de får et mye varmere gulv som en ekstra bonus. Alternativet er en tradisjonell betongrehabilitering som er svært kostbar og vedlikeholdskrevende, uten at dette tilfører andelseierne noe nytt.

De nye balkongene monteres som et utenpåliggende system, og fungerer nærmest som en klimasone. I praksis fungerer en slik balkong som en ekstra isolasjon. Dermed bruker beboeren også mindre strøm gjennom året.

– En annen fordel er mindre støy, og du får et privat "uteareal" helt for deg selv. Vi erfarer også at mange andelseiere har fått en vesentlig verdistigning på leilighetene sine, sier Runar.

5M3A5349.jpg

Et komplett innglassingssystem fra Balkongentreprenøren gir en vesentlig større balkong som familie og venner kan boltre seg på. Alle løsningene skreddersys og balkongene kan også benyttes som en tradisjonell åpen balkong. - Plassen er ikke lenger et problem slik det var med de gamle balkongene, sier Jan Beyer.

Våre løsninger gir bedre bomiljø

Mange ønsker en større balkong som tilfredsstiller dagens krav til bokvalitet.

– Vårt motto er å få til et godt samspill mellom boligen, bomiljø og beboer. Det er det som er sentralt for oss. Vi ønsker fornøyde andelseiere som trives der de bor, understreker Runar.

Han legger til at de fleste i dag velger helårsbalkonger. - Dette gir fleksibilitet, og eliminerer dessuten vedlikeholdsbehovet, noe som ofte preger de tradisjonelle åpne balkongene.

Runar vektlegger videre viktigheten av å velge en balkongløsning som er tilpasset det norske klimaet. – For borettslagets del er det også viktig å benytte norske firmaer som kjenner markedet. Det gjør prosessen enklere med tanke på oppfølging, service og eventuelle reklamasjoner. Å velge en balkong- og fasadeentreprenør med lokal forankring er en fordel som ikke må undervurderes, avslutter han.

Produkter og tjenester

Innglassing

Åpne balkonger

Svalganger

Fasader, balkongdører og vinduer

Betong og grunnarbeid

5M3A6362.jpg

Fristende og innbydende - uansett årstid. Balkongene ble også vesentlig utvidet i forbindelse med innglassingen, som gir rom for flere møbler.

DJI_0339.JPG

De innglassede balkongene bidrar til at Hesjaholtet borettslag har fått et moderne utseende.

Kontakt oss

Adresse
Storetveitvegen 96, 5072 Bergen

Åpningstider
Mandag – fredag: 09:00 – 17:00

Telefon: 992 71 447
E-post: [email protected]

Se vår hjemmeside for mer informasjon
Følg oss på Facebook

Balkongentreprenøren

  • Balkongentreprenøren ble stiftet i 2009.
  • Vi er en totalentreprenør som monterer åpne/innglassede balkonger, rehabiliterer fasader og utfører generelt grunn- og betongarbeid.
  • Vi tilbyr balkongsystemer for alle typer bygg.
  • Med nærmere 50 årsverk fordelt på fem kontorer, er vi lokalt forankret over hele Norge.
  • Vår målsetting er å tilføre borettslag og sameier en helt ny bokvalitet, der samspillet mellom boligen, bomiljø og beboer står helt sentralt.
  • Våre kunder får en helhetlig og gjennomtenkt løsning.
  • Vi tar ansvar og bistår under hele prosessen – fra prosjektering og utvikling, til utførelse og oppføring av prosjektet.
  • Våre samarbeidspartnere innen arkitektur, konstruksjon og brann er blant Norges ledende innen sitt fag, og gir en sikkerhet til kunden.
  • Uansett hvilke behov og ønsker sameiet eller borettslaget har, finner vi i fellesskap løsninger.