BYGGMAGASINET

i Bergen 2020

BSVest-1.jpg
Previous.png
Next.png

Helstøpt kvalitet – stemplet med Miljøfyrtårn!

Med oppdrag innen betong og stål, er arbeidsdagen preget av en lett gråtone. BS Vest ønsket mer farge i hverdagen – og satset på et grønnere skifte. For noen måneder siden ble de sertifisert som Miljøfyrtårn. Det er en den seriøse entreprenøren meget stolt av!

BSV_logo_horisontal-RGB.jpg

ANNONSØRINNHOLD FRA

Historien til BS Vest AS strekker seg tilbake til 1992, hvor selskapet ble opprettet under navnet Betongskjæring. Den gang drev bedriften i hovedsak med betongskjæring og rivning.

Etter hvert som antall oppdrag og tjenester økte, bestemte de seg for å endre til et navn som dekket det brede aspektet. For fem år siden var BS Vest AS en realitet, og bedriften har i dag 30 ansatte.

Bedriften er i dag en komplett totalentreprenør. Oppdragsgivere er i hovedsak offentlige etater, stat og kommune samt noen private utbyggere.

– Vi har også en liten takavdeling som påtar seg oppdrag av utskiftning av tak for privatpersoner. Vi dekker et bredt spekter, men det er stort sett offentlige anbud vi går for, sier prosjekt- og kvalitetsleder Ruben Rikstad.

BSVest-10.jpg

Kompetansen til BS Vest favner et bredt spekter av håndverksfag. Tømrerne Artur Rutka (f.v.) og Jan Ryzard Szalazek er to av bedriftens 30 medarbeidere..

Mot en grønnere hverdag

Lang og bred erfaring er bare ett av kjennetegnene til den lokale bedriften. De har utført oppdrag innen helsesektor, borettslag, driftsbygninger, næringsmiddelindustri og rehabiliteringsprosjekter innen skole.

Ruben understreker at de er opptatt av å levere meget god kvalitet, og at dette har resultert i at de jobber mye mot offentlige etater som verdsetter både erfaring, HMS, sikkerhet og kvalitet.

– Våre ansatte er meget kompetente og tar stolthet i å kvalitetssikre alle ledd i prosessen samt at de er dyktige på HMS på alle prosjekter. På den måten oppfyller vi kravene som oppdragsgiverne forlanger, fortsetter han.

BS Vest jobber også mot et grønnere skifte og har full fokus på en mer bærekraftig hverdag. For litt over to måneder siden ble de sertifisert Miljøfyrtårn, en anerkjennelse de er veldig stolte av.

– Vi hadde mange av kriteriene på plass, men det var også flere nye krav. For å bli miljøsertifisert stilles det strenge krav til hva slags systemer man har for kvalitet- og miljøstyring samt helse og miljø. Vi hadde en konsulent her som ga råd og tips. Prosessen var både spennende, interessant og lærerik, spesielt da sertifisøren kom for å gjennomføre kontrollen, smiler Ruben.

Arbeidet i forkant ble belønnet med Miljøfyrtårn-merket. Men det betyr ikke at bedriften har tenkt til å hvile på laurbærene av den grunn. Kriteriene må overholdes og det kommer en ny kontroll om to år. BS Vest har satt nye mål og lover å jobbe hardt for å opprette tittelen.

Bedriften har nå også startet prosessen med å bli ISO 9001-sertifisert.

Våre tjenester

Kjerneboring
Grunn & Betong
Miljøkartlegging
Betongsaging
Stålarbeid
Tømrerarbeid
Rivningsarbeid
Asbestsanering

BSVest-15.jpg

Totalrenoveringen av Stord Sjukeheim er det hittil største prosjektet til BS Vest. Prosjekt- og kvalitetsleder Ruben Rikstad er fornøyd med at firmaet gikk seirende ut av anbudsrunden i det spennende prosjektet.

Hittil største prosjekt

På merittlisten til BS Vest står en rekke store prosjekter. I slutten av juni startet arbeidet på det som hittil er deres største prosjekt, Stord Sjukeheim.

– Med dette prosjektet har vi tatt et ordentlig steg opp blant de mellomstore entreprenørene. Tidligere har vi gått på en del mindre kontrakter og da som underleverandører. Dette er den største kontrakten i ren kontraktsum, forteller en fornøyd prosjektleder.

Full pott på referanseprosjekter og kvalitet i henhold til kvalitetsstyring, kompetanse på medarbeidere og ledere og pris var årsaken til at BS Vest gikk seirende ut av anbudsrunden.

Oppdraget innebærer å renovere en hel fløy på sjukeheimen. Det skal bygges nye beboerrom, fellesarealer, vindusutskiftninger og nytt tak. I tillegg skal det bygges et nytt tilbygg i stål, som består av to etasjer, begge med to store dagligstuer. Her kan beboerne slappe av og nyte en fantastisk utsikt mot Stord sentrum.

Med tanke på at det er full aktivitet i et område som er bebodd og i daglig bruk, kreves en rekke tiltak og hensyn.

– For oss er det naturligvis en fordel av dette er en egen fløy slik at vi unngår å fly inne på området der beboerne er. Men det er fortsatt en rekke hensyn å ta. Vi har god dialog med ledelsene på sykehjemmet samt lederen fra byggherren. Støy er jo en del av en byggeplass, men de dagene det er behov for ro, finner vi alltid en løsning, sier Ruben.

Et så stort byggeprosjekt krever jo også en del materiale. Når tungtransporten kommer med vareleveranse, benyttes samme vei inn og ut til sykehjemmet. Siden dette er en vei som også brukes av beboerne, sørger BS Vest for at de alltid har en mann foran og en mann bak all tungtransport som kommer til byggeplassen.

– Det er mye å tenke på når det kommer til jobb på offentlige bygg som sykehjem og skoler. Tredjeparten er jo en ekstra faktor vi må ta med i beregningen og ta hensyn til. Hver kontrakt er godt beskrevet med hva oppdragsgiver forventer å få levert. For oss er det veldig enkelt å forholde seg til, og vi overholder alltid oppdragsgivers krav, avslutter Ruben.

BSVest-17.jpg

Det er mye som skal på plass før arbeidet med Stord Sjukeheim er ferdig. Anleggsleder Bjørn Nielsen viser frem det som skal bli nytt teknisk rom.

BS Vest AS

  • BS Vest AS ble etablert i 1992.
  • Vi har i dag 30 ansatte.
  • Vi påtar oss oppdrag for store og mellomstore entreprenører, offentlig sektor og næringslivet.
  • Vi jobber over hele Hordaland.
  • Vi har fokus på stor kompetanse og høy sikkerhet. Resultatet blir at prosjekter og oppdrag gjennomføres med den kvaliteten og de krav oppdragsgiver forlanger.
  • Våre ansatte har til enhver tid gjennomført kurs og opplæring. De har de sertifikatene som er nødvendig for å utføre alle tjenestene vi leverer.
  • Med over 25 år i bransjen har vi opparbeidet oss en solid plattform for fortsatt å være en god og seriøs aktør i bygg- og anleggsbransjen.

Kontakt oss

Adresse
Valavegen 99, 5355 Knarrevik

Telefon: 911 48 222
E-post:  post@bs-vest.no

Se vår hjemmeside for mer informasjon
Følg oss på Facebook