Hva er innholdsmarkedsføring?

Innholdsmarkedsføring er et kommersielt annonseprodukt. Det betyr at det er en kommersiell aktør som skaper innhold som er av interesse for personer som virksomheten ønsker å nå ut til. Til dette kjøper de kommersiell markedsføringsplass i nettavisers annonsebilag, skilt fra redaksjonelt innhold.

God innholdsmarkedsføring gir leserne ny kunnskap og gode opplevelser. Gjennom dette bygges en relasjon mellom virksomheten og leseren, og virksomhetens omdømme og profil utvikles. Innholdet skal gi en merverdi for leseren, uavhengig av om man ønsker å forta kjøp. Innholdsmarkedsføring bruker tekst, bilder og eventuelt video som fortellerverktøy.

Hvorfor innholdsmarkedsføring?

For 100 år siden var det kontroversielt at avisen trykte annonser i avisen. Ved introduksjon var det for mange uvant. Siden det framgikk tydelig at annonsene ikke var redaksjonelt innhold, ble dette en viktig funksjon for lokalavisen av to årsaker. Det handlet om at lokalavisen kunne utvikle en arena som samlende torgfunksjon, en arena som førte til at lokale næringsdrivende nådde ut til sine kunder med sitt budskap. Derigjennom kunne de skape grunnlag for sin virksomhet og lokale arbeidsplasser.

I tillegg utgjorde annonsene for avisen viktig finansiering av journalistikk, samtidig som redaksjonell uavhengighet ble opprettholdt. Over tid har markedsføringen utviklet seg på mange måter, og særlig den digitale revolusjonen har åpnet for nye løsninger. Vår avis ønsker å utvikle seg med lokale annonsører, og gjør dette ved å tilby markedsføringsløsninger som gir annonsørene god effekt.

Innholdsmarkedsføring er i ferd med å etablere seg som et virkningsfullt markedsføringsprodukt i både internasjonale og nasjonale medier. Gjort på riktig måte, er det vår oppfatning at dette er et godt og viktig produkt som også lokale annonsører skal få tilgang til.

Hvordan ser vi forskjell?

Innholdsmarkedsføring er et rent kommersielt produkt. Redaksjonen i vår avis har ingenting med dette å gjøre. Derfor er det også viktig at leserne ser og forstår forskjellen på redaksjonelt og kommersielt innhold. Kravet til slikt skille understrekes tydelig i de etiske retningslinjene for medier, kalt Vær Varsom-plakaten, og særlig punkt 2.6.

Kommersielt innhold skal være tydelig merket. Dette er hos oss gjort med merking på forsiden, med ordet «Annonse» i bildet. Ved å klikke på saken, kommer leseren til en side som er vesentlig annerledes i utforming enn redaksjonelt innhold. Toppen av siden er merket med «Annonsebilag», og øverst i teksten ligger en merking av at innholdet er innholdsmarkedsføring. Virksomheten som er avsender av budskapet er tydelig merket med logo.l.

Tydelighet

For vår avis er det viktig at leserne umiddelbart ser og forstår forskjellen på innholdsmarkedsføring og ordinært redaksjonelt innhold. Akkurat som for 100 år siden er avisens redaksjonelle integritet og uavhengighet er usedvanlig viktig for oss. Dersom noen opplever at skillet og merkingen er utydelig, vil vi høre det så snart som mulig. Det er viktig at lokalavisen kan tilby gode og effektive markedsføringsprodukter, men vi vil ikke gjøre det på bekostning av vår troverdighet.

Lukk

Lev livet på scenen

Annonse fra Romerike Folkehøgskole

Du trenger ikke gå rundt med en drøm om å bli den neste Aksel Hennie eller Else Kåss Furuseth for å tilbringe året på Romerike Folkehøgskole. Det holder lenge med et ønske om lysten til å lære mer om teater og være en del av et livlig fellesskap.

Romerike Folkehøgskole kan riktignok liste opp en lang rekke navn med kjente skuespillere, musikere og kostymedesignere på «skrytelisten» over tidligere elever. For teaterlinjen på Romerike har tross alt vært et kjent kulturbegrep i norsk teater- og musikkliv i mer enn 50 år.

Skolen ligger i flotte omgivelser på Jessheim, og er en levende kulturaktør for mennesker som ønsker å lære mer om teater, skuespill, design og musikk. Med fire teaterklasser og en musikkteaterklasse får elevene mulighet til å utvikle seg som både skuespiller og menneske. 

Karakterene kommer til live takket være god innsats fra elevene på kostyme- og teatersminke
Romerike Folkehøgskole

• Romerike Folkehøgskole er en nasjonalt kjent skole og en lokal kulturaktør.

• Linjene handler om teater og musikk, og flere kjente skuespillere, musikere og designere er tidligere elever.

• Gjennom teater og musikk utforskes det å være menneske.

• Fortellingene om oss selv, historien, det poetiske, språket, samtaler, samarbeid, frihet og det levende ordet er grundtvigianske begreper vi bygger vår skole på.

• Velkommen til Romerike Folkehøgskole med motto Stykkevis og helt

Samarbeid og fellesskap

Alle linjene på skolen er relatert til teater og musikk. Skolen har linjer for kostyme- og teatersminke, lysdesign, scenografi, lyd og musikk, musikkteater og teater. Skolen legger vekt på at hver linje skal utgjøre en del av en helhet. Alle elementer er like viktige. Dyktige lærere sørger for at elevene får utvikle sine kreative evner. Du trenger ikke ha erfaring i fagene fra før, men du må ha interesse av å lære.

– Teater egner seg veldig som folkehøgskolefag fordi her handler det om samarbeid og å være i et forpliktende felleskap, sier rektor Haldis Brubæk ivrig.

I samarbeid med andre og gjennom arbeid med teater og musikk, oppgaver og plikter på internatet og i skolehverdagen får elevene er god innføring i samarbeid. Alle forventes å bidra til fellesskapet, og alle skal være en del av helheten.

– Elevene bor her, har felles fag og deltar på aktiviteter sammen, noe som danner sterke bånd, fortsetter Brubæk. Når de forlater oss i mai har de også fått venner for resten av livet. Det er ikke uvanlig at mange gråter sine modige tårer når de tar farvel med hverandre i mai, smiler hun. 

Elvene på lysdesignlinjen skaper magi på scenen!

På og bak scenen

Til tross for hektiske, og til tider lange skoledager, vektlegger skolen frihet. Du lærer fordi du velger det selv. På Romerike handler det ikke bare om å stå på scenen. Mange av elevene velger å gå bak scenen og jobber med fag som kostyme, teatersminke, scenografi, lysdesign og lydteknologi. Alt dette må på plass for at forestillingen skal gå som planlagt, og er en viktig del av teateret.

Faglig sett holder folkehøgskolen et høyt nivå og elevene er fra hele landet. 

"Men handling fremfor alt! La meget skje! Det heter skuespill, og folk vil se!" (Johann Wolfgang von Goethe)

Bli med oss på en dannelsesreise! Et år du brenner for!

Romerike Folkehøgskole

Minner for livet

I løpet av året fremfører elevene mellom 50-100 forestillinger, samarbeider med barne- og ungdomsskoler i nærområdet, avholder en korkonsert og reiser på studietur. Med andre ord er svært sjeldent lyset slukket på scenen og det er faktisk ikke over når teppet går ned.

Med et slikt variert og spennende program er det ikke rart elevene er godt motivert til skoleåret.

– Her er elevene fordi de ønsker å være her, understreker Brubæk.

Året på RomerikeFolkehøgskole er en god start på et voksent liv og legger grunnlag for videre utdannelse og jobb. Gjennom teater og musikk, samtale og samarbeid vil elevene utvikle seg til reflekterte, kreative og deltakende samfunnsborgere.

Dette blir et år du aldri glemmer!

På Romerike Folkehøgskole henger ikke parykken på snei, sminken er perfekt, lyssettingen slik den skal være, lyden av ypperste kvalitet og skuespillerne leverer.  

Redaksjonen i Bergensavisen har ingen rolle i produksjonen av dette innholdet