Hva er innholdsmarkedsføring?

Innholdsmarkedsføring er et kommersielt annonseprodukt. Det betyr at det er en kommersiell aktør som skaper innhold som er av interesse for personer som virksomheten ønsker å nå ut til. Til dette kjøper de kommersiell markedsføringsplass i nettavisers annonsebilag, skilt fra redaksjonelt innhold.

God innholdsmarkedsføring gir leserne ny kunnskap og gode opplevelser. Gjennom dette bygges en relasjon mellom virksomheten og leseren, og virksomhetens omdømme og profil utvikles. Innholdet skal gi en merverdi for leseren, uavhengig av om man ønsker å forta kjøp. Innholdsmarkedsføring bruker tekst, bilder og eventuelt video som fortellerverktøy.

Hvorfor innholdsmarkedsføring?

For 100 år siden var det kontroversielt at avisen trykte annonser i avisen. Ved introduksjon var det for mange uvant. Siden det framgikk tydelig at annonsene ikke var redaksjonelt innhold, ble dette en viktig funksjon for lokalavisen av to årsaker. Det handlet om at lokalavisen kunne utvikle en arena som samlende torgfunksjon, en arena som førte til at lokale næringsdrivende nådde ut til sine kunder med sitt budskap. Derigjennom kunne de skape grunnlag for sin virksomhet og lokale arbeidsplasser.

I tillegg utgjorde annonsene for avisen viktig finansiering av journalistikk, samtidig som redaksjonell uavhengighet ble opprettholdt. Over tid har markedsføringen utviklet seg på mange måter, og særlig den digitale revolusjonen har åpnet for nye løsninger. Vår avis ønsker å utvikle seg med lokale annonsører, og gjør dette ved å tilby markedsføringsløsninger som gir annonsørene god effekt.

Innholdsmarkedsføring er i ferd med å etablere seg som et virkningsfullt markedsføringsprodukt i både internasjonale og nasjonale medier. Gjort på riktig måte, er det vår oppfatning at dette er et godt og viktig produkt som også lokale annonsører skal få tilgang til.

Hvordan ser vi forskjell?

Innholdsmarkedsføring er et rent kommersielt produkt. Redaksjonen i vår avis har ingenting med dette å gjøre. Derfor er det også viktig at leserne ser og forstår forskjellen på redaksjonelt og kommersielt innhold. Kravet til slikt skille understrekes tydelig i de etiske retningslinjene for medier, kalt Vær Varsom-plakaten, og særlig punkt 2.6.

Kommersielt innhold skal være tydelig merket. Dette er hos oss gjort med merking på forsiden, med ordet «Annonse» i bildet. Ved å klikke på saken, kommer leseren til en side som er vesentlig annerledes i utforming enn redaksjonelt innhold. Toppen av siden er merket med «Annonsebilag», og øverst i teksten ligger en merking av at innholdet er innholdsmarkedsføring. Virksomheten som er avsender av budskapet er tydelig merket med logo.l.

Tydelighet

For vår avis er det viktig at leserne umiddelbart ser og forstår forskjellen på innholdsmarkedsføring og ordinært redaksjonelt innhold. Akkurat som for 100 år siden er avisens redaksjonelle integritet og uavhengighet er usedvanlig viktig for oss. Dersom noen opplever at skillet og merkingen er utydelig, vil vi høre det så snart som mulig. Det er viktig at lokalavisen kan tilby gode og effektive markedsføringsprodukter, men vi vil ikke gjøre det på bekostning av vår troverdighet.

Lukk

Motstandsmannen som fikk en skole i sitt navn

Annonse fra Peder Morset Folkehøgskole

Velkommen til en frilynt folkehøgskole tuftet på menneskeverd og demokrati. Peder Morset Folkehøgskole er en annerledes skole. En skole der unge med utviklingshemmede får bo sammen med ikke- funksjonshemmede, jevnaldrende ungdommer. En skole der ikke-funksjonshemmede blir integrert med funksjonshemmede. Drømmen ble Peder Morset Folkehøgskole

Skru tiden tilbake til 1940-årene. Norge er okkupert av tyskerne, og verden ligger i krig. I Selbu bodde det en høyt aktet mann ved navn Peder Morset. Han var bonde, lærer og pasifist. Viktigst av alt: Peder organiserte motstand mot nazimyndighetene, og hele familien var på ulike måter involvert i dette arbeidet. Morsetfamilien ble hovedmål for nazistenes jakt på motstandsfolk i Trøndelag. En tidlig morgen i mars 1943 flyktet de fra gården Klegset med Gestapo og Rinnanbanden i hælene.

Familien betalte en høy pris for sin innsats i kampen mot tyskerne. Peder ble henrettet på Kristiansten festning. Sønnen Helge satt i fangenskap til krigen var over. 

Hest er best! Elevene nyter en stemningsfull ettermiddagstur i den vakre naturen
Peder Morset Folkehøgskole

• Peder Morset Folkehøgskole er en helt spesiell folkehøgskole midt i Norge.

• Vi tilbyr en ganske annerledes måte å lære seg fag på.

• Vår modell for «omvendt integrering», kombinert med skolens metode, gir deg en faglig, personlig og sosial kompetanse som er vanskelig å skaffe andre steder.

• Denne kompetansen vil være nyttig for deg i liv og arbeid uansett hva du ønsker å bli eller gjøre.

• Elevene kan velge mellom 6 ulike linjer, i overkant av 20 ulike valgfag.

• Mål: Bli den du er! 

Skoledrømmen

Helge Morset ble senere lærer, og en foregangsmann innen utdanning av mennesker med utviklingshemming. Han drømte om en folkehøgskole som var mer åpen for integrering av mennesker med utviklingshemming. Drømmen gikk i oppfyllelse i 1976 da Peder Morset Folkehøgskole åpnet dørene for de første elevene. Valg av skolens navn var naturligvis en hyllest til motstandsmannen Peder Morset.

– Vi er stolte av historien vår og den skal være med oss hele tiden. Den er også en del av introduksjonen til hvert skoleår, understreker rektor Arild Moen.

Moen forteller videre at skolens idé er basert på omvendt integrering.

- Alle linjer er åpne for alle, uansett om man har utviklingshemning eller ei. Våre verdier i skolehverdagen er likeverd, inkludering, mangfold og fellesskap. I tillegg blir deltakelse og demokrati vektlagt.
Kombinert med et sterkt faglig innhold vil elevene få en sosial kompetanse som er vanskelig å tilegne seg andre steder.

Erfaringene herfra vil være til nytte og glede for deg i liv og arbeid uansett hva du velger å bli eller gjøre.

Gøy på vannet! Fornøyde elever har testet balanseegenskapene på brettet.

Bred kompetanse i vakre omgivelser

Skolen ligger vakkert til mellom sjø og fjell i idylliske Selbu. Hvert år ønskes 68 elever velkommen hit, hvorav 40 plasser er for elever med dokumentert lettere utviklingshemming i en eller annen form. De resterende 28 plassene er åpne for elever uten slik dokumentasjon.

– Internatet er bygd opp litt annerledes enn andre folkehøgskoler, sier Moen. Hos oss er det åtte ulike internater, og inntil ti elever bor sammen, men i enkeltrom med eget bad. Hensikten ved dette er at elevene skal ha en arena hvor de kan få være alene. Sammen har de et ansvar for å skape et hjem for seg og hverandre.

Faglig sett tilbyr folkehøgskolen et bredt spekter av linjer, og elevene kan utfordre seg innen fag som Design og håndverk, Drone og kamera, Flexi-aktiv livsstil, Friluftsliv og idrett, Ledertrening- Adventure, Hesteliv, Strikkelinje og Matlyst – Italia.

Kombinasjonen av eldre og yngre ansatte danner et solid grunnlag for en sammenbundet skole.

– Noen av lærerne har vært her i mer enn 40 år og har en unik kompetanse og kan gi veiledning til både elever og kollegaer. Erfarne ansatte og ungt pågangsmot er en egnet kombinasjon for oss, sier Moen entusiastisk. Med andre ord: Her er det ikke noe meg, men et VI. Sammen skal vi være gode og vektlegge samhold og fellesskap. 

Hurra for Kong Vinter i Selbuskogen!

Du kan bli den du er

Peder Morset Folkehøgskole

På Peder Morset Folkehøgskole får elevene en spennende skolehverdag og utfordringer som passer hver enkelt elev, enten du er nybegynner eller viderekommende. Skolen tilbyr også en linje som kalles Arbeidstrening. Linjen er i hovedsak for andre års elever, som vil få arbeidstrening og muligheter til å prøve seg i ulike arbeidsområder.

Hos oss finner du en spennende skolehverdag og utfordringer som passer for deg. Hos oss er alle synlige som hele mennesker, med rettigheter og plikter. Hos oss vil du utvikle deg mye gjennom kontakt og møter med andre mennesker og samtidig får du solide utfordringer innenfor ditt fagfelt.

Hos oss kan du bli den du er! 

Redaksjonen i Bergensavisen har ingen rolle i produksjonen av dette innholdet