Hva er innholdsmarkedsføring?

Innholdsmarkedsføring er et kommersielt annonseprodukt. Det betyr at det er en kommersiell aktør som skaper innhold som er av interesse for personer som virksomheten ønsker å nå ut til. Til dette kjøper de kommersiell markedsføringsplass i nettavisers annonsebilag, skilt fra redaksjonelt innhold.

God innholdsmarkedsføring gir leserne ny kunnskap og gode opplevelser. Gjennom dette bygges en relasjon mellom virksomheten og leseren, og virksomhetens omdømme og profil utvikles. Innholdet skal gi en merverdi for leseren, uavhengig av om man ønsker å forta kjøp. Innholdsmarkedsføring bruker tekst, bilder og eventuelt video som fortellerverktøy.

Hvorfor innholdsmarkedsføring?

For 100 år siden var det kontroversielt at avisen trykte annonser i avisen. Ved introduksjon var det for mange uvant. Siden det framgikk tydelig at annonsene ikke var redaksjonelt innhold, ble dette en viktig funksjon for lokalavisen av to årsaker. Det handlet om at lokalavisen kunne utvikle en arena som samlende torgfunksjon, en arena som førte til at lokale næringsdrivende nådde ut til sine kunder med sitt budskap. Derigjennom kunne de skape grunnlag for sin virksomhet og lokale arbeidsplasser.

I tillegg utgjorde annonsene for avisen viktig finansiering av journalistikk, samtidig som redaksjonell uavhengighet ble opprettholdt. Over tid har markedsføringen utviklet seg på mange måter, og særlig den digitale revolusjonen har åpnet for nye løsninger. Vår avis ønsker å utvikle seg med lokale annonsører, og gjør dette ved å tilby markedsføringsløsninger som gir annonsørene god effekt.

Innholdsmarkedsføring er i ferd med å etablere seg som et virkningsfullt markedsføringsprodukt i både internasjonale og nasjonale medier. Gjort på riktig måte, er det vår oppfatning at dette er et godt og viktig produkt som også lokale annonsører skal få tilgang til.

Hvordan ser vi forskjell?

Innholdsmarkedsføring er et rent kommersielt produkt. Redaksjonen i vår avis har ingenting med dette å gjøre. Derfor er det også viktig at leserne ser og forstår forskjellen på redaksjonelt og kommersielt innhold. Kravet til slikt skille understrekes tydelig i de etiske retningslinjene for medier, kalt Vær Varsom-plakaten, og særlig punkt 2.6.

Kommersielt innhold skal være tydelig merket. Dette er hos oss gjort med merking på forsiden, med ordet «Annonse» i bildet. Ved å klikke på saken, kommer leseren til en side som er vesentlig annerledes i utforming enn redaksjonelt innhold. Toppen av siden er merket med «Annonsebilag», og øverst i teksten ligger en merking av at innholdet er innholdsmarkedsføring. Virksomheten som er avsender av budskapet er tydelig merket med logo.l.

Tydelighet

For vår avis er det viktig at leserne umiddelbart ser og forstår forskjellen på innholdsmarkedsføring og ordinært redaksjonelt innhold. Akkurat som for 100 år siden er avisens redaksjonelle integritet og uavhengighet er usedvanlig viktig for oss. Dersom noen opplever at skillet og merkingen er utydelig, vil vi høre det så snart som mulig. Det er viktig at lokalavisen kan tilby gode og effektive markedsføringsprodukter, men vi vil ikke gjøre det på bekostning av vår troverdighet.

Lukk

Et år på bibelskole er et liv med substans

Annonse fra Bibelskolen Substans

Tenker du at et år på bibelskole er en god ting å ta med seg i livet med Gud? Da er Bibelskolen Substans et bra valg for deg. Hos oss består hverdagen av undervisning, coaching, lærerik praksis og spennende utenlandsturer!

Siden skolen åpnet i 2012 har rundt 200 elever trådt over terskelen her i Bergen for rettledning videre i livet.

Bibelskolen Substans ble grunnlagt av Salt Bergenskirke, Pinsekirken Tabernaklet og Credokirken.

Ordet substans kommer fra latinsk og betyr noe som står under, noe som er bærende. Det gjenspeiler seg også i vårt ønske for elevene: At i løpet av det året de tilbringer på bibelskole hos oss vil få med seg et solid fundament og et spenstig springbrett videre i sine liv i etterfølgelse av Jesus. 

Godt samhold og et trivelig miljø er kjennetegn på Bibelskolen Substans

• Vurderer du et år på bibelskole og mener at dette er en god ting å ta med seg i livet med Gud?

Da er Bibelskolen Substans i Bergen et god valg for deg.


• Vi fokuserer på Kraftfull etterfølgelse av Jesus, Klar retning for livet og Tydelig tro.


• Et år på bibelskole, et liv med substans. 

Klare retningslinjer

Vårt bidrag til elevene består i solid undervisning, med et sterkt lag av lærere som vil gi kunnskap og visdom fra Bibelen og om livet i etterfølgelse av Jesus.

– Våre elever kommer fra hele Norge, fra Alta i nord til Kristiansand i sør, forteller rektor Johnny Omdal. Han har tidligere vært ungdomspastor i Rannesund Misjonskirke i tre år og deretter to år som pastor i Salem Misjonskirke. Rektoren har også reist mye som forkynner.

– Jeg elsker å se nye mennesker komme til tro på Jesus, bli standsatt og utrustet til tjeneste, fortsetter han med et smil. 

Praksis med mening

Elevene på Bibelskolen Substans tilbringer ikke bare dagene på skolebenken. Her er de nemlig også ute i praksis. Skolen har et tett samarbeid med meningheter i nærområdet, og elevene står fritt til å velge den menighet de selv ønsker. Om de allerede er del av en menighet, oppfordres elevene til å fortsette i denne. Formålet er at elevene skal danne et sterkere bånd til sin lokale menighet. De vil også være del av et sterkt fellesskap på denne måten.

I tillegg til dyktige lærere og praksis avholdes det foredrag og forelesninger fra gjestelærer. 

Skolens lidenskap er at de tilbyr sine elever en egen mentor, eller coach, med personlig oppfølging gjennom hele året. En gang i måneden treffer eleven sin personlige mentor, hvor dere snakker om hverdagen, livet, drømmer og framtiden.

– Vi utfordrer elevene ved å be de om å skrive noen linjer om hvilke verdier de har og hva disse vil gi dem videre i livet, sier Omdal. Vi sikter på at hver enkelt skal få personlig tid og hjelp til et sunt hverdagsliv og personlig utvikling fortsetter han. 

Tett samarbeid med engasjerte lærere gir god faglig utdannelse og en variert hverdag

Utrolig givende å være omgitt av lærere og elever som brenner for Jesus!

Bibelskolen Substans

Impulser fra menigheter i utlandet

Skoleåret foregår ikke bare i Norge. Et hvert menneske har behov, og ikke minst lyst, på impulser fra utlandet! To ganger i året pakker elever og lærere kofferten og setter kurs mot andre land.

Når høstmørket er ankommet Norge og det blåser friskt i Bergen går turen til London. Her venter besøk på Hillsong London og Holy Trinity Brompton, gudstjeneste, undervisning fra en pastor og naturligvis juleshopping.

Høydepunktet under studieåret er nok turen til Argentina, et unikt land med en variert kultur, fascinerende historie og opplevelser på rekke og rad. Elevene får med seg både bibelskole, hjelpearbeid, besøk hos menigheter, god mat og ikke minst: Et helt annerledes land! 

Skolen legger vekt på at hver enkelt elev skal få personlig tid til å reflektere over hva de vil med livet

Bibelskolen Substans fokuserer på Kraftfull etterfølgelse av Jesus, Klar retning for livet og Tydelig tro

– Vi vektlegger at det er naturlig for kristne å leve naturlig, og hjelper elevene med å finne en retning i livet, sier Omdal. Han understreker at det er naturlig å leve overnaturlig på en naturlig måte.
- Undervisningen er på ingen måte manipulerende, og elevene får mulighet til å stille spørsmål om livet og lærerne fokuserer på veiledning fremfor noe annet, avslutter han med et smil. 

Noe annet som skiller skolen fra andre bibelskoler er at elevene ikke bor på internat, men finner egen bopel i Bergen. Skolen har sentral beliggenhet, og sentrum er bare noen trikkestopp unna. Det anses som positivt at elevene bor utenfor skolen slik at de kan ta med seg lærdommen fra skolebenken ut i hverdagen og i møter med mennesker som ikke tror like mye som de selv.

Velkommen til et år på bibelskole, et liv med substans! 

Redaksjonen i Bergensavisen har ingen rolle i produksjonen av dette innholdet