Hva er innholdsmarkedsføring?

Innholdsmarkedsføring er et kommersielt annonseprodukt. Det betyr at det er en kommersiell aktør som skaper innhold som er av interesse for personer som virksomheten ønsker å nå ut til. Til dette kjøper de kommersiell markedsføringsplass i nettavisers annonsebilag, skilt fra redaksjonelt innhold.

God innholdsmarkedsføring gir leserne ny kunnskap og gode opplevelser. Gjennom dette bygges en relasjon mellom virksomheten og leseren, og virksomhetens omdømme og profil utvikles. Innholdet skal gi en merverdi for leseren, uavhengig av om man ønsker å forta kjøp. Innholdsmarkedsføring bruker tekst, bilder og eventuelt video som fortellerverktøy.

Hvorfor innholdsmarkedsføring?

For 100 år siden var det kontroversielt at avisen trykte annonser i avisen. Ved introduksjon var det for mange uvant. Siden det framgikk tydelig at annonsene ikke var redaksjonelt innhold, ble dette en viktig funksjon for lokalavisen av to årsaker. Det handlet om at lokalavisen kunne utvikle en arena som samlende torgfunksjon, en arena som førte til at lokale næringsdrivende nådde ut til sine kunder med sitt budskap. Derigjennom kunne de skape grunnlag for sin virksomhet og lokale arbeidsplasser.

I tillegg utgjorde annonsene for avisen viktig finansiering av journalistikk, samtidig som redaksjonell uavhengighet ble opprettholdt. Over tid har markedsføringen utviklet seg på mange måter, og særlig den digitale revolusjonen har åpnet for nye løsninger. Vår avis ønsker å utvikle seg med lokale annonsører, og gjør dette ved å tilby markedsføringsløsninger som gir annonsørene god effekt.

Innholdsmarkedsføring er i ferd med å etablere seg som et virkningsfullt markedsføringsprodukt i både internasjonale og nasjonale medier. Gjort på riktig måte, er det vår oppfatning at dette er et godt og viktig produkt som også lokale annonsører skal få tilgang til.

Hvordan ser vi forskjell?

Innholdsmarkedsføring er et rent kommersielt produkt. Redaksjonen i vår avis har ingenting med dette å gjøre. Derfor er det også viktig at leserne ser og forstår forskjellen på redaksjonelt og kommersielt innhold. Kravet til slikt skille understrekes tydelig i de etiske retningslinjene for medier, kalt Vær Varsom-plakaten, og særlig punkt 2.6.

Kommersielt innhold skal være tydelig merket. Dette er hos oss gjort med merking på forsiden, med ordet «Annonse» i bildet. Ved å klikke på saken, kommer leseren til en side som er vesentlig annerledes i utforming enn redaksjonelt innhold. Toppen av siden er merket med «Annonsebilag», og øverst i teksten ligger en merking av at innholdet er innholdsmarkedsføring. Virksomheten som er avsender av budskapet er tydelig merket med logo.l.

Tydelighet

For vår avis er det viktig at leserne umiddelbart ser og forstår forskjellen på innholdsmarkedsføring og ordinært redaksjonelt innhold. Akkurat som for 100 år siden er avisens redaksjonelle integritet og uavhengighet er usedvanlig viktig for oss. Dersom noen opplever at skillet og merkingen er utydelig, vil vi høre det så snart som mulig. Det er viktig at lokalavisen kan tilby gode og effektive markedsføringsprodukter, men vi vil ikke gjøre det på bekostning av vår troverdighet.

Lukk

La kroppen leve i Numedal

Annonse fra Idrettsskolen Numedal Folkehøgskole

Bøy, tøy og gøy! Velkommen til Idrettskolen Numedal folkehøgskole, skolen som liker å være aktiv. Hos oss får du et annerledes skoleår med trening, fag, vante og uvante arbeidsoppgaver til det beste for fellesskapet og ikke minst – mye moro.

Allerede i 1906 åpnet dørene på skolen for første elevkull. I 1986 gikk skolen over til en ren idrettsfolkehøgskole, og elevene har boblet over av idrettsglede siden den gang.

Med åtte aktive linjer er det ingen tvil om at det er noe for enhver å velge mellom. Treningsglad ungdom har tilgang til skolens flotte fasiliteter, som svømmebasseng, fotballbane, styrkerom, klatreanlegg, beachvolleyballbaner og dans- og fitnessaler.

For de som er glad i vintersport er alpinanlegg og skiløyper bare en kort kjøretur unna. 

Bøy, tøy og gøy står på timeplanen for ivrige turnere

• Idrettsskolen Numedal Folkehøgskole har spesialisert seg innen idrett. Vi har en faglig tyngde og dyktige lærere.

• Vi er en skole som liker å være aktiv.

• Hos oss får unge mennesker utfordringer som kan gi ny innsikt om deg selv og om deg selv sammen med andre.

• Her lærer du gjennom å gjøre.

• Velkommen til en skole som liker å være aktiv!


Følg oss på YouTube!  

Bevegelse i hverdagen

Lærer Hilde Grymyr har vært ansatt på skolen siden 1986, og fremhever skolens motto "La kroppen leve".

– Vi er laget for å være i bevegelse, rent fysisk, men også mentalt. Vi er en skole med humør, aktivitet og energi, som også gjenspeiler seg i trivselen hos de ansatte.

– Det handler ikke bare om å la kroppen leve, men også om følelser, tanker og fantasi – og alt dette samles i kroppen, fortsetter hun.

Linjen Movement Culture gir elevene mulighet til å utforske bevegelseskulturens mange disipliner og deres innvirkning på oss. Det er betegnelsen på et kollektiv av mennesker som verdsetter fysisk funksjon fremfor fysisk estetikk. Linjen passer for elever som vil se forbi enkelt disiplinene i ulike idretter, og heller ønsker å forstå kroppen, helse, prestasjon og fysisk kreativ uttrykkelse.

Stikkord for Movement Culture er allsidighet, og gjennom året vil du utvikle deg med ulike treningsformer som blant annet akrobatikk, dans, yoga, meditasjon, klatring og koordinasjon. Hovedmålet er å finne glede i bevegelse. 

Undervisning i den norske naturen

Kanskje foretrekker du et år med ekte opplevelser ute i den vakre norske naturen? På timeplanen står skog, fjell, vidder, topp, isbre, elv, vann og kyst. Da er LinjeX- Villmark perfekt for deg. Mer variert kan det ikke bli!

I tillegg tilbyr folkehøgskolen Fotball- Futsal, Functional Fitness, LinjeX- Action, Fitness -GX- Instruktør, Ledertrening og Ballsport. For elever som ikke kan sitte stille er det nok å velge mellom med andre ord.

– Skolen har så mange flotte anlegg så vi prøver å la hverdagen være på skolen, forteller Grymyr. Men vi bruker også andre fasiliteter, understreker hun ivrig. 

Norge er uten tvil et vakkert land og elevene nyter Kong Vinter

Motiverende idrettsglede

Fotballinjen reiser rundt og spiller kamper mot andre skoler. Grymyr kan stolt fortelle at Numedal i år vant NM i volleyball (mixed klassen) både for folkehøgskoler og videregående skoler. 

I tillegg reiser elevene utenlands på en fellestur til Lanzarote. Fotballinjen legger turen til Kypros for å trene under Spanias varme sol, så elevene får også impulser fra andre kulturer i løpet av skoleåret.

– Hos oss kan du bli motivert til videre studier og finne idrettsgleden gjennom kontakt og kommunikasjon med andre elever, sier Grymyr. 

Det er tøffe tak på fotballbanen når elevene møtes til dyst

La kroppen leve!

Idrettskolen Numedal Folkehøgskole

Et år på Numedal består av mye moro, trening, mange fag og nye venner fra hele landet. Skolemessigsett jobber du med fag som interesserer deg på dine premisser, men også sammen i et fellesskap. Humør og glede står i fokus, i en fin kombinasjon med alvor og seriøsitet.

Vekk konkurranse- og mestringsinstinktet i deg på Norges eneste frilynte idrettsfolkehøgskole! 

Redaksjonen i Bergensavisen har ingen rolle i produksjonen av dette innholdet