Hva er innholdsmarkedsføring?

Innholdsmarkedsføring er et kommersielt annonseprodukt. Det betyr at det er en kommersiell aktør som skaper innhold som er av interesse for personer som virksomheten ønsker å nå ut til. Til dette kjøper de kommersiell markedsføringsplass i nettavisers annonsebilag, skilt fra redaksjonelt innhold.

God innholdsmarkedsføring gir leserne ny kunnskap og gode opplevelser. Gjennom dette bygges en relasjon mellom virksomheten og leseren, og virksomhetens omdømme og profil utvikles. Innholdet skal gi en merverdi for leseren, uavhengig av om man ønsker å forta kjøp. Innholdsmarkedsføring bruker tekst, bilder og eventuelt video som fortellerverktøy.

Hvorfor innholdsmarkedsføring?

For 100 år siden var det kontroversielt at avisen trykte annonser i avisen. Ved introduksjon var det for mange uvant. Siden det framgikk tydelig at annonsene ikke var redaksjonelt innhold, ble dette en viktig funksjon for lokalavisen av to årsaker. Det handlet om at lokalavisen kunne utvikle en arena som samlende torgfunksjon, en arena som førte til at lokale næringsdrivende nådde ut til sine kunder med sitt budskap. Derigjennom kunne de skape grunnlag for sin virksomhet og lokale arbeidsplasser.

I tillegg utgjorde annonsene for avisen viktig finansiering av journalistikk, samtidig som redaksjonell uavhengighet ble opprettholdt. Over tid har markedsføringen utviklet seg på mange måter, og særlig den digitale revolusjonen har åpnet for nye løsninger. Vår avis ønsker å utvikle seg med lokale annonsører, og gjør dette ved å tilby markedsføringsløsninger som gir annonsørene god effekt.

Innholdsmarkedsføring er i ferd med å etablere seg som et virkningsfullt markedsføringsprodukt i både internasjonale og nasjonale medier. Gjort på riktig måte, er det vår oppfatning at dette er et godt og viktig produkt som også lokale annonsører skal få tilgang til.

Hvordan ser vi forskjell?

Innholdsmarkedsføring er et rent kommersielt produkt. Redaksjonen i vår avis har ingenting med dette å gjøre. Derfor er det også viktig at leserne ser og forstår forskjellen på redaksjonelt og kommersielt innhold. Kravet til slikt skille understrekes tydelig i de etiske retningslinjene for medier, kalt Vær Varsom-plakaten, og særlig punkt 2.6.

Kommersielt innhold skal være tydelig merket. Dette er hos oss gjort med merking på forsiden, med ordet «Annonse» i bildet. Ved å klikke på saken, kommer leseren til en side som er vesentlig annerledes i utforming enn redaksjonelt innhold. Toppen av siden er merket med «Annonsebilag», og øverst i teksten ligger en merking av at innholdet er innholdsmarkedsføring. Virksomheten som er avsender av budskapet er tydelig merket med logo.l.

Tydelighet

For vår avis er det viktig at leserne umiddelbart ser og forstår forskjellen på innholdsmarkedsføring og ordinært redaksjonelt innhold. Akkurat som for 100 år siden er avisens redaksjonelle integritet og uavhengighet er usedvanlig viktig for oss. Dersom noen opplever at skillet og merkingen er utydelig, vil vi høre det så snart som mulig. Det er viktig at lokalavisen kan tilby gode og effektive markedsføringsprodukter, men vi vil ikke gjøre det på bekostning av vår troverdighet.

Lukk

Læring og utvikling i et inspirerende miljø

Annonse fra Tertnes Videregående skole

Tertnes videregående skoles historie er lang og spennende. Toppidrettsgymnaset for sommeridretter har sett årskull etter årskull klatre på seierspallen og feire tre års endt skolegang. I 2014 feiret skolen sitt 50 års jubileum, og høsten 2018 er det nok en grunn til å juble: Tertnes har slått seg sammen med U. Pihl videregående skole og kan tilby sine elever noe nytt og spennende.

– Skolen spesialiseres, og vi kan tilby flere ressurser, et nytt og bredere faglig tilbud og moderne fasiliteter. Entusiasmen og gleden er ikke til å legge skjul på når rådgiver Terje Eiliv Skaar forteller om hva som venter elevene høsten 2018.  

Velkommen til nye Tertnes! Moderne, fresh og i friske farger. Lærere og elever gleder seg allerede til skolestart!

• Tertnes Videregående skole er en skole for læring og utvikling i et inspirerende miljø.

• Skolen er toppidrettsgymnas for sommeridretter i samarbeid med Olympiatoppen vest.

• Vi ser på hverandre som likeverdige og møter hverandre med omtanke og respekt.

• Opplæringen skal være tilpasset hver enkelt elev. Eleven skal oppleve tett oppfølging i næringslivet.

• Skolen vil gi eleven best mulig opplæring og grunnlag for utvikling slik at eleven blir i stand til å møte fremtidige utfordringer. 

Med målstreken i sikte

Ryktene om en sammenslåing, utvidelse av fag og bygging av nye anlegg begynte for rundt åtte år siden. I årenes løp har det nesten vært som et terrengløp, med noen enkle etapper og en del hindre underveis. Utviklingsplanene stoppet plutselig opp, og de ansatte ble usikre på sluttresultatet. Til slutt kom da Tertnes endelig over målstreken og lærerne kunne juble: Den nye skolen var et faktum!

For en skole som venter ungdommene her i Åsane: Et helt nytt idrettsanlegg, splitter nye klasserom og realfagsrom med nytt og moderne utstyr og et bredt og spennende faglig tilbud. Ikke minst entusiastiske lærere som gleder seg til å ta imot ungdommen og innvie dem i det sterke elevmiljøet som skolen er kjent for.

– Vi er stolte av å tilby noe som ikke alle andre har, understreker Skaar.

- Hos oss vil elevene få et programfagstilbud ingen andre i området kan matche, fortsetter han. 

Toppidrett øverst på pallen

Tertnes vil fortsatt være et toppidrettsgymnas for sommeridretter i samarbeid med Olympiatoppen, men utvider tilbudet med studiespesialisering innen idrettsfag og seks vanlige studiespesialiserende klasser. Vi tilbyr også Service og samferdsel som er et yrkesfaglig utdanningsprogram. 

Skolen tilbyr åtte realfag og 14 fag i språk, samfunnsfag og økonomi så det er ingen tvil om at elevene kan utforske et bredt spekter med variert og interessant lærdom de tre årene de tilbringer på Tertnes.

– Vi gleder oss til smelte sammen de to skolene til én kultur. Hos oss vektlegges elevdemokrati og læringsmiljø. Med andre ord skal vi være mye sammen og ha fokus på felles aktiviteter, smiler Skaar. 

Avslapping mellom fagene. På Tertnes er det fokus sosialt samhold og fellesskap

Kafé med faglig påfyll

Tertnes har fokus på at alle elevene skal trives på skolebenken, og har høye tall på elevundersøkelser når det kommer til trivsel. Kanskje ikke så rart siden det er et bredt utvalg aktiviteter for elevene. 

Skolen tilbyr to elevstyrte aktiviteter som bygger på sosialt ansvar. De har nemlig åpnet en kafé, som slett ikke er som andre kafeer. Det sosiale er der naturligvis, og de to kafeene er basert på faglig utbytte like mye som sosialt samvær. 

Hver tirsdag er det Mattekafé, hvor elever som trenger en hjelpende hånd i matte kan ankomme klare til dyst. På fredager er det Språkkafé,  et tilbud for minoritetsspråklige elever som ønsker å øve seg på å snakke norsk. Norskspråklige medelever har tatt initiativ til dette og driver aktiviteten. 

På hver kafé er det elever som tar seg av undervisning, og begge aktivitetene er blitt en hit. 

Et kafé besøk inkluderer også enkel servering, lett prat om alt og ingenting og mulighet til andre aktiviteter utenom skolebøkene – akkurat slik en kafé skal være!

Uten mat og drikke duger elevene ikke. Kantinen er et populært samlingssted for elevene

Læring og utvikling i et inspirerende miljø

Tertnes Videregående Skole visjon

Ved skolestart til høsten ser lærerne frem til å ønske elevene velkommen til et nytt skoleår til en fresh og moderne skole med og et stort og bredt fagutvalg.

– Vi har fokus på at elevene skal bli faglig trygge. Skolens visjon er at læring og utvikling skal finne sted i inspirerende miljø, sier Skaar energisk. Han utdyper at det viktigste i skolefellesskapet er mennesket og at de ansatte ser på mennesket som likeverdig og både elever og lærere møter hverandre med omtanke og respekt.

Ingen tvil om at Tertnes Videregående skole går for gull i årene som kommer! 

Redaksjonen i Bergensavisen har ingen rolle i produksjonen av dette innholdet