Hva er innholdsmarkedsføring?

Innholdsmarkedsføring er et kommersielt annonseprodukt. Det betyr at det er en kommersiell aktør som skaper innhold som er av interesse for personer som virksomheten ønsker å nå ut til. Til dette kjøper de kommersiell markedsføringsplass i nettavisers annonsebilag, skilt fra redaksjonelt innhold.

God innholdsmarkedsføring gir leserne ny kunnskap og gode opplevelser. Gjennom dette bygges en relasjon mellom virksomheten og leseren, og virksomhetens omdømme og profil utvikles. Innholdet skal gi en merverdi for leseren, uavhengig av om man ønsker å forta kjøp. Innholdsmarkedsføring bruker tekst, bilder og eventuelt video som fortellerverktøy.

Hvorfor innholdsmarkedsføring?

For 100 år siden var det kontroversielt at avisen trykte annonser i avisen. Ved introduksjon var det for mange uvant. Siden det framgikk tydelig at annonsene ikke var redaksjonelt innhold, ble dette en viktig funksjon for lokalavisen av to årsaker. Det handlet om at lokalavisen kunne utvikle en arena som samlende torgfunksjon, en arena som førte til at lokale næringsdrivende nådde ut til sine kunder med sitt budskap. Derigjennom kunne de skape grunnlag for sin virksomhet og lokale arbeidsplasser.

I tillegg utgjorde annonsene for avisen viktig finansiering av journalistikk, samtidig som redaksjonell uavhengighet ble opprettholdt. Over tid har markedsføringen utviklet seg på mange måter, og særlig den digitale revolusjonen har åpnet for nye løsninger. Vår avis ønsker å utvikle seg med lokale annonsører, og gjør dette ved å tilby markedsføringsløsninger som gir annonsørene god effekt.

Innholdsmarkedsføring er i ferd med å etablere seg som et virkningsfullt markedsføringsprodukt i både internasjonale og nasjonale medier. Gjort på riktig måte, er det vår oppfatning at dette er et godt og viktig produkt som også lokale annonsører skal få tilgang til.

Hvordan ser vi forskjell?

Innholdsmarkedsføring er et rent kommersielt produkt. Redaksjonen i vår avis har ingenting med dette å gjøre. Derfor er det også viktig at leserne ser og forstår forskjellen på redaksjonelt og kommersielt innhold. Kravet til slikt skille understrekes tydelig i de etiske retningslinjene for medier, kalt Vær Varsom-plakaten, og særlig punkt 2.6.

Kommersielt innhold skal være tydelig merket. Dette er hos oss gjort med merking på forsiden, med ordet «Annonse» i bildet. Ved å klikke på saken, kommer leseren til en side som er vesentlig annerledes i utforming enn redaksjonelt innhold. Toppen av siden er merket med «Annonsebilag», og øverst i teksten ligger en merking av at innholdet er innholdsmarkedsføring. Virksomheten som er avsender av budskapet er tydelig merket med logo.l.

Tydelighet

For vår avis er det viktig at leserne umiddelbart ser og forstår forskjellen på innholdsmarkedsføring og ordinært redaksjonelt innhold. Akkurat som for 100 år siden er avisens redaksjonelle integritet og uavhengighet er usedvanlig viktig for oss. Dersom noen opplever at skillet og merkingen er utydelig, vil vi høre det så snart som mulig. Det er viktig at lokalavisen kan tilby gode og effektive markedsføringsprodukter, men vi vil ikke gjøre det på bekostning av vår troverdighet.

Lukk

Hårfin utdanning

Annonse fra Norsk Frisørskole

Klippe, klippe, klippe! For kommende frisørspirer er det Norsk Frisørskole som gjelder! Skolen er en av Norges eldste frisørskoler og tilbyr en solid grunnutdanning i frisørfaget og faglærerne har stor faglig- og pedagogisk bakgrunn. Utdanningen vektlegger klipping, fargeteknikker, frisyreforming og kundebehandling. Klippe- og styling- glade studenter kan velge mellom fem ulike avdelinger for studier: Bergen, Oslo, Sandnes, Trondheim og Tromsø.

– Det er mange fordeler ved å ta frisørutdannelsen hos oss, forteller Trine M. Elden, rekrutteringsansvarlig i Raise Gruppen. Viktigst er naturligvis at du får en solid grunnutdannelse innen faget, men du blir også en del av et variert miljø fortsetter hun.

Norsk Frisørskole er et datterselskap av Raise Gruppen AS, med over 140 frisørsalonger i Norge og Sverige. Uansett hvor du bor i Norge er det sannsynligvis en salong i nærheten av deg. Raise Gruppen har to kjeder: Nikita Hair og HairShop (snart Sayso). 

Klippe, klippe, klippe! Lærlingene får god oppfølging av en erfaren frisør

• Norsk Frisørskole er en privat skole med høyt faglig nivå som tilbyr en solid grunnutdanning i frisørfag.

• Med over 20 års fartstid i bransjen er vi dermed Norges mest anerkjente skole.

• Flinke lærere og instruktører med et stort engasjement gjør undervisningen målrettet og lystbetont.

• Du får god oppfølgning og skolen gir deg et godt grunnlag for en videre karriere.

• Vi tilbyr tidsriktige og spennende studietilbud ved et utdanningsopplegg som er mest mulig lik hverdagen i en salong. 

Klipp, vask og friser i hverdagen

Som elev på Norsk Frisørskole går teori og praksis hånd i hånd. Du får brukt de kreative evnene dine og jobber med kunder under praksisen. Behandlingen du utfører i lærlingtiden er tett fulgt opp av en erfaren frisør. Med et slikt utgangspunkt føler elevene seg trygge og ivaretatt.

Hverdagen består av opplæring om hvordan du skal få andre til å føle seg vel og fin. Frisørfaget har lange tradisjoner og hver dag brukes til å frisere kvinner, menn og barn etter deres forutsetninger, behov og ønsker. Du utvikler dagsaktuelle frisyrer til både hverdag og spesielle anledninger.

Hos oss lærer du alt fra hvordan du skal holde saksen, fargeteori, føre håret under klippen, god arbeidsstilling, barbering, styling og makeup.

Kundegruppen varierer fra ung til gammel, kvinne til mann og barn til ungdom. Inn i salongen ankommer mennesker som ønsker alt fra enkel klipp til barbering til farging og brudefrisyrer. 

Hårfine grunner til frisøryrket

Livet som frisør er variert og spennende. Du får bruk for dine kreative evner hver dag og for hver kunde. Trendene endrer seg stadig så du har fritt spillerom for kreativ utfoldelse.

I salongene sitter latteren løst og praten går lett – både mellom frisører og kunder og frisørene seg mellom. Dine ferdigheter med saks, kam og farge får kunden til å føle seg vel, og du har høy status i samfunnet.

I følge en undersøkelse gjort av britiske City & Guilds er det nettopp frisører som er lykkeligst på jobb. Trivsel på arbeidsplassen er jo en essensiell del av livet ditt – det er jo tross alt her du skal tilbringe mesteparten av tiden din. Som lærling får du også betalt under opplæringen.


Rett makeup og påføring er en kunst, og øvelse gjør mester

Ettertraktet på markedet

Etterspørsel av frisører er meget stor i Norge og lønnsbetingelsene generelt gode. Best – og tryggest av alt – frisøryrket er dessuten en av de få bransjene der håndverket ikke kan erstattes med ny teknologi. Eneste du trenger å tenke på er å holde deg oppdatert om de siste trender til enhver tid.

– I frisørbransjen er det mange utviklingsmuligheter, understreker Elden. Når du jobber i vårt store konsept (Raise Gruppen) er mulighetene uendelige, fortsetter hun med et smil. Innenfor hver av de to kjedene er det gode muligheter for å klatre på rangstigen. Du kan videreutdanne deg til stylist, bygge på med pedagogikk, jobbe som frisørlærer eller ta et Mesterbrev. Sistnevnte innebærer at du lærer mer om ledelse, markedsføring, økonomi og yrkesteori, og kan dermed drive din egen salong

Vakre omgivelser i Bergen

Ett av Norsk Frisørskoles studiesteder ligger midt i vakre Bergen. Her venter dyktige instruktører, som også jobber som frisører, på å ta imot studenter som ønsker å utdanne seg innen frisørfaget.

Daglig leder Sølvi Bjørnevoll, har jobbet på skolen siden 2004. Hun har lang erfaring innen faget, i tillegg til å være nominert og vinner av flere fotokonkurranser. Hun deltok nylig i en konkurranse i London med Wella og har mesterbrev. 

  

Som frisør får du utfoldet din kreative side og kommer i kontakt med kundene på en personlig måte

Frisører assosieres med kreativitet, sosialt og fleksibelt - men dette er bare noen av fordelene med frisøryrket

Norsk Frisørskole

– På alle våre fem studiesteder utdanner vi frisører som uthever seg, enten det er som nominert eller vinnere av ulike kategorier og priser, sier Elden stolt.

Skolen har oppstart to ganger i året: Januar og august. Etter fem måneder på skolebenken er det læretid som venter på klippeglade studenter.

Vi elsker faget vårt, vi elsker å undervise ferske frisørspirer! 

Redaksjonen i Bergensavisen har ingen rolle i produksjonen av dette innholdet