Hva er innholdsmarkedsføring?

Innholdsmarkedsføring er et kommersielt annonseprodukt. Det betyr at det er en kommersiell aktør som skaper innhold som er av interesse for personer som virksomheten ønsker å nå ut til. Til dette kjøper de kommersiell markedsføringsplass i nettavisers annonsebilag, skilt fra redaksjonelt innhold.

God innholdsmarkedsføring gir leserne ny kunnskap og gode opplevelser. Gjennom dette bygges en relasjon mellom virksomheten og leseren, og virksomhetens omdømme og profil utvikles. Innholdet skal gi en merverdi for leseren, uavhengig av om man ønsker å forta kjøp. Innholdsmarkedsføring bruker tekst, bilder og eventuelt video som fortellerverktøy.

Hvorfor innholdsmarkedsføring?

For 100 år siden var det kontroversielt at avisen trykte annonser i avisen. Ved introduksjon var det for mange uvant. Siden det framgikk tydelig at annonsene ikke var redaksjonelt innhold, ble dette en viktig funksjon for lokalavisen av to årsaker. Det handlet om at lokalavisen kunne utvikle en arena som samlende torgfunksjon, en arena som førte til at lokale næringsdrivende nådde ut til sine kunder med sitt budskap. Derigjennom kunne de skape grunnlag for sin virksomhet og lokale arbeidsplasser.

I tillegg utgjorde annonsene for avisen viktig finansiering av journalistikk, samtidig som redaksjonell uavhengighet ble opprettholdt. Over tid har markedsføringen utviklet seg på mange måter, og særlig den digitale revolusjonen har åpnet for nye løsninger. Vår avis ønsker å utvikle seg med lokale annonsører, og gjør dette ved å tilby markedsføringsløsninger som gir annonsørene god effekt.

Innholdsmarkedsføring er i ferd med å etablere seg som et virkningsfullt markedsføringsprodukt i både internasjonale og nasjonale medier. Gjort på riktig måte, er det vår oppfatning at dette er et godt og viktig produkt som også lokale annonsører skal få tilgang til.

Hvordan ser vi forskjell?

Innholdsmarkedsføring er et rent kommersielt produkt. Redaksjonen i vår avis har ingenting med dette å gjøre. Derfor er det også viktig at leserne ser og forstår forskjellen på redaksjonelt og kommersielt innhold. Kravet til slikt skille understrekes tydelig i de etiske retningslinjene for medier, kalt Vær Varsom-plakaten, og særlig punkt 2.6.

Kommersielt innhold skal være tydelig merket. Dette er hos oss gjort med merking på forsiden, med ordet «Annonse» i bildet. Ved å klikke på saken, kommer leseren til en side som er vesentlig annerledes i utforming enn redaksjonelt innhold. Toppen av siden er merket med «Annonsebilag», og øverst i teksten ligger en merking av at innholdet er innholdsmarkedsføring. Virksomheten som er avsender av budskapet er tydelig merket med logo.l.

Tydelighet

For vår avis er det viktig at leserne umiddelbart ser og forstår forskjellen på innholdsmarkedsføring og ordinært redaksjonelt innhold. Akkurat som for 100 år siden er avisens redaksjonelle integritet og uavhengighet er usedvanlig viktig for oss. Dersom noen opplever at skillet og merkingen er utydelig, vil vi høre det så snart som mulig. Det er viktig at lokalavisen kan tilby gode og effektive markedsføringsprodukter, men vi vil ikke gjøre det på bekostning av vår troverdighet.

Lukk

Hårfin eleganse for bryllupsgjestene

Annonse fra TTE Klær og Klipp

Skal du i bryllup? Vi introduserer helhetskonseptet til TTE Klær & Klipp.

Adresse
Håkonsgaten 25, 5015 Bergen


Åpningstider
Mandag: Stengt
Tirsdag – onsdag: 10:00 – 17:00
Torsdag: 11.00 – 19:00
Fredag: 10:00 – 16:00
Lørdag: 10:00 - 15:00

Ved å bruke vår tverrfaglige kompetanse vil vi hjelpe deg med å finne det rette antrekket og de riktige fargevalgene både når det gjelder hår, klær og makeup.

Hos oss får du hjelp til å finne den lekreste kjolen fra Joseph Ribkoff, matchende makeup med veiledning og ikke minst planlegging, eventuelt fornying, av din frisyre til bryllupet.  

Vi tilbyr to pakker, som begge passer fint før bryllup:

Venninnepakken
Gode øyeblikk skal deles med gode venner og passer utmerket for en kveld med jentene. 

Lokalet er åpnet kun for dere slik at venninnene kan slappe av og skape hyggelige minner. 

Pakken inkluderer bobler i glasset, prøving av klær og dere får tips om hår og makeup. Vi snakker også om farger, fasonger og stil. 

I butikken har vi et stort utvalg av kjoler som passer til et bryllup. Med noe godt i glasset og en avslappet atmosfære vil jentegjengen ha en hyggelig kveld med kjoleprøving og tips og råd for hår og sminke.


Veiledningspakken
En privat time gir en avslappet og hyggelig tid på tomannshånd med våre kunder og er ment kun for deg. Her fokuserer vi på makeup med veiledning, hårkonsultasjon og klær. I den timelange veiledningen legger vi makeup, lærer deg om dine farger og oppbygging av sminken. Du får også råd om hvilke frisyrer og farger som kler deg samt sammensetning av ulike antrekk og veiledning av farger og fasonger.

Både Venninnepakken og Veiledningspakken kan bestilles på lørdager. 

TTE Klær og Klipp

• TTE står for Tillit, Trygghet og Engasjement.

• Kom til oss å få en god opplevelse. Vi er her for deg. 

Redaksjonen i Bergensavisen har ingen rolle i produksjonen av dette innholdet