Hva er innholdsmarkedsføring?

Innholdsmarkedsføring er et kommersielt annonseprodukt. Det betyr at det er en kommersiell aktør som skaper innhold som er av interesse for personer som virksomheten ønsker å nå ut til. Til dette kjøper de kommersiell markedsføringsplass i nettavisers annonsebilag, skilt fra redaksjonelt innhold.

God innholdsmarkedsføring gir leserne ny kunnskap og gode opplevelser. Gjennom dette bygges en relasjon mellom virksomheten og leseren, og virksomhetens omdømme og profil utvikles. Innholdet skal gi en merverdi for leseren, uavhengig av om man ønsker å forta kjøp. Innholdsmarkedsføring bruker tekst, bilder og eventuelt video som fortellerverktøy.

Hvorfor innholdsmarkedsføring?

For 100 år siden var det kontroversielt at avisen trykte annonser i avisen. Ved introduksjon var det for mange uvant. Siden det framgikk tydelig at annonsene ikke var redaksjonelt innhold, ble dette en viktig funksjon for lokalavisen av to årsaker. Det handlet om at lokalavisen kunne utvikle en arena som samlende torgfunksjon, en arena som førte til at lokale næringsdrivende nådde ut til sine kunder med sitt budskap. Derigjennom kunne de skape grunnlag for sin virksomhet og lokale arbeidsplasser.

I tillegg utgjorde annonsene for avisen viktig finansiering av journalistikk, samtidig som redaksjonell uavhengighet ble opprettholdt. Over tid har markedsføringen utviklet seg på mange måter, og særlig den digitale revolusjonen har åpnet for nye løsninger. Vår avis ønsker å utvikle seg med lokale annonsører, og gjør dette ved å tilby markedsføringsløsninger som gir annonsørene god effekt.

Innholdsmarkedsføring er i ferd med å etablere seg som et virkningsfullt markedsføringsprodukt i både internasjonale og nasjonale medier. Gjort på riktig måte, er det vår oppfatning at dette er et godt og viktig produkt som også lokale annonsører skal få tilgang til.

Hvordan ser vi forskjell?

Innholdsmarkedsføring er et rent kommersielt produkt. Redaksjonen i vår avis har ingenting med dette å gjøre. Derfor er det også viktig at leserne ser og forstår forskjellen på redaksjonelt og kommersielt innhold. Kravet til slikt skille understrekes tydelig i de etiske retningslinjene for medier, kalt Vær Varsom-plakaten, og særlig punkt 2.6.

Kommersielt innhold skal være tydelig merket. Dette er hos oss gjort med merking på forsiden, med ordet «Annonse» i bildet. Ved å klikke på saken, kommer leseren til en side som er vesentlig annerledes i utforming enn redaksjonelt innhold. Toppen av siden er merket med «Annonsebilag», og øverst i teksten ligger en merking av at innholdet er innholdsmarkedsføring. Virksomheten som er avsender av budskapet er tydelig merket med logo.l.

Tydelighet

For vår avis er det viktig at leserne umiddelbart ser og forstår forskjellen på innholdsmarkedsføring og ordinært redaksjonelt innhold. Akkurat som for 100 år siden er avisens redaksjonelle integritet og uavhengighet er usedvanlig viktig for oss. Dersom noen opplever at skillet og merkingen er utydelig, vil vi høre det så snart som mulig. Det er viktig at lokalavisen kan tilby gode og effektive markedsføringsprodukter, men vi vil ikke gjøre det på bekostning av vår troverdighet.

Lukk

Slottsbryllup i historiske omgivelser

Annonse fra Fjordslottet Hotell

Idylliske, vakre og ikke minst romantiske omgivelser setter den perfekte rammen rundt denne spesielle dagen. Ruvende på en høyde over fjorden finner du Fjordslottet, et hotell med historisk sus og eleganse.

Fjordslottet hotell er kjent som en liten perle, hvor brudeparet og deres gjester står i fokus. Våre flotte og tradisjonsrike lokaliteter setter en unik og romantisk ramme for bryllupet hele året. De naturskjønne omgivelsene danner den perfekte kulisse på brudebildene. Dere kan gifte dere i slottshagen når solen skinner eller inne i vårt lune hotell om været ikke spiller på lag. Nærmeste kirke er fem minutter unna og ligger idyllisk til ved fjorden. Mange av våre gjester gifter seg i Bergen eller omegn, for så å komme til oss etter vielsen for bryllupsfeiring og festmiddag.

Vinterbryllupet blir også en vakker begivenhet, med levende lys og lykter i snøen.

Flere og flere par gir hverandre sitt ja hos oss, som resulterer i et flott minne for både brudeparet og gjestene. 


For å sette prikken over i’en på en allerede spesiell dag er det mulig å ankomme sjøveien. Vi er behjelpelige med å finne de beste løsningene for transport og overnatting.

I vår herskapsbolig er det 40 rom og egen brudesuite. 

Dagen derpå samles alle til en god frokost for å mimre om gårsdagens begivenheter.

Vi har lokaler for både små og store bryllup. Våre selskapslokaler Holms & Hambro er ideelle for bryllup fra 70-130 gjester. Velsmakende retter settes sammen etter brudeparets ønsker og behov.

Ved å legge arrangementet for bryllupsdagen til Fjordslottet vil dere få en komplett pakke, som kan inkludere alt fra seremoni, fest og overnatting. Rundt Fjordslottet er det også mange flotte fotospots for bryllupsfotograferingen. Vi har lang erfaring med å arrangere bryllup og kvalitetssikrer hver detalj av arrangementet slik at både brudepar og gjester får en dag de aldri glemmer.

På Fjordslottet har vi kun ett fokus: Brudeparet og deres gjester!

Fjordslottet Hotell

• En unik opplevelse 20 minutter fra Bergen sentrum!

• Fjordslottet Hotell ligger på Osterøy.

• Fjordslottet Hotell har over 160 års historie, og ble bygget i 1851.

• Vi tilbyr overnatting, og arrangerer både store og små selskaper, møter og konferanser.

• Vi har 41 rom og ligger fint til nær fjord, fjell og natur.

• Vi håper vi får gleden av å være vertskap for deg og dine gjester. 

Redaksjonen i Bergensavisen har ingen rolle i produksjonen av dette innholdet