Hva er innholdsmarkedsføring?

Innholdsmarkedsføring er et kommersielt annonseprodukt. Det betyr at det er en kommersiell aktør som skaper innhold som er av interesse for personer som virksomheten ønsker å nå ut til. Til dette kjøper de kommersiell markedsføringsplass i nettavisers annonsebilag, skilt fra redaksjonelt innhold.

God innholdsmarkedsføring gir leserne ny kunnskap og gode opplevelser. Gjennom dette bygges en relasjon mellom virksomheten og leseren, og virksomhetens omdømme og profil utvikles. Innholdet skal gi en merverdi for leseren, uavhengig av om man ønsker å forta kjøp. Innholdsmarkedsføring bruker tekst, bilder og eventuelt video som fortellerverktøy.

Hvorfor innholdsmarkedsføring?

For 100 år siden var det kontroversielt at avisen trykte annonser i avisen. Ved introduksjon var det for mange uvant. Siden det framgikk tydelig at annonsene ikke var redaksjonelt innhold, ble dette en viktig funksjon for lokalavisen av to årsaker. Det handlet om at lokalavisen kunne utvikle en arena som samlende torgfunksjon, en arena som førte til at lokale næringsdrivende nådde ut til sine kunder med sitt budskap. Derigjennom kunne de skape grunnlag for sin virksomhet og lokale arbeidsplasser.

I tillegg utgjorde annonsene for avisen viktig finansiering av journalistikk, samtidig som redaksjonell uavhengighet ble opprettholdt. Over tid har markedsføringen utviklet seg på mange måter, og særlig den digitale revolusjonen har åpnet for nye løsninger. Vår avis ønsker å utvikle seg med lokale annonsører, og gjør dette ved å tilby markedsføringsløsninger som gir annonsørene god effekt.

Innholdsmarkedsføring er i ferd med å etablere seg som et virkningsfullt markedsføringsprodukt i både internasjonale og nasjonale medier. Gjort på riktig måte, er det vår oppfatning at dette er et godt og viktig produkt som også lokale annonsører skal få tilgang til.

Hvordan ser vi forskjell?

Innholdsmarkedsføring er et rent kommersielt produkt. Redaksjonen i vår avis har ingenting med dette å gjøre. Derfor er det også viktig at leserne ser og forstår forskjellen på redaksjonelt og kommersielt innhold. Kravet til slikt skille understrekes tydelig i de etiske retningslinjene for medier, kalt Vær Varsom-plakaten, og særlig punkt 2.6.

Kommersielt innhold skal være tydelig merket. Dette er hos oss gjort med merking på forsiden, med ordet «Annonse» i bildet. Ved å klikke på saken, kommer leseren til en side som er vesentlig annerledes i utforming enn redaksjonelt innhold. Toppen av siden er merket med «Annonsebilag», og øverst i teksten ligger en merking av at innholdet er innholdsmarkedsføring. Virksomheten som er avsender av budskapet er tydelig merket med logo.l.

Tydelighet

For vår avis er det viktig at leserne umiddelbart ser og forstår forskjellen på innholdsmarkedsføring og ordinært redaksjonelt innhold. Akkurat som for 100 år siden er avisens redaksjonelle integritet og uavhengighet er usedvanlig viktig for oss. Dersom noen opplever at skillet og merkingen er utydelig, vil vi høre det så snart som mulig. Det er viktig at lokalavisen kan tilby gode og effektive markedsføringsprodukter, men vi vil ikke gjøre det på bekostning av vår troverdighet.

Lukk

Gikk fra toere til toppkarakterer

Annonse fra Metis Privatistskole

Maren er 21 år og kommer fra Bergen. I helgene jobber hun som resepsjonist på et hotell og i ukedagene som familieassistent for en 6 år gammel jente. I tillegg til å jobbe har hun tatt opp fag ved Metis Privatistskole for å komme inn på drømmestudiet: Politihøgskolen.

– På videregående var jeg lite motivert og i enkelte fag slet jeg med å få med meg det som ble lært vekk. Jeg ante ikke hva jeg ønsket å bli, og hadde dermed ingen konkrete mål, noe som igjen gjorde det vanskelig å finne motivasjonen jeg trengte. Etter videregående tok jeg et år i militæret, først her fant jeg ut at jeg ønsket å søke politihøgskolen. Jeg søkte og besto opptakskravene, men røk på slutten da jeg ikke hadde høy nok poengsum i samordna opptak, så da bestemte jeg meg for å gjøre noe med det.

Hos Metis får du:

· Klasseromsundervisning med engasjerte lærere

· Gratis prøveeksamen i skriftlige fag

· Eksamens prepp i alle muntlige fag

· Gratis leksehjelp i matematikk

· Karaktergaranti – bedre karakterer eller pengene tilbake

· Rett til støtte fra Lånekassen

· Gratis tilgang til Microsoft Office 365 og Adobepakken

· Gratis digitalt Geogebra-kurs

Har du noen spørsmål kan du selvsagt bestille gratis rådgivning.

God hjelp fra rådgiver

– Jeg hadde hørt veldig mye bra om Metis og valgte derfor å bestille en gratis rådgivningstime på skolen. Ved hjelp av rådgiver Jeanette fant vi ut at det ville lønne seg for meg å ta opp naturfag og geografi. Dette tok jeg på et semester.

Naturfag og geografi var fag jeg som 16 åring ikke hadde noe interesse for og som jeg på den tiden fant veldig utfordrende å henge med i. Jeg endte dermed opp med karakter 2 i begge fagene. Med tanke på erfaringen jeg satt igjen med fra videregående i de fagene var jeg ganske skeptisk til om jeg ville få det til. Jeg husket faktisk ingenting igjen av det som var pensum.

Dyktige lærere

– Men med god hjelp fra utrolig dyktige lærere og mye jobbing, gikk det over all forventning. Jeg klarte 6 i naturfag og 5 i geografi! For min del var det viktig med god oppfølging. Med Tom i naturfag og Morten i geografi gledet jeg meg til å dra på undervisningene, noe som for meg var helt overraskende ettersom jeg på videregående ikke fikk med meg noe i disse fagene og ikke hadde noe interesse av dem. Tom og Morten er lærere som virkelig viser genuin interesserte for at du skal få til ditt beste. De er utrolig flinke til å forklare selv de vanskeligste ting på en enkel og morsom måte. Dette er to lærere som virkelig har valgt riktig yrke. De er også flinke til å gjøre undervisningen eksamensrettet. 

Det å ta opp fag ved Metis har gitt meg en vanvittig motivasjon og selvtillit.

Marens anbefalinger

– Jeg vil anbefale alle som ønsker å ta opp fag til å ta en prat med rådgiver på Metis Privatistskole. For min del var det et stort løft. Rådgiveren gjorde meg veldig motivert og ga meg en opplevelse av at dette skulle jeg få til. Det er også godt å ha en god følelse på at man har valgt de fagene man får mest mulig utbytte av, slik at man unngår å kaste bort et semester, eller mer, ved å ha valgt feil.

– Jeg vil anbefale å dra på alle undervisningene, være aktiv og følge godt med når man er der, det får man vanvittig mye ut av. For min del hjalp det også å lese seg godt opp på det man visste at man skulle gå igjennom på neste undervisning, da er det mye kjekkere å være på timene. Man får fantastisk oppfølgning på skolen av lærerne, men det er også viktig at man jobber selvstendig og strukturert når man er hjemme, men like viktig er det med gode pauser innimellom slagene!

Det å ta opp fag ved Metis har gitt meg en vanvittig stor motivasjon og selvtillit med tanke på høyere utdanning. Jeg har gått fra å ha liten glede av å lære, til å glede meg til undervisning og få glede av den selvstendige jobbingen det kreves at man gjør hjemme. Jeg har også utviklet en studieteknikk som funker veldig bra for meg, og som jeg kan ta med meg videre. Metis Privatistskole er den beste skolen jeg har gått på. Derfor vil jeg anbefale alle som ønsker å ta opp fag til å velge Metis.

Med god hjelp fra utrolig dyktige lærere og mye jobbing, gikk det over all forventning.

Karaktergaranti

– Karaktergarantien er også enda en god grunn til å velge denne skolen. Skulle man være uheldig på eksamen og ende opp med samme karakter som man hadde fra før, og sett at man har vært på alle undervisningene, så får man faktisk pengene tilbake. Det er et utrolig godt tilbud, for ting kan jo skje, og da er det kjipt å føle at man har kastet bort masse penger.

Travel hverdag

– Hverdagen min da jeg tok opp fag var ganske hektisk. Jeg hadde to jobber, undervisning to ganger i uken i tillegg til at jeg jobbet hardt med fagene hjemme. Jeg jobbet med skole fra klokken 08:00 og frem til 12:00 da jeg skulle på jobb. Etter jobb var jeg ofte sliten, og på de dagene jeg ikke var på undervisning etter jobb hadde jeg en regel om at jeg i allefall skulle lese én eller to timer.

For meg ble det lange dager med jobb og mye arbeid med skole. Min opplevelse er at det er tungt når det først står på, men jeg hadde også mye glede av det jeg lærte og i tillegg så går det faktisk veldig fort. Plutselig så er eksamensdagen der, og da er det virkelig verdt det.

Planene fremover

– Til våren skal jeg ta opp psykologi og sosialkunnskap, og går det bra her satser jeg på Politihøgskolen til høsten.

Metis Privatistskole hjelper deg inn på høyere utdanning. Ønsker du å ta opp fag, forbedre vitnemålet ditt eller oppnå generell studiekompetanse? Ta fagene du trenger på Metis Privatistskole! Etter å ha hjulpet tusenvis av privatister frem mot eksamen vet de at deres dyktige lærere og undervisningsopplegg fungerer. Derfor tilbyr de også karaktergaranti – bedre karakter eller pengene tilbake! Metis har privatistskoler i Bergen, Oslo, Stavanger og Sandnes, samt Metis Nettstudier. 

Redaksjonen i Bergensavisen har ingen rolle i produksjonen av dette innholdet