Annonsørinnhold i samarbeid med Montér Minde Florvaag Bruk

Hva er dette?

 
 

Dette bør du tenke på ved valg av kjøkken?

Ønsker du et tradisjonelt kjøkken, eller liker du ny teknologi, smarte løsninger og moderne farger? Valget er ditt.

Annonsørinnhold i samarbeid med Montér Minde Florvaag Bruk

I dag finnes det en hel verden av forskjellige kjøkkenløsninger. Vi har snakket med avdelingsleder Janne Eriksen ved Montér Kjøkkensenter Minde om valg av kjøkken til hjemmet.

– Hvis jeg skulle kjøpt meg kjøkken i dag, ville jeg tenkt på valg av farge, kvalitet og deretter lett etter praktiske løsninger. Jeg ville videreført det som er bra med kjøkkenet jeg har i dag, og gjort endringer på ting jeg ikke er like fornøyd med, sier Eriksen.

 

Samlingssted

Det er viktig å bruke god tid på planlegging av et kjøkken da dette er noe du gjerne skal beholde i mange år fremover.

– Du må ta stilling til om kjøkkenet skal være et samlingssted for familien. Om det skal være et lukket rom, eller om det skal være åpen løsning, forteller hun.

Du får profesjonell hjelp til dette når du bestiller tegnetime sammen med en kjøkkenleverandør. Gjennom en 3D tegninger får du raskt et godt inntrykk av hvordan sluttresultatet vil bli.

Hvitt er safe

Montér Kjøkkensenter Minde er leverandør av kvalitetskjøkken fra Danske AUBO. De leverer både kjøkken, bad og garderobe. AUBO leverer hele møbel til kjøkkenet. Dette korter ned monteringstiden både for montør og kunde.

Per i dag selger bedriften flest hvite kjøkken, og hvitt vil være et sikkert valg i mange år framover, sier eksperten.

Kjøkkenmøbler i mørke farger er også en trend som holder seg godt, mens vegger og kjøkken i tre struktur er på vei inn. Det samme gjelder bruk av betong på gulv og som møbler.

Praktisk design

Opp gjennom de siste årene har kjøkken designet utviklet seg til å inneholde mange forskjellige løsninger som skal gjøre det mest mulig praktisk og brukervennlig. Komfyren blir i dag plassert i høyskap som gir korrekt arbeidshøyde. I tillegg har skuffer kommet som erstatning for skap.

– Skuffer er mer praktisk i bruk enn skap med hyller. Når du trekker skuffen ut har du god oversikt over alle tingene som er i skuffen, sier Janne Eriksen hos Montér.

Det er godt mulig å få et kjøkken til rundt 50 000 kroner, men i gjennomsnitt spanderer bergenserne om lag 150 000 kroner på et kjøkken.

VENTILATOR: Det finnes i dag mange ventilatorløsninger for kjøkkenet. De som ikke velger overskap på kjøkkenet lar ventilatoren være et ”smykke” på veggen. Du får også ventilator integrert i ovnsplaten som på bildet.

Ovn til kokken

I dag er platetopper og kjøkkenovnene som datamaskiner å regne. De tilbyr programmer for matretten du ønsker å tilbedre. Noen komfyrer har også eget vaskeprogram (pyrolyse) Du bare stiller inn og etter en stund har du ren ovn.

– Når du skal velge platetopp må du vite om du klarer deg med fire kokepunkter, eller om du behøver flere. Du må også ta stilling til om du ønsker ventilator integrert i komfyren, eller om den skal stå utenfor, sier Eriksen. Flere ønsker i dag at ventilatoren er et smykke i rommet.

Når det gjelder komfyr får kan du i dag komfyrer med mulighet både for varmluft, damp, micro og SousVide. Da kan du lage mat og bakverk som på en restaurant.

 

 

 

 

 

 

Del artikkelen på Facebook