Annonsørinnhold i samarbeid med Fløyen

Hva er dette?

 
 

Inviterer til tidenes fotokonkurranse

Bergenser og stril gikk mann av huse og sørget for at sykkel-VM ble tidenes folkefest. Nå kan du vinne tur for to til VM i Innsbruck i 2018. Konkurransen avsluttes fredag klokken 24.00.

Annonsørinnhold i samarbeid med Fløyen

FOTOKONKURRANSE SYKKEL-VM

Last opp dine beste bilder til emneknagg #fløyenvm på Instagram.

Fotokonkurransen avsluttes fredag 8. juni klokken 24.00.

JURYEN BESTÅR AV:

Sverre Hjørnevik (fotograf), Thor Hushovd (proffsyklist) og Guro Øvsthus (Fløibanen).

Hver uke nomineres tre bilder. De nominerte blir kontaktet og får en familiebillett til Fløibanen. Fotokonkurransen avsluttes med at det kåres tre vinnere blant de ni nominerte bildene.

Premier:

1: Tur for to til sykkel-VM i 2018.

2: Fløyen-sykkel.

3: Fløyen-kolleksjon fra Bergans. Inneholder bukse og jakke.


Det var magi, dramatikk, folkeliv, allsang og fest.

Leder for aktivitetsavdelingen Guro Øvsthus og direktør Anita Nybø i Fløibanen AS inviterer til fotokonkurranse slik at folk fra Bergen-regionen igjen kan hente opp de gode minnene fra den ni dager lange folkefesten i september i fjor.

– Stemningen var helt elektrisk fra start til slutt. Jeg husker spesielt godt individuelt temporitt med klatreetappen til Fløyen. Folk var her fra tidlig morgen. Noen hadde til og med overnattet i telt og hengekøyer for å sikre seg orkesterplass til målgang på Fløyen. 

VM-magi

Det hele startet søndag 17. september med lagtempo fra Ravnanger på Askøy til Festplassen i Bergen.

Allerede da fikk vi den første smakebiten på hvilken gedigen fest vi kunne forvente oss. Bergensere og striler stilte opp i tusentalls langs løypen med norske flagg og heiet fram syklistene.

Individuell tempo for menn med klatreetappe opp Fløyen ble en spektakulær affære. Det enorme folkehavet langs løypen bar proffsyklistene opp de tøffe bakkene. Sykkelverden har ikke sett liknende engasjement i VM-sammenheng tidligere.

Det hele ble avsluttet med en thriller av en sluttspurt der vår egen Alexander Kristoff til slutt måtte se seg slått på målstreken av Peter Sagan fra Slovakia.

Det ble en fest som skrev seg rett inn i idrettshistorien og skapte en helt ny standard for landeveisritt i Norge med tanke på stemning og folkeliv.

Fjernsynsbilder som viste syklister, tilskuere og knallvakker vestlandsnatur gikk over hele verden og sørget for vestlandsreklame verd millioner.

Du kan laste opp dine beste bilder til emneknagg #fløyenvm på Instagram.

 

Fotokonkurranse

– Jeg får ennå gåsehud når jeg tenker tilbake på disse dagene. Det var helt ellevilt. Nå oppfordrer vi folk til å sende inn bilder til fotokonkurransen, slik at vi kan gjenskape den flotte stemningen, sier Øvsthus.

Fløibanen ønsker et variert utvalg av bilder som viser helheten av VM. Fotografier av syklister, publikum langs landeveien, på Askøybroen, i Øygarden, livet i sentrum, klatreetappen opp Fløyen, Salmon Hill, bilder av vestlandsnatur og alt som kan fortelle noe om den ni dager lange sykkelfesten.

Alle bildene som kommer inn kan sees på Instagram og det vil bli laget en egen fotoutstilling med bilder som deltar i konkurransen.

Ta i bruk sykkelen

Gjennom fotokonkurransen vil Fløibanen skape oppmerksomhet rundt arven etter VM.

– Vi håper at bildene kan stimulere folk til å ta sykkelen i bruk og minnes den fantastiske folkefesten under VM. Nå er det vår og glimrende forhold for sykling, sier Øvsthus.

Klatreetappen fra VM-løypen er fortsatt populær. Daglig kjemper ivrige syklister seg opp til Fløyen fra nedre stasjon på Fløibanen, i konkurranse med seg selv eller andre på det populære Strava-segmentet.

På Fløyen

Fra 1. mai til 1. oktober er det utleie av terrengsykler på Fløyen slik at folk kan ta en tur i den flotte naturen på byens tak.

Sykkelrittet Fløyen Opp arrangeres 8. september og er en sykkelstafett rettet mot bedrifter og vennegjenger. Stafetten ble arrangert for første gang i forkant av sykkel VM i fjor med 50 deltakende lag. I år blir Fløyen Opp arrangert i samarbeid med NCF Region Vest. 

 

Fløyen

Del artikkelen på Facebook