Annonsørinnhold fra Romerike Folkehøgskole

Hva er dette?

 
 

Lev livet på scenen

Du trenger ikke gå rundt med en drøm om å bli den neste Aksel Hennie eller Else Kåss Furuseth for å tilbringe året på Romerike Folkehøgskole. Det holder lenge med et ønske om lysten til å lære mer om teater og være en del av et livlig fellesskap.

Annonsørinnhold fra Romerike Folkehøgskole

Romerike Folkehøgskole

Romerike Folkehøgskole kan riktignok liste opp en lang rekke navn med kjente skuespillere, musikere og kostymedesignere på "skrytelisten" over tidligere elever. For teaterlinjen på Romerike har tross alt vært et kjent kulturbegrep i norsk teater- og musikkliv i mer enn 50 år.

Skolen ligger i flotte omgivelser på Jessheim, og er en levende kulturaktør for mennesker som ønsker å lære mer om teater, skuespill, design og musikk. Med fire teaterklasser og en musikkteaterklasse får elevene mulighet til å utvikle seg som både skuespiller og menneske. 

Karakterene kommer til live takket være god innsats fra elevene på kostyme- og teatersminke.

Samarbeid og fellesskap

Alle linjene på skolen er relatert til teater og musikk. Skolen har linjer for kostyme- og teatersminke, lysdesign, tegning, kunst, scenografi, lyd og musikk, musikkteater og teater. Skolen legger vekt på at hver linje skal utgjøre en del av en helhet. Alle elementer er like viktige. Dyktige lærere sørger for at elevene får utvikle sine kreative evner. Du trenger ikke ha erfaring i fagene fra før, men du må ha interesse av å lære.

– Teater egner seg veldig som folkehøgskolefag fordi her handler det om samarbeid og å være i et forpliktende felleskap, sier rektor Haldis Brubæk ivrig.

I samarbeid med andre og gjennom arbeid med teater og musikk, oppgaver og plikter på internatet og i skolehverdagen får elevene er god innføring i samarbeid. Alle forventes å bidra til fellesskapet, og alle skal være en del av helheten.

– Elevene bor her, har felles fag og deltar på aktiviteter sammen, noe som danner sterke bånd, fortsetter Brubæk. Når de forlater oss i mai har de også fått venner for resten av livet. Det er ikke uvanlig at mange gråter sine modige tårer når de tar farvel med hverandre i mai, smiler hun. 

På og bak scenen

Til tross for hektiske, og til tider lange skoledager, vektlegger skolen frihet. Du lærer fordi du velger det selv. På Romerike handler det ikke bare om å stå på scenen. Mange av elevene velger å gå bak scenen og jobber med fag som kostyme, teatersminke, tegning, kunst, scenografi, lysdesign og lydteknologi. Alt dette må på plass for at forestillingen skal gå som planlagt, og er en viktig del av teateret.

Faglig sett holder folkehøgskolen et høyt nivå og elevene er fra hele landet. 

Elevene på lysdesignlinjen skaper magi på scenen!

Bli med oss på en dannelsesreise! Et år du brenner for!

Romerike Folkehøgskole

Minner for livet

I løpet av året fremfører elevene mellom 50-100 forestillinger, samarbeider med barne- og ungdomsskoler i nærområdet, avholder en korkonsert og reiser på studietur. Med andre ord er svært sjeldent lyset slukket på scenen og det er faktisk ikke over når teppet går ned.

Med et slikt variert og spennende program er det ikke rart elevene er godt motivert til skoleåret.

– Her er elevene fordi de ønsker å være her, understreker Brubæk.

Året på RomerikeFolkehøgskole er en god start på et voksent liv og legger grunnlag for videre utdannelse og jobb. Gjennom teater og musikk, samtale og samarbeid vil elevene utvikle seg til reflekterte, kreative og deltakende samfunnsborgere.

Dette blir et år du aldri glemmer!

På Romerike Folkehøgskole henger ikke parykken på snei, sminken er perfekt, lyssettingen slik den skal være, lyden av ypperste kvalitet og skuespillerne leverer.  

Romerike Folkehøgskole

• Romerike Folkehøgskole er en nasjonalt kjent skole og en lokal kulturaktør.
• Linjene handler om teater og musikk, og flere kjente skuespillere, musikere og designere er tidligere elever.
• Gjennom teater og musikk utforskes det å være menneske.
• Fortellingene om oss selv, historien, det poetiske, språket, samtaler, samarbeid, frihet og det levende ordet er grundtvigianske begreper vi bygger vår skole på.
• Velkommen til Romerike Folkehøgskole med motto Stykkevis og helt! 

Del artikkelen på Facebook