Annonsørinnhold i samarbeid med Fana Sparebank Eiendom

Hva er dette?

 
 

Nå kan du se drømmeboligen før den er bygget

Per Christian Lønning og Jan Erik Guldbrandsen i Fana Sparebank viser fram teknologi som skal gjøre det enkelt for kjøper å bli kjent med drømmeboligen lenge før den er bygget.

Annonsørinnhold i samarbeid med Fana Sparebank Eiendom

Vi har tatt turen ut til Hillerhøyden-prosjektet i Mathopen. Det er i forbindelse med planlegging og forhåndssalg av liknende prosjekter at virtuell reality-teknologi (VR) kommer til nytte både for megler og boligkjøper.

– Dagens prosjektmeglere jobber mye med å skape et ønske om å kjøpe bolig lenge før den er oppført, mens boligkjøpere vil ha mest mulig opplysninger om boligen, sier Guldbrandsen.

VIRTUELL VIRKELIGHET: VR-brillene kan deg med inn i en hvilken som helst virtuell verden. Her benyttes teknologien til visning av et fremtidig boligprosjekt.

Med VR-briller

Fana Sparebank Eiendom har nå etablert et VR-rom ved hovedkontoret på Nesttun. I dette rommet har de teknologien som er nødvendig for å generere prosjekt-tegninger, sammen med blant annet fotografier, til en data-skapt tredimensjonal virkelighet, som kan utforskes med VR-briller.

Virtual reality gjør det mulig for boligkjøper å gå på «visning» i en tredimensjonal modell av drømmeboligen, sjekke romløsninger, utsikt og uteområder. Det gir også mulig for å veie interessante boliger opp mot hverandre.

– Denne teknologien vil bidra til å gjøre det enklere for kunden å velge riktig bolig, mener Guldbrandsen.

Vi tar i bruk VR-teknologi fra det neste store utbyggingsprosjektet.

Per Christian Lønning

Satser på ny teknologi

Fana Sparebank har som målsetting å ligge i toppen når det gjelder utvikling av salgsverktøy for sine eiendomsmeglere.

– Det er nærmere ti år siden vi tok i bruk «Eiendomsvelgeren». Velgeren gjør det enkelt for kjøper å orientere seg i et større boligprosjekt når det gjelder pris, beliggenhet og planløsning. Hvilke boliger som er solgt og hvilke som er ledig. I dag en teknologi som alle tar som en selvfølge, sier Guldbrandsen.

Når Fana Sparebank knytter VR-teknologi opp mot Eiendomsvelgeren tar banken et kvantesprang innenfor salgsverktøy for sine meglere. Aldri tidligere har det vært mulig å gi kjøperne et så komplett bilde av hvordan et byggeprosjekt vil fremstå som ferdig oppført.

I HØYDEN: Fotograf Bjarne Skintveit benytter drone når han skal fotografere i høyden.

Med drone

På Hillerhøyden er Bjarne Skintveit i sving med fotografiapparatet. Han er avdelingens fotograf og dronepilot. Bildene han tar benyttes i dag i tradisjonelt salgsmateriell. Det nye er at Fana Sparebank nå skal sette disse bildene sammen i Virtual reality.

– Jeg tar bilder av byggetomter ut fra gitte høyder og vinkler. Disse bildene settes sammen med en 3D-modell av bygningsmassen. Slik er det mulig å simulere både utsikt fra forskjellige etasjer, samt hvordan boligene vil fremstå i terrenget. Tidligere benyttet jeg en mast med kamera på toppen for å sikre meg disse bildene, men fremover vil drone bli mer og mer benyttet, sier fotografen.

CAMPINGVOGN: Fana Sparebank benytter campingvogn ved visning av større boligprosjekter. – Det gir en bedre kundeopplevelse enn blafrende papirer på en byggeplass, sier Per Christian Lønning.

Meglere tidlig på banen

Dagens boligmarkedet forandrer seg raskt. Prosjektmeglerne sitter med kunnskap om hvilken type bolig dagens marked vil ha, og hvilket salgsmateriell som er nødvendig får å selge boligene. Dette er nyttig kunnskap for en utbygger.

– Utbyggere har sett viktigheten av å dra megler med helt fra starten av et boligprosjekt. Noen ganger er vi inne allerede fra reguleringsprosessen. Dette for å kunne gi råd om leilighetsmiks, utforming, planløsninger og prising. Samt bidra med markedsanalyser og juridisk kompetanse, sier prosjektavdelingens advokat, Per Christian Lønning. 

Fana Sparebank Eiendom

Del artikkelen på Facebook