Annonsørinnhold i samarbeid med NAF Bergen og Omegn

Hva er dette?

 
 

Tid for ettertanke

Tente fakler blafrer i vinden og lyser opp ansiktene til pårørende, helsepersonell, redningsmannskap og andre som jobber for bedre trafikksikkerhet.

Annonsørinnhold i samarbeid med NAF Bergen og Omegn

Av RUNE JOHANSEN

SENTRUM: Folkemengden er samlet utenfor Bergen rådhus for å markere de 12 personene som har mistet livet i trafikken i Hordaland i år. Dette er en kveld preget av verdighet, respekt og ettertanke.

SAMLING: Deltakere på Ettertankens dag gjør seg klar til å gå i fakkeltog gjennom Bergen sentrum.

Stort engasjement

Ettertankens dag er blitt et årlig arrangement og starter i kantinen til Bergen rådhus. Her blir det servert mat, kaffe og kaker. I år var også ordfører Marte Mjøs Persen tilstede.

– Et trafikkoffer er et for mye. Derfor er det viktig å ha fokus på trafikksikkerhet og holdningskampanjer. Dette er også et område som er i fokus fra politisk hold, forteller Mjøs.

Bergen kulturskole sørger for musikalske innslag mellom talene denne ettermiddagen. Deretter samler folkemengden seg på plassen utenfor rådhuset. 

 

Fakkeltog

Bergen Brannvesen sørger for at fakler blir tent. Flammene blafrer i vinden og lyser opp i den mørke kveldsstunden.

Flere tillitsvalgte fra NAF er tilstede på arrangementet. Politi, Trygg Trafikk, Haukeland Universitetssjukehus, Statens Vegvesen og Bergen kommune er noen av etatene som er representert sammen med en håndfull pårørende.

Etter en liten stund begynner gruppen med mennesker å bevege seg fra rådhuset, over Torgallmenningen og til Korskirken i Bergen sentrum.

Her blir faklene slukket før folket går inn i kirkerommet og setter seg og prest Gunnar Erstad tar ordet.

– Kjære etterlatte, pårørende og alle som jobber med trafikkulykker. Ulykkene rammer blindt og urettferdig. I fjor mistet 108 personer livet i trafikken i Norge, sier presten. 12 roser er lagt på kirkegulvet til minne om de som mistet livet i Hordaland, forteller han.

Solgunn Flaktveit leser et dikt hun har laget til minne om datteren Audhild, som mistet livet i en trafikkulykke ved Byporten i Kalfarveien for 14 år siden.

KIRKEN: Folk som har deltatt i toget slukker faklene når de kommer til kirken.

Fra Stord

Edvin Bratli mistet datteren sin i en bilulykke for fem år siden på Stord. Han forteller om sorgen og savnet, og om det å klare og leve videre etter en slik hendelse.

– Mitt fokus i kveld er å fortelle at det finnes et liv etterpå selv om savnet er stort, sier Bratli.

Utover kvelden blir lys tent for de omkomne, det er navneopplesing, musikkinnslag og salmesang i kirken.

LYS: Tenner lys til minne om de som har omkommet i trafikken i Hordaland.

Del to

Ettertankens dag er del to i en større satsing på trafikksikkerhet. Noen måneder tidligere ble Trafikksikkerhetens dag arrangert på Festplassen i Bergen. Dette er et arrangement med et annet innhold. Her kan tilskuere se hvordan redningsmannskap arbeider på et ulykkessted. Brannvesenet er tilstede og viser fram sine brannbiler. Syklister får anledning til å sjekke sykkelen sin samt mye mer.

REDNING: Bergen Brannvesen i aksjon på Trafikksikkerhetsdagen på Festplassen.

NAF Bergen og Omegn

Del artikkelen på Facebook