Fullmånekonsert med Klaus Vatne

Tirsdag 25. september kl.20:30-21:30
Bergendal Gård
Kringlebotn 490, Nesttun, NorgeÅpne kart
kart

Tirsdag 25. September skinner fullmånen igjen over Bergendal gård, og vi har fått Klaus Vatne på programmet!

Klaus Vatne har tonesatt tekster av Jon Fosse, diktsamlingen "Songar" ( Samlaget 2009 ). Han opptrer og fremfører disse sangene på jevnlig basis og har opptrådt med konseptet siden 2011.

Klaus sier om tekstene han har satt melodi til:
«Songar» er vakre tekster om livet som skriker etter å bli tonesatt. Det er spesielt stemningen i tekstene som griper meg og jeg håper denne gjenspeiles i musikken. Jeg har hatt som et mål at tekstene skulle lede veien for hvordan musikken ble, da jeg jobbet frem melodi og arrangement.

Tematikken spenner frå kjærleik (sjølvsagt), von, sorg, kvardag, humor med meir. Tekstane er lett tilgjengelige og har eit enkelt språk men uttrykker også mykje meir på same tid. Ein kvar røynd poet, og kanskje særskild Fosse, er oppteken av å kunne fange noko av «det uutseielige» i diktinga si – noko som ikkje kan uttrykkast som ei meining - det er jo der løyndomen og kunsten ligg; det uforklarlege og fantastiske, dette som me kan ane eller så vidt klarer famne i ein stakka stund. Slik tenkjer eg og med musikken; den har same syfte. Om eg har lykkast å fange nokre slike augeblink og samstundes tilført tekstane ein ekstra dimensjon, så skal eg være særs nøgd.

Denne kvelden er det også selveste innhøstingsfullmånen, -harvest moon. Ettersom Vatne også er en eminent Neil Young-tolker har vi håp om et lite bonusspor...

Dørene åpner klokken 20.00, konsertstart 20.30 (presis). Billettprisen inkluderer kaffi og te. Følg med Bergendal gård fremover for flere månelyse kvelder! Har du spørsmål om konserten eller konsertserien, ta kontakt med Trygve Eiken: eikentrygve@gmail.com, telefon: 900 96 742.

Fullmånekonsertene er støttet av Bergen Kommune.

https://www.facebook.com/bergendalgard/