To nordmenn vant 2,6 millioner kroner i Vikinglotto

vikinglotto

160 millioner kroner lå klare i onsdagens førstepremiepott, de kapret ingen, men to nordmenn fikk dele på andrepremien og ble begge millionærer.

05.11.20 07:51

Ingen traff 100 prosent på tallene denne uken. På andreplassen var det derimot to vinnere, og begge var norske. De to spillerne vant 2,6 millioner kroner i ukens trekning.

Trykk her for å spille Vikinglotto

Ukens vinnere

Mann 82 år fra Bergen

En 82 år gammel pensjonert sjøkaptein fra Bergen var en av de to heldige andrepremievinnerne i Vikinglotto onsdag 4. november.

Mannen var ikke klar over at han hadde vunnet da Norsk Tipping ringte ham onsdag kveld.

- Jeg sjekker aldri kupongene mine. Jeg regner ikke med at jeg har vunnet noe stort i kveld? sa han spørrende.

Da Norsk Tipping kunne fortelle at han nettopp var blitt 2 623 000 kroner rikere ble han ganske satt ut.

- Hæ, nei? Kan du gjenta? Herre min hatt. Dette er stort. Jeg hadde aldri regnet med at noe slikt kunne skje, ler bergenseren.

Fredag er det ca 366 millioner kroner i Eurojackpot-potten.

- Konen min sitter i et annet rom og leser nå. Hun vet ingenting enda, svarer mannen på spørsmål om kona har fått med seg hva som nettopp har hendt.

Mannen tar med seg telefonen til kona og hun får servert det glade budskap fra Norsk Tipping.

- Herregud. For et fantastisk budskap. Mannen min kom svevende inn her, helt i syvende himmel, så jeg lurte fælt på hva som var hendt, ler den overraskede kona.

På spørsmål om hva han skal bruke pengene på, svarer den tidligere sjøkapteinen:

- Jeg har alt jeg trenger. Jeg har reist jorden rundt og opplevd masse i livet. Dette er en veldig hyggelig bonus. Jeg ønsker å bidra litt til både barnebarn og oldebarn, med utdannelse og andre ting. De er mitt hjerte nærmest.

Kvinne fra Drammen

En kvinne fra Drammen var den andre vinneren av andrepremiepotten i Vikinglotto onsdag. Drammenseren var i ferd med å sjekke kupongen sin da vi ringte for å overbringe millionbudskapet.

- Hæ, nå er jeg helt satt ut, det er jo et så høyt tall, utbryter kvinnen.

Kvinnen trodde hun kun hadde vunnet småpremier.

- Jeg sa til mannen min at det var en del tall som stemte med kupongen, men vi tenkte det kun dreide seg om småpremier, sier kvinnen lattermildt.

Kvinnen har allerede en plan for pengene.

- Vi kommer nok til å se etter ny bolig, også har jeg noen voksne barn det vil dryppe litt på. Nå gleder jeg meg til å ringe dem, sier kvinnen.

Førstepremiepotten gikk til Jackpot, og vokser seg større til neste uke.

Kveldens tall: 4, 7, 24, 26, 34, 46

Klikk på bildet for å forstørre. Ingen gikk helt til topps under kveldens Vikinglotto. Likevel ble to nordmenn millionærer.

Ingen gikk helt til topps under kveldens Vikinglotto. Likevel ble to nordmenn millionærer. Foto: Foto: Christian Dybendal/ Norsk Tipping

Vikingtallet i onsdagens trekning ble 7

Trykk her for å spille Vikinglotto

Jokerkandidat fra Bergen ble millionær

Joker-potten har steget siden lørdag, og lå denne onsdagen oppe i nesten 1,2 millioner kroner. En kvinne fra Bergen ble den heldige kandidaten, og var allerede sikret 238 000 millioner kroner. Kandidaten var ikke med Norsk Tipping på telefon, men på det nest siste tallet gikk Embla opp og møtte på en joker.

Dermed ble kvinnen fra Bergen millionær, og vi venter i spenning på å høre om Norsk Tipping fikk snakket med damen.

Her kan du levere en Joker-kupong.

Den ultimate bursdagsgave

Å vinne i Lotto må være den ultimate bursdagsgave, men å faktisk vinne i Lotto på selve fødselsdagen hører til sjeldenhetene. Så er det slik at noen ganger skjer det utroligste. En av forrige lørdags Lotto-millionærer fikk Telefonen fra Hamar med millionbeskjeden på fødselsdagen sin. 3 724 590 kroner er mildt sagt en bursdagsgave utenom det vanlige.

Her kan du spille Lotto.

- Herlighet. Går det an? Nei, jeg tror ikke på deg, svarer den overraskede damen da hun får beskjeden.

- Guri, jeg er helt tørr i munnen. Jeg vet ikke hva jeg skal si.

Den blide kvinnen hadde feiret sammen med den nærmeste familien tidligere på kvelden. De hadde nettopp dratt da Norsk Tipping ringte.

- Vi får ta en ekstra feiring senere. Mannen min er ikke her akkurat nå, så han kommer til å få en stor overraskelse etterpå, sier kvinnen og ler.

Vinnersjanse i Vikinglotto:

For å vinne 1. premien i Vikinglotto må du ha 6 riktige vinnertall av 48 mulige, pluss ett vikingtall av 8 mulige. Det gir totalt ca. 98 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:98 millioner per rekke. For 2. premie (6 rette hovedtall) er vinnersjansen på ca. 1:14 millioner per rekke. Statistisk sett vinner man en premie, med 3 rette eller bedre, i snitt på hver femte kupong med 10 rekker.

Antall premieutbetalinger totalt i 2019 (Norge): 6 340 814

Antall førstepremieutbetalinger i 2019 (Norge): 6

Antall millionærer i 2019 (Norge): 34

Høyeste premieutbetaling i 2019 (Norge): 221 351 890