Full og ekkel

– Voksne må skjerpe seg. Lørdag ettermiddag var det en full, voksen man som forsøkte å ta skateboardet vårt, og slengte dritt til oss midt på Torgallmenningen. Tidligere har vi opplevd en full mann på Bybanen som ba en ung jente sette seg på fanget hans. Det er ekkelt med folk som er dritings i byen og som kødder med barn.

Malvin, Markus og Even

Flaut

– Hvorfor er det ikke vann i noen fontener?

Det er i grunnen en skandale, byens myndigheter bør være veldig flau!

Tore Søvig

Svar: Hei, Tore! Bymiljøetaten drifter mange av byens fontener, og 16 av dem er i drift i dag. Ytterligere fem vil settes på om kort tid, til glede for store og små. Vi har dessverre også noen fontener som ikke kan settes på i år. Disse har lekkasjer som følge av alder og slitasje, og de må utbedres før de kan tas i bruk igjen.

Vennlig hilsen

Bymiljøetaten

Skatepark

– Vi ønsker oss flere skateparker på Askøy. På Kleppestø, Florvåg og Strusshamn. Vi har en på Kleppestø, men den er utendørs og er stadig utsatt for hærverk. Alt som ikke er festet i bakken blir kastet på sjøen! Vi ønsker oss en skatehall innendørs, slik som Fysakhallen.

Malvin, Markus og Even

17. mai

– Jeg gleder meg til 17. mai. Da skal jeg få være med båttoget fra Sotra. Dessuten skal jeg på tivoli!

Elise (16)

Kom mai du skjønne, milde

«Gjør skogen atter grønn», sang vi en gang. Og jammen slo det til i helgen 6.–7. mai. Ja, faktisk mer enn det. Rene sommerdagene. Kom til hytten i Bjørnafjorden fredag ettermiddag. Og etter en avslappende kveld, våknet vi til skyfri blå himmel, nesten vindstille og strålende sol. Mens et jublende fuglekor spredde glede og optimisme for dagen. Bare å komme seg opp til en litt sen frokost på terrassen, omgitt av sus fra irrgrønn skog, en klukkende bekk og jubelsang, mens småfuglene invaderte fuglebrett og meiseboller sammen med

oss frokostspisende. Og nedfor oss red småbølgene den glitrende Bjørnafjorden, som skiftet farger ettersom vindflagene traff. Slik sjøen blir med skiftende vind, sol og skygge.

Kan en ønske seg noen bedre start på dagen? Nå gjaldt det å nyte og la roen senke seg. Intet hastet – bare la solen og den vakre naturen få slippe til og jage hverdagstankene bort. For så å starte med blomsterbed og plantekasser som skulle klargjøres for å så frø og planter.

En plen som trengte å klippes og rosebusker som skulle beskjæres. Alltid noe å henge fingrene i. Og så kjekt å kunne vente på alt som skulle gro opp.

Båten kom ikke på sjøen denne helgen. Så det ble ingen fisk. Men det kommer nye muligheter etter hvert for storfamilien som bruker hytten. Så kjekt å samles, barn, barnebarn, oldebarn og noen hunder. Livat kan det bli og små problemer som må finne sin løsning. Litt plaster på skrubbsår og små fingrer som må blåses på når hammeren de hadde i hendene ikke helt traff fjølen de spikret på.

Og hva er vel mer trivelig og spennende for barn enn det å rusle i utflødd fjære og plukke småkrabber og skjell under tare og tang, for å putte i spann og ta med til hytten for fremvisning. Så spise middag i samlet flokk på terrassen, liten og stor sammen med hundene og småfuglene. En lever lenge på slike opplevelser av fellesskap med storfamilien rundt et måltid på sommerdagen som vi så plutselig fikk.

Helga Kleiva

Pedersen

forfatter, tidligere journalist og

redaktør

Les flere summetoner her: Gambling med 21 milliarder?