Alarmen gikk klokken 0217. Sprinkleranlegget ble utløst, og det brant i taket i den kommunale boligen. Like etter fikk brannvesenet melding om at det fire etasjer høye bygget var fullstendig overtent.

– Folk på stedet meldte inn til oss, og den første patruljen som kom på stedet meldte om det samme: Bygget var overtent. Vi ble møtt på stedet av en hel fasade i full fyr, sier innsatsleder i brannvesenet Frode Lie.

BA var i Arna like etter de dramatiske meldingene om brannen kom. Da var det kaotiske scener utenfor bygget hvor mange evakuerte beboere samlet seg. Hjemmene deres brant kraftig.

Politiets innsatsleder på stedet, Per Magnus Vabø, sier til BA at de umiddelbart startet arbeidet med å få oversikt over beboerne.

Det er rundt 20 kommunale leiligheter i bygget. Vabø forteller at 24 personer ble evakuerte i natt.

– Vi har snakket med én person fra alle boenhetene. Ingen personer er savnet, opplyser han.

– Totalskadd

Han understreker i morgentimene at brannvesenet ikke har vært gjennom alle leilighetene, men de har altså ingen opplysninger fra beboere som skulle tilsi at noen er savnet.

Innsatsleder for helse, Kenneth Ellefsen, sier at ingen personer er skadd og ingen er kjørt til sykehus.

Politiet vil ikke gå inn på detaljer om hvordan folk har kommet seg ut av det brennende bygget.

– Selve bygget er totalskadd, og man kan anse det som tapt, sier Lie i brannvesenet.

De jobber nå med å dempe brannen og unngå spredning. Det blåser en del i området, noe som gir brannvesenet utfordringer.

– Målet er å hindre spredning. Vinden snur frem og tilbake. Det er boliger, en campingplass og en bensinstasjon i nærheten, sier Lie.

Beboerne ble fraktet med buss til hotell i natt.

Bergen kommune, som eier og drifter bygget, har allerede startet arbeidet med å finne alternative bosteder for dem som nå har mistet det meste. Jobben kommer til å bli krevende, mener kommunaldirektør Tommy Johansen, ettersom det ikke finnes noe ledig alternativ til blokken i Arna.

Helt uvanlig brann

Brannsjef Leif Linde er på stedet på Lone. Han sier at måten hele fasaden var i full flamme så tidlig etter at brannen ble meldt, er helt uvanlig.

– Det har jeg aldri sett før, sier han.

Brannvesenets innsatsleder på stedet Frode Lie, stemmer i og sier at det er noe han bare har sett på film tidligere.

– Hva skyldes det?

– Det kan jeg ikke si noe om nå, det er jo noe etterforskningen vil vise, sier Lie.

Klokken 0730 meldte brannvesenet at det fremdeles oppsto flammer med jevne mellomrom i det som gjenstår av bygget. I timer fremover vil de fortsette med kontinuerlig slukkearbeid.

Det er fare for spredning dersom vinden øker på, men det meldes om kontroll på stedet.

Klokken 1125 melder BAs reportere på stedet at situasjonen fremdeles er den samme. Flammene blusser opp sporadisk, og røyken er fremdeles massiv.

Brannvesenet kommer til å være på stedet til tidligst midnatt, natt til søndag. I timene frem til dette vil de demontere deler av fasaden som består av betong og metallplater.