Nyborg er cupmestre i volleyball for herrer. Det er klart etter en råsterk 3-0-seier over Tromsø i Domus Athletica i Oslo lørdag ettermiddag.

Nyborg hadde ikke tapt for Tromsø på 20 kamper og var storfavoritter foran lørdagens finale.

Bergenslaget innfridde favorittstempelet, men det ble på ingen måte plankekjøring selv om setsifrene indikerer at Nyborg var suverene.

Nyborg-spillerne måtte virkelig slite for seieren og ta frem sitt beste. De lå under lenge i samtlige tre sett, men viste styrke og kom tilbake. 

- Jeg rangerer ikke

Nyborgs legendariske suksesstrener Ivar Bakken var nøktern som alltid etter triumfen.

- Det var kjekt å vinne, sier Bakken til BA.

- Hvordan rangerer du denne tittelen opp mot alt du har vunnet tidligere?

- Jeg rangerer ikke. Alle titler er like kjekke og vinne. Så jeg setter den på topp, sammen med alle de andre NM-titlene, svarer Bakken, som ikke har tall på hvor mange pokaler han har på premiehyllen etter sine 32 år i Nyborg.

Kampen mot Tromsø beskriver han som tøff.

- Det var en veldig tøff og velspilt kamp. Det var ikke gitt på noe tidspunkt at vi skulle vinne denne kampen 3-0, sier Bakken.

Comebackkonger

Tromsø åpnet aggressivt og ledet flere ganger gjennom første sett. Bergenserne lot seg derimot aldri sette ut. På tampen av settet snudde rødtrøyene 21-22 til 25-22-seier.

Også i andre sett var det tromsøværingene som begynte best. De ledet lenge og hadde 16-13 midtveis i settet. Nyborg kom ajour på 17-17 og deretter fulgte lagene hverandre helt inn.

Tromsø hadde matchball på 24-23, men misbrukte sjansen til å få 1-1 i sett. I stedet var det Nyborg som holdt hodet kaldt og dro i land 27-25-seier og 2-0 i sett.
 
Kampen fortsatte i samme spor også i tredje sett, med Tromsø i ledelsen. Nok en gang svarte Nyborg, og etter å ha hentet inn til 10-10, dro bergenserne fra. Da var det ikke lenger tvil om at cupgullet ville havne i Bergen. Til slutt sto det 25-19 på poengtavlen etter tredje sett.

Dermed kunne kaptein Kåre Morken ta i mot kongepokalen, noe han gjorde for fjerde gang i karrieren.

Fersking herjet

Nyborg var forsterket med sandvolleyballproff Øivind Hordvik i dagens finale, men den som kanskje markerte seg aller mest for Nyborg var ferskingen Rune Fasteland.

19-åringen fra Hardanger var enorm i blokkspillet og sikret Nyborg totalt 18 poeng. Med det ble han også kampens mestscorende.

- Rune Fasteland spilte en veldig god kamp. Først og fremst i blokk og angrep, men det var en godt gjennomført kamp fra hans side, sier Bakken.

Nyborg-treneren beskriver nykommeren som et kjempetalent.

- Han er et ekstremt talent, fyller 20 år. Han kommer fra Øystese, og der har han fått en veldig god volleyballoppforstring. Nå har han vært hos oss et drøyt halvår og han utvikler seg hele veien. Selvsagt har han mer å jobbe med, men det er veldig lovende det han presterer, sier Bakken.

Bankett på Ullevaal

Nyborg-spilleren har allerede debutert for det norske seniorlandslaget. Det skjedde i en turnering i Luxemburg like over nyttår.

- Han hang ikke noe etter der, sier Bakken. 

Dagens triumf er åttende gang Nyborg er norgesmestre for herrer, den fjerde kongepokalen på seks år! Cupgullet blir feiret med bankett på Ullevaal Stadion senere i kveld.

Oslo Volley vant 3-1 i dagens kvinnefinale mot Stod Volley.