Fra operasjonsalen til spill i E-cup

Lege og opplegger Jon Jarning (nummer to fra høyre) har gjort comeback på TIF Viking denne sesongen.

Lege og opplegger Jon Jarning (nummer to fra høyre) har gjort comeback på TIF Viking denne sesongen. Foto:

Jon Jarning (30) startet onsdagen som lege på Haukeland – før han kjørte til Sotra og spilte europacup med TIF Viking.

DEL

Sotra Arena (BA): – Jeg opererte litt på jobb før i dag, så jeg var litt tung i hodet da jeg kom hit, men det gikk greit. Jeg rakk jo kampen, selv om det var rush ut til Sotra, ler Jarning.

30-åringen var tidligere en viktig spiller på Nyborgs volleyballag, men la egentlig opp for fire år siden og har fått seg jobb som lege på Haukeland. Men foran denne sesongen gjorde han comeback, da han selv fikk lysten tilbake og Viking måtte erstatte sin mangeårige opplegger Kåre Morken.

Denne høsten har legen spilt både Champions League og CEV Cup med TIF Viking.

– Jobben går først, og jeg vet at Viking er fleksibel og lar meg være med på det jeg vil. Det funker fint for meg, sier Jarning om å kombinere toppidrett med jobben som lege.

– Veldig nyttig for oss

Trener Ivar Bakken er godt fornøyd med å ha fått Jarning tilbake på laget.

– Han har vært veldig nyttig for oss. Han skaper liv i laget og drar med seg resten. Og så har han et litt annet tempo på ballene han leverer fra seg, som noen av spillerne liker godt.

– Det er ikke så mange leger i Norge som spiller i europacupen?

– Nei, det er ikke det. Vi har jo Andrej Khanevski også, selv om han ikke har spilt Champions League ennå, sier Bakken.

TIF Viking må vinne 3–1 eller 3–0 i bortekampen for å gå videre i CEV Cup. Det kan bli vanskelig, tror trener Ivar Bakken (i midten).

TIF Viking må vinne 3–1 eller 3–0 i bortekampen for å gå videre i CEV Cup. Det kan bli vanskelig, tror trener Ivar Bakken (i midten).

Tapte 1–3

Viking møtte Neftohimic Burgas – regjerende seriemester i Bulgaria – i onsdagens 8-delsfinalekamp i CEV Cup. Dette er første gang på 23 år at et norsk lag har gått så langt på europacupens nest høyeste nivå.

Viking tapte de to første settene 13-25, men hevet seg betraktelig og vant det tredje settet 25–23.

I fjerde sett hadde Viking åtte settballer, uten å sette noen av dem. I stedet avgjorde bulgarerne settet da de fikk sjansen.

– Det er typisk et lag med bra kvalitet. Når de får den ene sjansen så griper de den med begge hender. Vi er ikke like kalde og kyniske. Det var dumt, for det settet hadde betydd mye, sier Jarning.

1-3-tap betyr at Viking må vinne 3–1 eller 3–0 i returkampen i Bulgaria 17. januar.

– Det blir vanskelig. De skal ikke ha så mye bedre spillere å komme med, men om vi greier å hente ut det samme der nede vet vi ikke, sier trener Ivar Bakken.

Kampfakta

Viking – Neftohimic Burgas 1–3

(13-25, 13-25, 25-23, 31-33)

8-delsfinale CEV Cup, volleyball menn. Sotra Arena, ca. 100 tilskuere.

TIF Viking: Yngve Sundfjord, Jon Jarning, Jarand Roalkvam, Anders Røneid, Jon Erlend Haukås, Lars Maaseide, Ørjan Siljander, Kristian Morken Bjelland, Martin Mjelde Bjelland, Jonas Langlo, Hallvard Valen, Peter Brennhaug, Vetle Hylland, Ryan Manoogian

Artikkeltags