Mann dømt til fire års fengsel for voldtekt på Voss

Av

En 52 år gammel mann fra Østlandet er dømt til fire års fengsel i Borgarting lagmannsrett for voldtekt av en kvinne på Voss sommeren 2017.

DEL

Hendelsen skjedde i forbindelse med et arrangement på Voss sommeren 2017. I november i fjor ble bedriftseieren og -lederen i selskapet dømt til fire års fengsel i Oslo tingrett, melder NRK.

Mannen anket dommen, som lagmannsretten opprettholdt mandag. 52-åringen må også betale kvinnen i slutten av 20-årene 150.000 kroner i oppreisning.

Kvinnen var kjæreste med en ansatt i mannens firma. Utpå kvelden dro de tilbake til en innleid hytte der flere ansatte skulle overnatte.

«Planen hans var å vekke fornærmede, og få henne med ut av rommet for å ha sex med henne i stuen eller badstuen», heter i dommen.

52-åringen gikk inn på soverommet til paret, der han hadde samleie med kvinnen, mens kjæresten lå og sov ved siden av.

Lagmannsretten fastslår at mannens forklaring om at kvinnen var «våken og innstilt på sex med det samme han ristet i henne» fremstår svært lite troverdig.

At kvinnen «skulle ønske å bli vekket for å ha sex med en bortimot ukjent mann som i realiteten var sjefen til den hun sov sammen med, er etter rettens mening nærmest utenkelig», heter det.

Artikkeltags